به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "
نفت ما"،رییس گروه سرمایهگذاری سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق ساتبا در رابطه با صادرات برق تجدیدپذیر اظهار کرد: سرمایهگذار با تولید بیش از ۱۰۰ مگاوات میتواند اقدام به احداث نیروگاه و بعد از آن برق خود را طبق ضوابط صادر کند.
حمیدرضا بهمن آبادی با بیان اینکه کشور ما در رابطه با احداث نیروگاه های تجدیدپذیر از پتانسیل خوبی برخوردار است و باید با کمک همدیگر مشکل صنعت را حل کنیم و استفاده از نیروگاه های تجدیدپذیر را مدنظر قرار دهیم، اظهار کرد: در حال حاضر ۲ مگاوات از تولید برق استان کرمانشاه، ۱۴ مگاوات استان کردستان و در ایلام نیز ۱ مگاوات از طریق نیروگاه های خورشیدی تامین می شود.
وی با بیان اینکه کشور ما در رابطه با احداث نیروگاه های تجدیدپذیر پتانسیل خوبی دارد و از لحاظ تابش آفتاب و سرعت باد در وضعیت خوبی قرار دارد بنابراین باید از این نعمت در رابطه با احداث نیروگاه های خورشیدی و تجدیدنظر استفاده شود، افزود: مدل ها و پیشرانههای توسعه برق تجدید پذیر و پاک وجود دارد و برای احداث و همچنین خرید برق از سرمایه گذاران برنامههای خوبی صورت گرفته به طوری که در رابطه با خرید تضمینی برق قیمت خرید تا ۲۰ کیلووات و کمتر ۲۵ هزار ریال، بین ۲۰ کیلووات تا ۲۰۰ کیلووات نیز با قیمت ۲۲ هزار ریال خرید می شود، نیروگاه های برق آبی نیز روی خطوط انتقال ۱۵ هزار ریال و جریانی ۱۹ هزار ریل خریداری می شود که این نرخ ها مربوط به سال گذشته می باشد.
رییس گروه سرمایه گذاری سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق ساتبا در رابطه با وضعیت انرژی های تجدیدپذیر و پاک در کشور گفت: در حال حاضر ۴۹ درصد از نیروگاه خورشیدی، ۲۷ درصد از باد، ۱۵ درصد از نیروگاه انشعابی و ۷ درصد از برق آبی استفاده می شود. طبق ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان از سال ۱۴۰۲ اگر صنایعی که بیشتر از دیماند یک مگاوات مصرف دارند باید معادل یک درصد از برق مورد نیاز سالانه خود را از طریق نیروگاه های تجدیدپذیر تامین کنند و این میزان باید در پایان سال پنجم حداقل به پنج درصد افزایش یابد.
به گفته بهمنآبادی، در حال حاضر تعداد ۸۸ صنایع با ظرفیت ۳۷۵۵ مگاوات برای احداث نیروگاه های تجدیدپذیر پروانه کسب کرده که از این تعداد ۶ نیروگاه به بهره برداری رسیده و مقدار ۴۴ مگاوات برق را تولید می کنند.
بهمن آبادی با تاکید بر اینکه صاحبان صنایع مقدار افزایش تولید برق از طریق نیروگاه های تجدیدپذیر را میتوانند از طریق سازمان بورس به فروش برسانند یا در صورت افزایش مصرف بدون نیروگاه های تجدیدپذیر وزارت نیرو مکلف است که مقدار اضافه مصرف را با نرخ آزاد با صنایع محاسبه کند، گفت: شهرکهای صنعتی موظف شدند که زمین را در اختیار صنایع قرار دهند تا صنایع نیروگاههای تجدیدپذیر احداث کنند و شرایط اخذ مجوز برای احداث نیروگاه ها نیز به سهولت در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه احداث نیروگاه های تجدیدپذیر در شهرک های صنعتی و زمین شخصی تا سقف یک مگاوات انجام میشود که بعد از احداث برق تولیدی مازاد آنها نرخ پایه ۲۲ هزار ریال خریداری میشود، گفت: ظرفیت خوبی که انجام گرفت عرضه برق نیروگاه تجدیدپذیر در بورس سبز انرژی است که در حال حاضر ۶۰ نیروگاه تجدیدپذیر با ظرفیت ۴۶۰ مگاوات در بورس عرضه می شود که ارزش معامله آن حدود ۲۷۰۰ میلیارد تومان است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر طبق ماده ۱۲ رفع موانع تولید تعداد ۱۲۲ نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۳۹۰۰ مگاوات در حال احداث است که ۱۴ نیروگاه با ظرفیت ۶۳ مگاوات به بهره برداری رسیده است، افزود: در حال حاضر احداث سامانه های ۵ کیلوواتی خورشیدی طرح حمایتی طبق تفاهم پنج جانبه با کمیته امداد، بسیج سازندگی، بهزیستی، معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم وزارت نیرو و ساتبا منعقد شده است.
