۱
plusresetminus
تاریخ انتشارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۱
کد مطلب : ۱۶۶۷۸۰
مدیرعامل شرکت پایانه ها و مخازن پتروشیمی در گفت و گو با نفت ما:

با بهره برداری از مخازن جدید ظرفیت صادرات محصولات پتروشیمی به ۱۵ میلیون تن افزایش می یابد

 زمانبر بودن گزارش سازمان حسابرسی باعث تاخیر در برگزاری مجمع شده است
نیک فر گفت: در بندرِ چابهار، مدل مالی را آماده کرده و به سمت عقد قرارداد می رویم. لذا با بهره برداری از این پروژه‌هایی که عرض کردم ۱۵ میلیون تن دیگر به ظرفیت صادرات محصولات پتروشیمی کشور اضافه خواهد شد.
فایل ویدیو
امیرمیثم نیک فر، مدیرعامل شرکت پایانه ها و مخازن پتروشیمی (PTTC) در گفت و گو با نفت ما در خصوص آخرین وضعیت طرحهای توسعه ای این شرکت اظهار داشت: پروژه‌های توسعه‌ای ما در بندر امام خمینی ماهشهر اجرایی شده و الان دو سه ماه است که کار می کند و پروژه های سرمایه گذاری را هم شروع کرده ایم که ۸ میلیون تُن با اضافه شدن این قرارداد 30 ساله به پایانه ها و مخازن پتروشیمی به ظرفیت صادراتی ما اضافه می شود. در بندرِ نگین بوشهر، در آستانه عقد قرارداد هستیم و مدل‌های مالی و پیش نویس قراردادش هم آماده شده است. در بندرِ چابهار، مدل مالی را آماده کرده و به سمت عقد قرارداد می رویم. لذا با بهره برداری از این پروژه‌هایی که عرض کردم ۱۵ میلیون تن دیگر به ظرفیت صادرات محصولات پتروشیمی کشور اضافه خواهد شد.
نیکفر افزود: البته در چابهار دو پست اسکله دار با ظرفیت 4 میلیون تن داریم، مضافا اینکه فعلا در مخازنِ چابهار بیشتر بحث صادرات دوباره reexport‌ و ترانزیت در منطقه را داریم تا مجتمع های پتروشیمی آنجا ساخته بشود. لذا  در چابهار به سمتی حرکت می کنیم که ۴ میلیون تن ظرفیت تخلیه بارگیری اضافه بشود و مخازنی هم به صورت سقف شناور و سقف ثابت برای حوزه‌ انبارداری و storage با ظرفیت حدود 4 میلیون بشکه ساخته خواهد شد. در واقع با بهره برداری از پروژه های پتروشیمی چابهار و حتی قبل از تکمیل آنها، بهره‌برداری از اسکله‌ها را شروع خواهیم کرد.
مدیرعامل پایانه ها و مخازن پتروشیمی در مورد زمان برگزاری مجمع عمومی سالانه شرکت و میزان درآمد و سود شرکت در سال گذشته اعلام کرد: مجمعِ عمومی شرکت پایانه ها و مخازن پتروشیمی در 28 مرداد ماه برگزار خواهد شد و دلیل تاخیر آن هم این بوده که سازمان حسابرسی به عنوان حسابرس و بازرس قانونی شرکت وظیفه‌ تدوین گزارش و حسابرسی شرکت را بر عهده داشت، لذا این سازمان برای تهیه‌ صورت مالی شفاف صورتهای مالی شرکت را از سال 1384 تاکنون همه را با تجدید ارائه بررسی کرد و یک گزارش شفاف، کامل و دقیق تهیه کرد که این گزارش هم آماده شده است.
نیکفر گفت:‌ شرکت پایانه ها و مخازن پتروشیمی در سال مالی 1402 بالغ بر 20 میلیارد تومان سود داشت و امسال تقریبا ۱۶۰ میلیارد تومان است و در سال آینده می‌توانیم با بهره برداری از طرح‌های توسعه ای،‌ به سود ۵۰۰ میلیارد تومانی برسیم.
مدیرعامل شرکت پایانه ها و مخازن پتروشیمی در خصوص طرحهای ترانزیت،‌ حمل و نقل زمینی و ریلی تصریح کرد: ما در حوزه طرحهای دریایی در حوزه ناوگان داری و بانکرینگ ورود پیدا خواهیم کرد و زیرساختهای لازم را فراهم کرده و مجوزهای مربوطه را هم گرفته ایم و بر اساس استراتژی شرکت که از میدان تا بازار را دربر می گیرد، ما کل فعالیت‌های لجستیک این حوزه را در حوزه‌ فعالیت شرکت خودمان تعریف کرده ایم. در بخش خشکی هم ما در حوزه‌ حمل‌ونقل زمینی در مجموعه‌ خودمان هیچ ماموریتی را تعریف نکرده ایم و با شرکت‌های داخلی‌ حمل‌ونقل پتروشیمی‌های دیگر که حمل‌ونقل زمینی انجام می دهند همکاری داریم تا با ما هماهنگ شوند و کارها را به پیش ببریم.
نیکفر در خصوص استفاده اقلیم کردستان عراق از بندر ماهشهر و برنامه شرکت مخازن و پایانه های پتروشیمی برای عملیاتی شدن آن گفت: ما در برنامه و طرحی که دادیم استفاده از دو بندر خرمشهر و بندرِ آبادان با توجه به زیرساخت‌هایی که از قدیم داشتند را مطرح کردیم، طرحهای لایروبی و احداث کانال اروند، بهمن‌شیر، خور شادگان را آماده کرده ایم، مطالعات کاملش انجام شده، پیشنهاد مدل مالی اش آماده شده و به مجلس شورای اسلامی و همینطور به مجموعه‌های ذیربط همچون سازمان بنادر ارائه کرده ایم و منتظر تصویب آنها هستیم. لذا در صورت تصویب، بنادر خرمشهر و آبادان به عنوان بنادر لجستیک، اقلیم کردستان عراق، می‌تواند هم در حوزه‌ صادرات فرآورده‌های نفتی کمک بکند و هم در حوزه‌ واردات محصولات عمومی این اقلیم، و همچنین می‌تواند رونق و گشایشی در حوزه‌ فعالیتهای اقتصادی این دو بندر به وجود بیاورد.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی