۰
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۵
کد مطلب : ۱۵۰۱۲۲

حوزه انرژی جزیره‌ای اداره می‌شود

عضو کمیسیون انرژی مجلس با طرح این پرسش مبنی بر اینکه آیا ایجاد ساختار جدید می‌تواند به موضوع انرژی در کشور کمک کند یا خیر؟، گفت: طراحان «طرح یکپارچه‌سازی حکمرانی انرژی در کشور» می‌گویند؛ قرار نیست نیرویی به بدنه دولت اضافه شود و صرفا ساختار اصلاح می‌شود.
حوزه انرژی جزیره‌ای اداره می‌شود
  به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"، مصطفی نخعی درباره «طرح یکپارچه‌سازی حکمرانی انرژی در کشور» که بررسی آن در  دستور کار کمیسیون انرژی مجلس قرار گرفته است، گفت: متاسفانه نظام یکپارچه‌ای برای مدیریت بخش انرژی در کشور نداشته و انرژی به‌صورت چند تکه و جزیره‌ای اداره می‌شود چراکه حوزه نفت و گاز در ید وزارت نفت است و حوزه انرژی اتمی متولی جدا دارد و حوزه برق و آب زیرنظر وزارت نیرو قرار دارند، همچنین در بحث مدیریت مصرف نیز وزارتخانه‌های مختلفی دخیل هستند و عملا یکپارچگی مورد نیاز در نظام حکمرانی انرژی کشور دیده نمی‌شود.  
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگرچه قانونگذار در سنوات گذشته برای یکپارچه شدن نظام حکمرانی  انرژی در کشور «شورای عالی انرژی» را پیش‌بینی کرده اما این شورا به دلایل متعددی نقش خود را در حکمرانی واحد انرژی به درستی ایفا نکرده است.
وی توضیح داد: قرار گرفتن دبیرخانه شورا در سازمان برنامه و بودجه خود یک ایراد بزرگ است چراکه سازمان برنامه نه تخصص لازم را در این زمینه دارد و نه اراده کافی برای پیگیری موارد متعددی که به حوزه انرژی مرتبط می‌شود لذا نیاز به ایجاد ساز و کار جدید در حوزه انرژی به شدت احساس می‌شود به همین دلیل طرحی با هدف شکل‌گیری معاونتی راهبردی در حوزه انرژی ذیل ریاست جمهوری به‌عنوان معاون ریاست‌جمهور و انتقال دبیرخانه به این معاونت در کمیسیون انرژی در حال پیگیری است.
به گفته نخعی طراحان این طرح می‌خواهند این معاونت با توجه به شدت بالای مصرف انرژی، هماهنگی و یکپارچگی واحدی را در این زمینه ایجاد کندتا با ایجاد ساز و کار جدید امیدوار باشیم شدت مصرف انرژی کاهش پیدا کند.
وی با بیان اینکه به‌یقین به نتیجه رساندن «طرح یکپارچه‌سازی حکمرانی انرژی در کشور» نیازمند مشورت با متخصصان است، مطرح کرد: کمیسیون نیز اکنون در حال تامل بر روی این طرح است و البته هنوز به جمع‌بندی در این رابطه نرسیده‌اند، درواقع اینکه آیا ایجاد یک ساختار جدید می‌تواند به موضوع انرژی در کشور کمک کند یا خیر؟ مورد بحث میان نمایندگان کمیسیون است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره اینکه امکان فربه شدن دولت در پی اجرای این طرح امکان دارد یا خیر؟، توضیح داد: اگرچه این مسئله، مورد انتقاد برخی از منتقدان طرح نیز است چراکه معتقدند با ایجاد ساختار جدید نمی‌توان مشکل را حل کرد و حل این مشکل نیاز به عزم ملی، ایجاد دقیق قانون و نظارت دارد اما طراحان طرح می‌گویند؛ قرار نیست نیروی به بدنه دولت اضافه شود و صرفا ساختار اصلاح می‌شود مثلا «شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت» در وزارت نفت یا «شرکت مدیریت بهره‌وری» در وزارتخانه منفک شده و در زیرمجموعه این معاونت شکل خواهند گرفت.

منبع: خانه ملت 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی