۲
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۰
کد مطلب : ۱۷۰۲۲۲
سرپرست پتروشیمی شیراز در گفت و گو با نفت ما:

اجرای طرحهای توسعه ای اسید نیتریک و نیترات آمونیوم در پتروشیمی شیراز

 لزوم همگرایی اوره‌سازان ایرانی در قیمتگذاری اوره
پورکیا اظهار داشت: طرحهای توسعه ای که در آینده نزدیک در دست اجرا داریم، طرحهای اسید نیتریک و نیترات آمونیوم با ظرفیت ۷۵۰ تن در روز اسید نیتریک و ۶۰۰ تن در روز نیترات آمونیوم است که امیدواریم در اولین فرصت بتوانیم این طرحها را به اجرا برسانیم.
فایل ویدیو
بابک پورکیا، سرپرست پتروشیمی شیراز در گفت و گو با نفت ما در خصوص طرحهای توسعه ای در حال ساخت این مجتمع اظهار داشت: طرحهای توسعه ای که در آینده نزدیک در دست اجرا داریم، طرحهای اسید نیتریک و نیترات آمونیوم با ظرفیت 750 تن در روز اسید نیتریک و 600 تن در روز نیترات آمونیوم است که امیدواریم در اولین فرصت بتوانیم این طرحها را به اجرا برسانیم. لذا الان کارهای مطالعاتی اش را انجام می دهیم. در بحث سرمایه گذاری این طرحها هم یکسری مذاکرات انجام داده ایم تا بتوانیم مشارکت در سرمایه گذاری را از زیرمجموعه خودمان و بخش‌های دیگر داشته باشیم. با تامین مالی، ساخت و بهره برداری از این طرحهای توسعه ای، قطعا سودآوری بیشتری برای شرکت دربردارد و امیدواریم که هر چه زودتر مطالعات مان را بتوانیم نهایی کنیم و به مرحله اجرا برسیم.
پورکیا در مورد نرخ بازگشت سرمایه طرحهای توسعه ای یاد شده اعلام کرد: در مطالعاتی که ما انجام دادیم تقریبا نرخ بازگشت سرمایه زیر 5 سال و حدود ۲۰ درصد بوده و سودآوری بسیار خوبی دارد. دلیلش هم اینست که ما الان موجودی آمونیاکی که در مجتمع داریم تقریبا روزانه بین 260 تا 270 تن آمونیاک اضافه داریم و هدفمان این است که این آمونیاک مازاد را به اسید نیتریک و نیترات آمونیوم تبدیل کنیم. 
سرپرست پتروشیمی شیراز ادامه داد: اسید نیتریک محصولی است که در کشور هم مصرف عمده ای دارد و الان با کمبود مواجه است، لذا امیدواریم که با اجرای این طرح بتوانیم هم کمبود کشور را جبران نموده و هم خوراک واحد نیترات آمونیوم را برای طرح توسعه ای اش با 600 تن در روز که تقریبا سالانه 200 هزار تن نیترات آمونیوم است تامین نماییم.
سرپرست پتروشیمی شیراز در خصوص تنوع بخشی محصول اوره در این مجتمع تصریح کرد: ما مطالعاتی در بحث تنوع محصول اوره انجام داده ایم که شامل یکسری پوششهایی برای کود اوره که بتواند در خاک آرامتر جذب شود است که کارهای پژوهشی است. البته در این زمینه عملا پتروشیمی کرمانشاه یک گام از ما در گروه نفت و گاز پارسیان جلوتر است اما ما هم در بحث تنوع محصول یکسری مطالعاتی انجام داده ایم. همچنین پتروشیمی شیراز تولید متانول هم دارد و اولین واحد متانولی کشور در پتروشیمی شیراز در سال 1369 به بهره برداری رسید، لذا ما می توانیم در آینده محصولات ترکیبی که خوراکش از آمونیاک و متانول باشد تولید کنیم ولی چون هنوز مطالعات کامل نشده در آینده راجع به آن اطلاع رسانی خواهیم کرد.
سرپرست پتروشیمی شیراز در خصوص اینکه ایران بتواند بنچمارک قیمتگذاری اوره در دنیا باشد، تأکید کرد: انسجام و همگرایی بین اوره سازان ایرانی یک نیاز است هرچند الان تا حدودی این انسجام وجود دارد ولی خب به خاطر اینکه بعضی از شرکتهای اوره ساز خارج از گروه نفت و گاز پارسيان هستند باید به این همگرایی بپیوندند. 
پورکیا تصریح کرد: قطعا اگر انسجام بین اوره سازان ایرانی برقرار بشود، قطعا می توانیم در بحث قیمتگذاری و صادرات در بحث بازارها فعالیت‌های بهتری داشته و ارزش افزوه بیشتری برای مجموعه هلدینگ ها داشته‌باشیم.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی