۲
۱
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۶
کد مطلب : ۱۷۰۱۶۶
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در گفت و گو با نفت ما خبر داد:

سهمیه سوخت خودروهای دوگانه سوز، نصف می شود

قانون کاهش یارانه گازوئیل صنایع و معادن اجرا می شود
ویس کرمی گفت: زمانی که خودرو را به دوگانه سوز تبدیل می‌کنیم، سهمیه‌ای که دریافت می‌کند را کاهش می‌دهیم و درواقع کارت سوختش را به کارت سوخت خودروی دوگانه سوز اصلاح کنیم.
فایل ویدیو
کرامت ویس کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در گفت و گو با نفت ما در خصوص اینکه آیا از متنوع سازی سبد سوخت کشور فقط به دنبال کاهش مصرف و امنیت سوخت هستید یا بحث خودروهای سازگار با محیط زیست را هم دنبال می کنید، اظهار داشت: صنعت CNG هم یک صنعت پاک است. لذا یکی از هدف‌گذاری‌های خوبی که از دهه 1380 تاکنون انجام شده، این بوده که ما صنعت CNG را توسعه بدهیم. در این مدت ۲۳ساله بالغ بر۲۶۰۰ جایگاه CNG ساخته شده و مصرف CNG کشور به ۲۳ میلیون مترمکعب در روز در طی سال گذشته رسیده است، هر چند مقداری کاهش پیدا کرده ولی به دنبال تقویت زیرساخت هستیم و خوشبختانه در شرایط فعلی با همین زیرساختی که الان داریم و با ۲۶۰۰ جایگاهی که وجود دارد به راحتی می‌توانیم تا ۳۵ میلیون مترمکعب CNG را به خودروهایی دوگانه سوز، عرضه کنیم. 
ویس کرمی افزود: علاوه بر بحث تقویت زیرساخت‌ها و جایگاههای CNG، افزایشِ تعداد ناوگان را هم پیگیری می کنیم. امروز هم بحث ثبت‌نام در سامانه‌ای که قبلا طراحی شده بود و کارگاه‌هایی که مدتی غیر فعال شده بودند و الان در سطح کشور فعال هستند، و همچنین انعقاد قرارداد با شرکت‌های تولید‌کننده‌ خودرو را شاهد بودیم که علاوه بر بحث تبدیل کارگاهی در کارگاه‌هایی که عرض کردم، بحث تولید کارخانه‌ای هم داشته باشیم که تا پایان سال ۱۴۰۳ ما حداقل 45 هزار دستگاه تاکسی و وانت آریسان را شرکت ایران خودرو، به دوگانه‌سوز تبدیل می‌کند و کار تبدیل ۳۰ هزار دستگاه وانت پرمصرف و سنگین را شرکت زامیاد را انجام می دهد. لذا این مهم مورد توجه ویژه‌ ماست که بحث صنعت CNG را توسعه بدهیم و در واقع سوخت پاک را جایگزین سوخت بنزین کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با اشاره به اینکه دوگانه سوز کردن خودروها موجب کاهش مصرف و متعاقبا کاهش واردات بنزین هم می شود، ادامه داد: الان زمانی که خودرو را به دوگانه سوز تبدیل می‌کنیم، سهمیه‌ای که دریافت می‌کند را کاهش می‌دهیم و درواقع کارت سوختش را به کارت سوخت خودروی دوگانه سوز اصلاح کنیم. مثلا اگر خودرو یا مسافربر شخصی در ماه ۶۰ لیتر بنزین دریافت می‌کرده، زمانی که تبدیل به دوگانه سوز می شود، ۳۰ لیتر بنزین دریافت می‌کند، یعنی ۳۰ لیتر از سهمیه‌ بنزینش کاهش پیدا می‌کند و براساس میزان صرفه‌جویی مصرف بنزین که صرفه‌جویی بسیار بالایی است، ما بخشی از این میزان صرفه‌جویی را صرف پرداخت به شرکت‌هایی که کار تبدیل به دوگانه سوز را انجام داده یا خودروسازی که کار تولید موتور دوگانه سوز را انجام می دهد، می کنیم. 
ویس کرمی در پاسخ به مخالفت مجلس با طرح کاهشِ یارانه‌ گازوئیل معادن و صنایع بالادست تصریح کرد: ما هر چیزی را که مجلس مصوب کند و قانون بشود، حتما اجرا می‌کنیم و داریم اجرا هم می‌کنیم. بر مبنای بندی که در قانون برنامه‌ هفتم پیشرفت آمده، مجلس تکلیفی را برای دولت مشخص کرده است. هیئت محترم وزیران هم برای سوخت معادنی که تولید بالایی دارند و همچنین شرکت‌های حوزه‌ بالادستی نفت و گاز که کار تولید انجام می دهند، این اصلاح قیمت را به تدریج شروع کرده و دقیقاً بر مبنای قانونی که مشخص و آیین‌نامه‌ اجرایی اش را مصوب کرده و به مرحله‌ اجرا هم رسیده است. البته مجلس یک ایرادی به مصوبه‌ هیئت وزیران وارد کرده که در مرحله‌ اصلاح قرار دارد. قانون مجلس اعلام کرده بخشی از یارانه‌ گازوئیل در بخش معادنی که تولیدشان بالاست و همچنین شرکت‌های نفت و گاز که در بخش بالادستی نفت و گاز، یعنی در حوزه‌ تولید نفت خام، میعانات گازی و گاز طبیعی کار می‌کنند، این را کاهش بدهیم، دولت هم این کار را انجام داده و مصوبه‌اش را هم آذرماه امسال ابلاغ کرده است. حالا یک بخشی از آن را باز، مجلس ایراد گرفته که در حال برطرف شدن است. یعنی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در واقع هم قانون مجلس را دارد انجام می دهد و هم تکلیفی که دولت بر عهده‌ اش گذاشته را اجرایی کرده است.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


ریاضت اقتصادی-قسمت ۴۷ ام