مولد و محرک پیشرانهای توسعه، نگاههای مدیریتی جوان است تا با استفاده از دانش روز و نیز بهرهگیری از تجربه انباشته شده طی سالهای گذشته بتواند امر درآمدزایی، مصرف بهینه سرمایه و دستیابی به توسعه را ممکن سازد.
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "، در روزهایی که گمانهزنیهادرباره ترکیب کابینه دولت بعدی مطرح است؛ جملهای با این مضمون در رسانهها و فضای مجازی دست به دست میشود؛ برای کابینه خود از افراد توانمند استفاده خواهم کرد. جملهای که از صحبتهای منتخب مردم در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نقل میشود.
سید ابراهیم رئیسی پیش از این و هنگام ثبتنام برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرده بود که کاندیدای هیچ جریان وگروه سیاسی نیست و به صورت مستقل در کارزار انتخاباتی شرکت میکند. او بعد از پیروزی در انتخابات هم برای چینش کابینه خود، مستقل بودن و استفاده از تمام ظرفیت موجود در کشور را مورد تأکید دوباره قرار داده است به این معنا که کابینه دولت آینده شامل افرادی توانمند بدون احتساب سبقه فکری جریان سیاسی خاص و بدون در نظر گرفتن سفارشات گروهی خواهد بود.
اما رهیافت ما از تأکید رئیسی بر توانمندی شامل چه مشخصات و ویژگیهایی است؛ نظر ما بر استفاده از نیروهای جوان، خلاق و آشنا به علم روز است که از توصیهها و سفارش مقام معظم رهبری گرفته شده است. رهبر انقلاب جوانگرایی همراه با تعقل و بهرهگیری از تجربه انباشته را مورد تأکید قرار داده و در عمل هم با انتساب جوانان به مسئولیتهای مهمی که در آن فکر بدیع و نوآوری، لازمه موفقیت و بهرهوری محسوب میشود، این شیوه را به شکل عملی نشان دادهاند.
خاطرمان هست هنگامی که دولت حسن روحانی در حال شکل گرفتن بود، استفاده از ژنرالهای با تجربه مورد تأکید رئیس جمهور بود، نمونه بارز آن معرفی بیژن زنگنه به مجلس شورای اسلامی برای گرفتن رأی اعتماد از نمایندگان ملت برای تصدیگری وزارت نفت بود. این تفکر در دولت اول روحانی ـ که از مشکلات جامع کنونی خبری نبود ـ کارکرد مثبت خود را نشان داد اما با توجه به تغییرات در نوع فعل و انفعالات جهانی و مناسبات بینالمللی در سالهای اخیر و رشد محدودیتهای حضور ایران در بازار جهانی، وزیر نفت دولت دوازدهم نتوانست انتظارات را برآورده سازد و بدیهیترین مأموریت خود یعنی فروش نفت را به سرانجام نرساند و از این محل، ضربات متعددی به اقتصاد و به تبع آن جامعه ایران وارد شد.
نقیصه موجود در فعالیتهای مرتبط با نفت تنها به صادرات و فروش آن منتهی نمیشود و این روزها حال نفت و پتروشیمی در داخل کشور نیز بیمار است و اگر نبودند جوانان پرتلاش، خلاق، پیگیر و همراه با ایدههای نوآورانه و بدیع، پیشرفتهای کم و بیش در صنعت پتروشیمی نیز حاصل نمیشد. نمونه آن سپردن مدیریت مجتمعهای پتروشیمی بزرگ و هلدینگهای نفتی و گازی به جوانانی است که تلاش شبانهروزی خود را در ایدههای نوآورانه همراه با علم روز آمیختند و حتی مواردی بودند که با اعتماد به مدیران جوان توانستند اقدامات مهمی را به سرانجام برسانند.
امروز علاوه بر چالشهای نفت، وجه دیگر انرژی یعنی برق هم با مشکلات و معضلاتی مواجه هست که تبعات همهگیر آن به بخشهای مختلف جامعه سرایت کرده است. نفت و نیرو، خواسته یا ناخواسته پیشرانهای توسعه در جوامع مختلف محسوب میشوند و مولد و محرک این پیشرانها نگاههای مدیریتی جوان است تا با استفاده از دانش روز و نیز بهرهگیری از تجربه انباشته شده طی سالهای گذشته بتواند امر درآمدزایی، مصرف بهینه سرمایه و دستیابی به توسعه را ممکن سازد.
حال که آیتالله رئیسی ردای ریاست جمهوری به تن کرده، توصیه نخست ما داشتن نیمنگاه به مدیران جوان و کاربلد و امتحان پس داده است تا بتوان کشور را از پیچ حساس کنونی عبور داد و در خلال موفقیت در بحث مدیریت انرژی، دیگر وعدههای ارائه شده در کارزار انتخاباتی از سوی دولت سیزدهم محقق شود.
خلاصه کلام اینکه صنعت نفت کشور امروز نیازمند وزیری جوان، جسور و جهادی است که بجای پوشیدن لباس ژنرالی، لباس میدان بر تن کند و با این رویکرد بتواند صنعت نفت به گل نشسته کشور را به مسیر اصلی خود باز گرداند.
با سلام احتراما باستحضار میرساند با توجه به سوابق علمی فنی و تجارب مدیریتی و خصلت مبارزه با رانت و فساد و اختلاس و شجاعت بی نظیر جناب آقای مهندس سالاری بهترین گزینه به دلایل فوق الذکر و اینکه ایشان از بدنه نفت بوده برای وزارت نفت میباشد.
کانون انرژی استان آذربایجان شرقی
فرمایش کاملا متینی است.وزیر نفت باید جوان و متخصص و باانرژی از جنس نفت و گاز و پتروشیمی و پالایشگاهی باشد.حداقل مدیرعامل یکی از این صنایع بوده باشد.بنده قصد طرفداری از شخص خاصی هرچند در جبهه مقابلم باشد را ندارم ولی نمیتونم نقش برخی مدیران جوان در پالایش و پخش در امر تکمیل پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس نادیده بگیرم.بامدیران جوان قرارگاه خاتم الانبیا و ...
افسوس کنار این مدیران آدمهای خاصی قرار میگیرند.
منظورتان جوان خام و بي تجربه است؟!!! يا نه جوان 50 ساله كه تجربه، تخصص، مهارت، تعهد را داشته و در صنعت نفت رشد كرده است. گزينه هاي بيروني و بخصوص از قرارگاه معرفي ميشوند كه فاقد تجربه هستند و صرفا پيمانكار نفت بوده اند. ضمن احترام به قرارگاهيها؛ عرض ميكنم كه درون نفت افراد لايقف شايسته، با تجربه ومستعد هستند بمانند سالاري، بيات، اوجي، .. كه قطعا توانائي اداره نفت را دارند. استفاده از جوانان در مسندهاي مربوطه كارساز خواهد بود ولي در كشور ما با اسم جوانگرائي؛ بچه هاي نماينده ها، مسئولين كشوري و امنيتي در پست هاي مديرتي گمارده و كشور را فلج كرده اند. ايا در كشورهاي پيشرفته چنين ميكنند؟!!!
منظور از جوان؛ خام و بي تجربه نبايد باشد. بلكه فكر و تفكر جوان. زنگنه شايد در دهه اول انقلاب مدير بود و انهم به علت وجود شرايط خاص آنزمان. اما در 16 سال وزارت نفت را بي اعتبار كرد. فردي با تفكر جوان همچون سردار سليماني در نفت لازم است تا ضمن آشنائي كامل با نفت، امور بين الملل را بشناسد، سياست نفت را بداند و براي چند آينده برنامه داشته باشد. مانند: سالاري، اوجي، بيات و ....
جوان چه سن و سالی؟حداقل باید ۵۰ سال را داشته باشد تجربه مدیرعاملی یک پالایشگاه یا پتروشیمی را داشته باشد و تولید رابشناسد.میدانیم این حرفهای ما هیچ ارزشی برای رییسی ندارد و تیم خودشان حتی اگر نالایق باشد می آورد ولی حق اینه که فردی لایق و دانا و توانمند نفتی بیاورد