بهمن آبادی فرآیند احداث نیروگاه تجدید پذیر شامل انتخاب مدل سرمایه گذاری، ارزیابی توان مالی، اخذ پروانه احداث، مجوزهای تملک زمین و محیط زیست و در نهایت احداث و بهره برداری است که این پروسه ساده و کوتاه مدت بوده و می تواند ظرف مدت کوتاهی به بهره برداری برسد.
برگزاری سمینار اینداست سولار در کرمانشاه
محمود کریمی - عضو هیات مدیره انجمن ساتکا - از برگزاری سمینار اینداست سولار در خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه خبر داد و گفت: انجمن ساتکا از انجمن سازندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات انرژی های تجدیدپذیر شکل گرفته که سازندگان شامل؛ تجهیزات نیروگاه های تجدیدپذیر مانند پنل خورشیدی، اینورتر خورشیدی، کابل سولار، استراکچر، تامین کنندگان کالا شامل؛ تامین کنندگان تجهیزات نیروگاه های تجدیدپذیر و خدمات انرژی های تجدیدپذیر نیز شامل شرکت های پیمانکار، مشاور، توسعه دهنده است.
وی با بیان اینکه انجمن ساتکا در حال حاضر ۳۱۱ عضو فعال در سراسر کشور دارد که امیدواریم با برگزاری این سمینار در کرمانشاه تعداد اعضای استان کرمانشاه، ایلام و کردستان در این انجمن افزایش یابد، اظهار کرد: این سمینار در سال ۱۴۰۲ در استان های مختلف برگزار و در سال جاری نیز در چند استان دیگر برگزار شده و امروز دوشنبه ۶ آذر نیز در استان کرمانشاه و با شرکت دو استان ایلام و کردستان در حال برگزاری است.
عضو هیات مدیره انجمن ساتکا افزود: در این سمینارها که در رابطه با انرژی های تجدیدپذیر برگزار می شود، ۸۰ درصد شرکت کنندگان از صنایع بوده، ۱۰ درصد از شرکت های تجدید پذیر و ۱۰ درصد دیگر نیز از ارگان های دولتی حضور دارند. برگزاری این سمینار به صورت عمومی بوده اما در هر ماه یک کارگاه سه روزه و به صورت تخصصی در تهران برگزار می شود که آموزش های تخصصی برای احداث نیروگاه تجدیدپذیر در آنجا ارائه می شود و هدف از برگزاری این سمینارها تمرکز بر احداث نیروگاه ها در صنایع کوچک و متوسط و همچنین صنایع بزرگ می باشد.
تولید ۲ هزار و ۷۷۱ مگاوات از برق استان کرمانشاه توسط نیروگاه های خورشیدی
مرادی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه نیز از تولید ۲ هزار و ۷۷۱ مگاوات از برق استان کرمانشاه توسط نیروگاه های خورشیدی خبر داد و گفت: در دنیای امروز اهمیت صنعت برق چشمگیر بوده و در تمام امور روزمره به نوعی از انرژی برق استفاده می شود و ضریب نفوذ برق نیز به بالاترین میزان خود رسیده به طوریکه در استان کرمانشاه ضریب نفوذ برق در شهرها ۱۰۰ درصد و در روستاها بیش از ۹۹ درصد است.
وی با بیان اینکه شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه حدود ۸۵۰ هزار مشترک دارد که مشترکان خانگی از نظر تعداد ۸۰ درصد از مشترکان را مشمول می شوند و مشترکین صنعتی حدود یک درصد از مشترکان استان را شامل می شوند، اظهار کرد: از نظر تعداد حدود ۳ هزار و ۸۵۰ واحد صنعتی در استان مستقر بوده که تعداد ۴۹ واحد صنعتی بزرگ در استان با بیش از ۲ مگاوات مصرف برق مشغول فعالیت می باشند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه افزود: وضعیت مصرف برق در استان کرمانشاه در طی تابستان ۱۴۰۱ حدود ۸۴۳ مگاوات و در سال ۱۴۰۲ نیز ۸۶۳ مگاوات و در سال جاری ۹۰۸ مگاوات بوده است که در سال ۱۴۰۱ ناترازی برق استان حدود ۹۰ مگاوات بود که این مقدار در سال جاری به عدد ۱۴۰ مگاوات افزایش یافت.
مرادی در رابطه با ناترازی در کشور نیز گفت: در کشور نیز در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۳ هزار مگاوات ناترازی وجود داشت که در سال جاری در پیک مصرف ناترازی برق به ۲۰ هزار مگاوات رسید که افزایش ۸ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان می دهد.
