۰
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۸
کد مطلب : ۱۶۰۳۶
به دلیل کاهش گاز تحویلی به نیروگاه ها:

سرمای هوا، ایران را واردکننده گازوییل می کند

به گزارش نفت ما،خودکفایی ایران در تولید بنزین چند ماهی بیشتر دوام نمی آورد و با توجه به شروع زودرس فصل سرما، افزایش مصرف بخش خانگی و کاهش گاز تحویلی به نیروگاه های تولید برق و افزایش مصرف سوخت مایع در آنها قرار است که واردات گازوییل به کشور دوباره از سرگرفته شود.    در اواسط سال جاری بود که خبر توقف واردات گازوییل و خودکفایی کشورمان در تولید آن منتشر شد که با استقبال فراوانی مواجه شد، اما به نظر می رسد این خودکفایی تداوم نخواهد داشت و قرار است واردات گازوییل آغاز شود.

همه ساله با ورود جبهه هوای سرد به کشور، اوضاع مدیریت سوخت کشور دستخوش تغییر می شود، توازن تولید و مصرف گاز به هم می ریزد و برای تامین گاز بخش خانگی، گاز نیروگاه ها و صنایع کاهش یافته و قطع می شود.

پس از قطع گاز، مسوولان صنعت نفت نیز برای تامین سوخت نیروگاه ها چاره ای ندارند جز اینکه به سراغ سوخت های مایع مانند گازوییل و نفت کوره بروند. 

نتیجه افزایش مصرف گازوییل و سوخت مایع در نیروگاه ها نیز مشخص است، افزایش آلودگی هوا و تبدیل شدن ایران به وارد کننده گازوییل.

شاهرخ خسروانی قائم مقام شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در این خصوص می گوید: پیش بینی می شود در فصل زمستان و با توجه به افزایش مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی و تجاری عرضه گازوئیل به نیروگاه ها با محدودیت هایی همراه شود و از این رو برای حفظ ذخیره سازی این فرآورده نفتی واردات گازوئیل به صورت موقت در برنامه قرار گرفته است.



** قطع واردات گازوییل از ابتدای سال 93

پیش از این مسوولان شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی از توقف واردات گازوییل به کشور خبر داده و اظهار داشته بودند: افزایش گازرسانی به نیروگاه ها منجر به کاهش مصرف 5.5 میلیارد لیتری گازوئیل در کشور و بنابراین از ابتدای سالجاری واردات گازوییل متوقف شده است.

براین اساس به طور متوسط سالانه حدود 24 میلیارد لیتر گازوئیل و نفت کوره در نیروگاه ها مصرف می شود که بخش عمده ای از آن مربوط به مصرف سوخت مایع به دلیل کاهش گازرسانی در واحدهای نیروگاهی کشور بوده است.

گزارش ها حاکی از این است که پس از دستور بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت مبنی بر کاهش مصرف سوخت مایع در نیروگاه ها که ارزش اقتصادی زیادی، دارد حجم گازرسانی به نیروگاه ها افزایش یافته که نتیجه اولیه آن کاهش مصرف گازوییل و توقف واردات بوده است.

محسن مظلوم مدیرکل برنامه ریزی انرژی وزارت نفت در این خصوص اظهار داشته بود: از ابتدای سالجاری باید روزانه بیش از ١٠ میلیون لیتر گازوئیل وارد کشور می شد اما با افزایش گازرسانی به نیروگاه ها عملا واردات گازوئیل صفر شده است.

گزارش شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی حاکی از آن است که در هفت ماه منتهی به مهرماه سال جاری ٢٩ میلیارد و ٦٥٦ میلیون و ٨٠٠ هزار لیتر سوخت مایع(گازوییل و نفت کوره)در بخشهای نیروگاهی و غیرنیروگاهی مصرف شد که ٢٢ میلیارد و ٥٣ میلیون و ٦٠٠ هزار لیتر آن گازوییل است.

مصرف میانگین روزانه گازوییل در دوره هفت ماهه امسال ١٠٢ میلیون و یکصد هزار لیتر بوده است.

هرچند آمارهای مقایسه ای نشان می دهد، مصرف گازوییل و سایر سوخت های مایع اعم از نیروگاهی و غیر نیروگاهی هفت ماهه امسال (منتهی به مهرماه) نسبت به مدت مشابه سال قبل، سه میلیارد و ١٣٢ میلیون لیتر کاهش داشته است، اما به نظر می رسد با شروع زودرس فصل سرما و افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، حجم گازوییل و سوخت مایع تحویلی به نیروگاه ها افزایش قابل توجهی پیدا کند و در نتیجه واردات این نوع سوخت از سر گرفته شود.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی