دکتر «امین امرائی»، مدیر عامل پتروشیمی مارون در گفت و گو با "
نفت ما" در مورد بهره برداری از پروژه زیست محیطی VOC این مجتمع اظهار داشت: پروژه voc در واقع در راستای مسوولیت های اجتماعی و همچنین آن تعهدی بوده که مارون به عنوان یک سازمان بالغ که صرفا به تولید و توسعه اش، بدون توجه به محیط پیرامون و محیط زیست فکر نمی کند، در این راستا بوده است.
امرائی افزود: پروژه VOC در واقع جمع آوری گازهای فرار سطحی از سطح حوضچه های تبخیر و در واقع کرک کردن آنها بود که چندسالی این پروژه به خاطر مشکلاتی که با شرکت خارجی که لایسنسور و عملاً کانتراکتور این پروژه بود، متوقف شده بود، ولی در بهمن ماه 1401 به همت همکاران مان بدون حضور این شرکت خارجی و بدون حضور عوامل خارجی، خود همکاران با استفاده از شرکت های دانش بنیان داخلی و استفاده از این ظرفیت ها این پروژه رو نصب و راه اندازی کردند و اخیرا به بهره برداری رسید که با حضور مقامات سازمان محیط زیست افتتاح شد.
مدیرعامل پتروشیمی مارون در خصوص پروژه های توسعه ای این شرکت گفت: در مورد پروژه های توسعه ای مارون که در گذشته سرمایه گذاری های مارون روی بوشهر و سلمان داشته است، PDH سلمان فکر می کنم اواخر 1403 یا اوایل 1404 اگر با همین سرعتی که الان پیش می رود که سرعت مناسبی است به پریکامیشنینگ (پیش راه اندازی) می رسد.
امرائی در مورد پروژه پتروشیمی بوشهر اعلام کرد: پروژه بوشهر چالش های خاص خود را دارد و امیدواریم با تهمیداتی که الان چه در مجموعه بوشهر چه سایر سهامداران اندیشیدند، شرایطش بهبود پیدا کند و بهتر از حال حاضر، جلو برود.
مدیرعامل پتروشیمی مارون ادامه داد: اما چند پروژه دیگر پتروشیمی مارون در حوزه تکمیل زنجیره ارزش که سیاست ابلاغی شرکت ملی صنایع پتروشیمی است و دارد پیگیری می کند که یک بخشی به نتیجه رسیده است و انشاالله خبرهای خوبی در راه است. قبل از عید ما سعی می کنیم شروع به کار و کلنگ زنی 3تا از این پروژه ها را به ارزش حدود 700 میلیون دلار داشته باشیم و در سال جدید هم پیگیر احداث پارک پروپیلن در خود ماهشهر و در مجاورت پتروشیمی مارون هستیم، محصولاتی که پایه خوراکش را خودمان داریم و عموما وارد می شود در جهت خودکفایی کشور است را پیگیری خواهیم کرد.
امرائی در مورد میزان استفاده از تجهیزات داخلی و دانش بنیان در طرحهای توسعه ای و اسپیر پارت شرکت اظهار داشت: طبیعتاً اولویت همه شرکت های پتروشیمی استفاده حداکثری از توان داخلی است، ما همین پروژه هایی که در جهت تکمیل زنجیره ارزش مان است، یکی از پروژه های بزرگ که تقریبا 250 میلیون دلار سرمایه گذاری نیار دارد با دانش فنی ایرانی خواهد بود و قرارداد محرمانگی لایسنس اش را با پژوهش فناوری پتروشیمی امضا کردیم و لایسنس را از شرکت پژوهش فناوری خریداری می کنیم که در نوع خودش و محصولی که دارد اولین پروژه با دانش فنی ایرانی خواهد شد.