وی در رابطه با پیک برق در طول روز نیز بیان کرد: در سال گذشته در استان کرمانشاه ۷۷۰ مگاوات در پیک در طول روز مصرف برق داشتیم که ۱۰۰ مگاوات ناترازی محسوب می شد اما در سال جاری مقدار برق مصرفی استان به ۸۵۰ مگاوات رسید که ناترازی به ۱۴۰ درصد افزایش یافت که این آمار بیانگر افزایش ۱۰ درصدی مصرف برق در طول روز در پیک مصرف است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه مطرح کرد: نیروگاه های تجدید پذیر دارای محاسن خوبی می باشند از جمله سرعت بالای اجرا و سهولت نصب، عدم نیاز به سوخت، هزینه تمام شده ارزان تر، سازگار با محیط زیست، جذب منابع خارجی، پدافند غیر عامل و تولید پراکنده می باشد اما مضرات نیروگاه های حرارتی طولانی بودن دوره احداث، کمبود سوخت، قیمت گران احداث و آلایندگی زیاد می باشد.
به گفته مرادی در حال حاضر نیروگاه های خورشیدی در استان پیشرفت چشمگیری داشته به طوری که ۸۰ کیلووات در ادارات، ۱۵۰ کیلووات در مساجد و مدارس، ۵۴۵ کیلووات در ادارات دولتی برق تولید می شود و همچنین در استان ۱۹۹۶ کیلووات از برق استان از طریق نیروگاه های خورشیدی حمایتی تامین می شود در مجموع ۲ هزار و ۷۷۱ مگاوات از برق مصرفی استان توسط نیروگاه های خورشیدی تامین می شود که به دنبال افزایش این مقدار می باشیم.
استفاده از پنل های خورشیدی باید فرهنگ سازی شود
شکری رییس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه نیز با تاکید بر اینکه استفاده از پنل های خورشیدی باید فرهنگ سازی شود، گفت: استفاده از پنل های خورشیدی در کشور ما نیز باید فرهنگ سازی شود و شهرداری ها بایستی برای صدور مجوز خانه ها استفاده از پنل خورشیدی را الزام نمایند.
وی با بیان اینکه با توجه به ناترازی برق و فشار بر واحد های صنعتی بایستی طرح توسعه انجمن ساتکا و شرکت ساتبا در استان کرمانشاه نیز توسعه یابد تا از ناترازی برق در استان و بخصوص در صنایع جلوگیری شود، گفت: امیدواریم وزارت صمت نیز در صدور مجوزهای خود برای صنایع علاوه بر الزام برای احیای فضای سبز در صنایع توسعه و احداث نیروگاه های خورشیدی را نیز در دستور کار قرار دهد.
رییس خانه صنعت و معدن استان با بیان اینکه کشور ما صادرکننده برق بود اما متاسفانه در حال حاضر کمبود برق داریم اما ظرفیت های خوبی در کشور و بخصوص در استان مرزی کرمانشاه می توان از نیروگاه های خورشیدی استفاده نمود و تا حدی ناترازی برق را برطرف کنیم، گفت: در استان کرمانشاه زمین های بدون مانع در اطراف شهرها و کوهها را می توان برای احداث پنل های خورشیدی به کار گرفت و با حمایت وزارت نیرو حتی می توانیم حتی تولید پنل را در استان انجام دهیم.
استفاده از پنلها و نیروگاههای خورشیدی بهترین راهکار برای تولید برق
محمدی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه نیز از آمادگی این استان برای احداث نیروگاه های خورشیدی و همچنین ساخت پنل های خورشیدی خبر داد و گفت: چالش انرژی امروزه به صورت چالشی فراگیر و جهانی بوده که اکثر کشورهای دنیا درگیر این چالش می باشند اما این ناترازی ها و کمبودها برای اقتصاد مضر است.
وی با بیان اینکه در رابطه با ناترازی ها سال های قبل مقام معظم رهبری هشدار داده بود اما متاسفانه دولت ها در این زمینه سهل انگاری کرده که به تبع آن امروزه با کمبود انرژی برق مواجهه می باشیم، گفت: در حال حاضر یکی از بهترین راهکارها در زمینه تولید برق استفاده از پنل ها و نیروگاه های خورشیدی بوده و استان کرمانشاه نیز برای احداث نیروگاه های خورشیدی بسیار مستعد است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه افزود: مشکل استان در حوزه احداث نیروگاه مربوط به مشکل مالی بوده که باید برای تامین مالی این پروژه ها و احداث نیروگاههای خورشیدی رایزنی هایی صورت بگیرد تا در استان سرمایه گذاری انجام شود. استان کرمانشاه آمادگی برای تولید پنل های خورشیدی را دارد و سرمایه گذار بومی نیز در این زمینه اعلام آمادگی نموده تا احداث کارخانه پنل خورشیدی را انجام دهد.