۲
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۵
کد مطلب : ۱۴۳۴۸۱
مدیر عامل شرکت ملی نفت اعلام کرد:

نیاز ۱۶۰ میلیارد دلاری صنعت نفت برای طرح‌های توسعه‌ای نفت و گاز

معاون وزیر نفت با اشاره به نیاز ۱۶۰ میلیارد دلاری صنعت نفت برای طرح‌های توسعه‌ای نفت و گاز، گفت: اگر صنعت نفت و بازار سرمایه کشور کنار هم قرار گیرند، می‌توان جهش سرمایه‌گذاری در صنعت نفت را در دولت سیزدهم رقم زد.
نیاز ۱۶۰ میلیارد دلاری صنعت نفت برای طرح‌های توسعه‌ای نفت و گاز
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "، معاون وزیر نفت با اشاره به نیاز ۱۶۰ میلیارد دلاری صنعت نفت برای طرح‌های توسعه‌ای نفت و گاز، گفت: اگر صنعت نفت و بازار سرمایه کشور کنار هم قرار گیرند، می‌توان جهش سرمایه‌گذاری در صنعت نفت را در دولت سیزدهم رقم زد.
محسن خجسته‌مهر در نشست هم‌اندیشی با حضور مدیران ارشد بانک‌ها و فعالان بازار سرمایه افزود: موضوع سرمایه‌گذاری در شرکت ملی نفت ایران یکی از اولویت‌هاست، زیرا طرح‌های این شرکت در کنار درآمدزا بودن، سرمایه‌بر هستند؛ طرح‌های بالادستی با وجود سرمایه‌بر بودن، به‌دلیل شاخصه‌های خوب اقتصادی که در دل خود دارند، می‌توانند اقتصاد کشور را متحول کنند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر تأثیر بسزای اقتصاد نفت و گاز بر اقتصاد کشور، اظهار داشت: چالش پیش‌روی این بخش از اقتصاد کشور این است که از ابتدای بهره‌برداری از ذخایر نفت خام و گاز طبیعی از پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آن استفاده مطلوبی از سرمایه‌های به دست آمده نشده است.
وی، نبود جذابیت برای سرمایه‌گذاری در صنعت نفت را از دلایل این شرایط برشمرد و گفت: هر چقدر برای جذاب کردن طرح‌هایمان ناموفق باشیم، به‌همان اندازه در جذب سرمایه ناموفق بوده‌ایم.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه الگوهای قراردادی ما پاسخگوی علاقه‌مندی و جذب سرمایه نبوده است، تصریح کرد: اکوسیستم اقتصاد کشور حاکی از وفور نقدینگی در داخل است و با وجود این منابع و نیاز شدید به سرمایه‌گذاری در نفت و گاز اما این منابع در دسترس نیست و این موضوع تناقض در نقدینگی اقتصاد کشور است، به‌طوری که این شرایط اقتصاد نفت را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.
خجسته‌مهر با اشاره به نیاز صنعت نفت به ۱۶۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری، گفت: اگر بخواهیم تولید نفت خام را به ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز برسانیم تقریبا به ۹۰ میلیارد دلار منابع مالی نیاز داریم و اگر بخواهیم ظرفیت تولید روزانه گاز را از یک میلیارد مترمکعب به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب متناسب با نیاز کشور تا سال ۱۴۰۴ برسانیم، باید ۷۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کنیم.
وی هدف از برگزاری نشست با فعالان بازار سرمایه را معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و نیز دریافت راهکارهای تأمین مالی از سوی بازار سرمایه برشمرد و گفت:  با هم‌افزایی بازار سرمایه و صنعت نفت می‌توان جهش سرمایه‌گذاری را در صنعت نفت برای دولت سیزدهم رقم زد.
خجسته‌مهر توسعه صنعت نفت را مسیری برای رونق کشور برشمرد و گفت: برای نمونه در صنعت پتروشیمی ظرفیت خالی وجود دارد و نبود خوراک منجر به خالی ماندن آن شده است. از طرفی شرکت‌های پتروشیمی در پایان سال مالی نزدیک به ۹۰ درصد سود
در میان سهام‌داران خود تقسیم می‌کنند، در حالی که با سپردن تنها ۵۰ درصد از این سود به توسعه بخش بالادست می‌توانند ظرفیت تولید خوراک را در کشور بالا ببرند و مشکل سرمایه‌ای صنعت حل می‌شود، از طرفی سبد سرمایه‌گذاری صنعت نفت آنقدر متنوع است که جا برای سرمایه‌گذاران خارجی نیز وجود دارد.
بر اساس این گزارش، در این نشست دو پنل نیز ارائه شد. در پنل "ارائه فرصت های سرمایه پذیری شرکت ملی نفت"، کریم زبیدی، مدیر برنامه ریزی تلفیقی، رضا دهقان، معاون توسعه و مهندسی و فریدون کردزنگنه، مدیر سرمایه گذاری و کسب و کار این شرکت، اولویت‌های سرمایه‌گذاری در شرکت ملی نفت را تشریح کردند.
در پنل دوم این نشست نیز ظرفیت های تامین مالی طرح ها و پروژه های نفت و گاز از طریق بازار سرمایه با حضور رضا دولت آبادی، مدیرعامل بانک ملت، هادی اخلاقی، مدیرعامل بانک تجارت، محمد وطن پور، مدیرعامل تامین سرمایه سپهر، علی نقوی، مدیرعامل بورس انرژی و ارجمندی، مشاور سرمایه گذاری بررسی شد.
 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی