حسن عباس زاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گفت و گو با
نفت ما در خصوص اینکه چه طرحهایی در برنامه هفتم توسعه به خاطر بحث خوراک پایدار و توسعه زنجیره ارزش مورد تجدیدنظر قرار گرفته، اظهار داشت: بر اساس ابلاغی که قانون برنامه هفتم دارد ما باید همه طرحهایی که تا پایان 1403 به بهرهبرداری نرسیده باشند را باید از نو مورد بازنگری قرار دهیم. در واقع طرحهایی که به هر دلیلی نتوانستند پیشرفت فیزیکی مطلوب داشته باشند، باید بازنگری یا لغو بشوند یا به طرحهای کوچکتر تبدیل بشوند. این اقدام شروع شده و طرحها در سه بخش طرحهای قرمز که طرحهایی هستند که پیش رقم مناسبی ندارند و زیر 20 درصد هستند و باید با مسوولان این طرحها حتما جلسه داشته باشیم تا دلایل عدم پیشرفت شان مشخص بشود. ما تا پایان خرداد 1404 وقت داریم که بر اساس قانون این طرحهای قرمز را تعیین تکلیف کنیم.
عباس زاده افزود: یکسری از طرحها هم در وضعیت سبز بوده و پیشرفت دارند و به صورت میانگین ماهانه پیشرفت خودشان را اعلام میکنند که ما شرایط تسهیل گری روی این طرحها خواهیم داشت، ولی برای طرحهایی که متوقف بوده و نتوانستند موانعشان را برداشته و پیشرفت کنند، حتما باید مورد بازنگری قرار بگیرند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در خصوص اینکه با توجه به کمبود خوراک، آیا ان پی سی برنامه ای برای حرکت به سمت استفاده از Co2 و هیدروژن برای تامین خوراک دارد، اعلام کرد: برای تامین پایدار خوراک، روشهای مختلفی وجود دارد و کمیته ای برای تامین پایدار صنعت خوراک پتروشیمی تشکیل شده است. از روشهای مختلف تامین خوراک، یکی اینکه برخی از شرکتها باید به بالادست ورود کرده و سرمایه گذاری کنند. در این رابطه، دو مورد قرارداد آماده شده و به تایید شرکت ملی نفت رسیده که مراحل سیر تصویبش در شورای اقتصاد در حال طی شدن است. استفاده از گازهای مشعل (فلر) هم به صورت جدی در حال پیگیری است و کارگروه جداگانه ای برای گازهای مشعل تشکیل شده که در این بخش هم اقدامات خوبی انجام خواهد شد. یکی از روشهای دیگر استفاده از LPG (پروپان) برای واحدهای نیروگاهی است که ما به آن SNG می گوییم و این موضوع هم به شدت و با قدرت در حال پیگیری است که بخش عمده ای از سوخت را می تواند بهینه سازی کرده و به مسیر خوراک برگرداند. علاوه بر این موارد، موضوع طرحهای بهینه سازی هم در حال پیگیری است که امیدواریم این روشها به صورت موازی پیش برود و بخشی از خوراک صنعت پتروشیمی را تامین کنیم.
عباس زاده در خصوص استفاده از هیدروژن به عنوان خوراک صنعت پتروشیمی تصریح کرد: برای هیدروژن هم برنامه خوبی داریم و حتی یک طرح هم بر اساس هیدروژن مازاد پالایشگاه ستاره خلیج فارس تعریف شده که در آن هیدروژن تبدیل به آمونیاک می شود و طرح ارزشمندی است. همچنین برای طرحهای هیدروژنهای مازادی که از طریق PDH ها ایجاد می شود در حال جمع بندی هستیم و یک طرح آمونیاک دیگر هم از محل هیدروژن مازاد در منطقه کنگان تعریف شده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در مورد استفاده از Co2 به عنوان خوراک گفت: برای Co2 و جمع آوری این دسته از گازها که چندین روش دارد برنامه ریزی کرده ایم که اطلاع رسانی خواهد شد.