۰
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۳۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۷
کد مطلب : ۱۳۹۵۳۲

حسن روحانی کجاست؟

شایعه پیرامون حسن روحانی فراوان است؛ از اعلام استراحت مطلق او تا طرد وی توسط یارانش تا جایی که به درخواست‌های وی پاسخ منفی‌ داده‌اند.
حسن روحانی کجاست؟
  به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "،     حسن روحانی کجاست؟ شاید این مهم‌ترین سوالی باشد که طی روز‌های اخیر بار‌ها و بار‌ها در رسانه‌های مختلف و فضای مجازی تکرار شده است. حالا بیش از یک ماه از خداحافظی حسن روحانی از نهاد ریاست‌جمهوری گذشته و بعد از حضور در مراسم تنفیذ و تحلیف دیگر از او خبری نیست. حتی حکمی برای عضویتش در مجمع تشخیص مصلحت نظام هم صادر نشده است. این در حالی است که حسن روحانی در آخرین شب ریاست‌جمهوری خود در تلویزیون اعلام کرد که به کار‌های علمی و فرهنگی بازخواهد گشت، اما حالا بیش از یک ماه است که از همه میادین فاصله گرفته و همین امر نیز تنور گمانه زنی‌ها در مورد رئیس جمهور دولت یازدهم و دوازدهم را داغ کرده است.
‏تنور داغ گمانه زنی‌ها
برخی می‌گویند رئیس جمهور سابق حالا برای استراحت به اتریش رفته و در کنار دخترش به سر می‌برد، عده‌ای نیز بر این اعتقادند که دلخوری‌های حسن روحانی سبب شده تا این روز‌ها منزوی شده و کنج عزلت بگزیند. برخی شایعات نیز از این حکایت دارد که حسن روحانی پس از دوره ریاست جمهوری‌اش از تیم جدید ساکن پاستور خواسته تا دفتری را به او اختصاص بدهند، چون در حال حاضر اگر مراجعه کننده‌ای داشته باشد دفتری ندارد که از او پذیرایی کند و، چون این اتفاق نیفتاده تصمیم گرفته است که منفعل و منزوی باشد!
برخی هم از آب گل آلود ماهی می‌گیرند و می‌گویند مگر روحانی برای روسای جمهور پیش از خود دفتر تهیه کرده که حالا انتظار دفتر از رئیس جمهور جدید دارد! از سوی دیگر برخی نیز موضوع غیبت روحانی را به حکم او در مجمع تشخیص مصلحت نظام گره می‌زنند و بر این باورند که، چون حکمی برای او صادر نشده روحانی تصمیم به انزوا گرفته است.
در این بین برخی نیز بر این باورند که روحانی به این دلیل که کارنامه موفقی در زمان ریاست جمهوری خود ارائه نداده است و از آن جایی که اهل مشورت نیست، حکمی برای حضور او در مجمع صادر نشده، برخی دیگر هم غیبتش را به قهر او با یارانش نسبت می‌دهند و می‌گویند بعد از اتمام دوره ریاست جمهوری‌اش، چون از طرف یاران طرد شده تصمیم به انزوا گرفته است. حتی شایعاتی در خصوص تماس‌های او با یارانش برای کوهپیمایی که مورد اجابت واقع نشده هم مطرح است. البته که همه موارد ذکر شده چیزی جز شایعه نیست و هنوز مشخص نیست دلیل اصلی این غیبت چه می‌تواند باشد.
‏غیبت روحانی در مجمع تشخیص مصلت نظام
هرچند این شایعه وجود دارد که حسن روحانی یکی از گزینه‌های ریاست بر مجمع تشخیص مصلحت نظام است؛ اما تا کنون حکمی برای او صادر نشده و آخرین حضور او در مجمع به حدود پنج ماه قبل از فوت مرحوم آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی برمی‌گردد.
روحانی از اسفند سال ۷۵ با حکم مقام معظم رهبری به‌عنوان عضو حقیقی به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت. البته در مردادماه سال ۹۶ او و علی لاریجانی به‌عنوان عضو حقوقی در مجمع حضور یافتند. علی لاریجانی بعد از پایان مسئولیت خود در مجلس در خرداد سال گذشته دوباره به‌عنوان عضو حقیقی به مجمع تشخیص مصلحت نظام برگشت؛ اما این اتفاق هنوز برای حسن روحانی رخ نداده است.
پیشتر محمد عطریافر عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران درباره حضور مجدد روحانی در مجمع به خبرآنلاین گفته بود: «درباره صلاحیت‌ها و قابلیت‌هایی که در آقای روحانی سراغ دارم، فکر می‌کنم که مقام معظم رهبری در صورت اعلام تمایل او و توافق ایشان علاوه بر مسئولیت عضویت او در مجمع تشخیص چه بسا در دوره‌ای که مسئولیت آقای صادق لاریجانی تمام شود، بنا بر احراز صلاحیت و قابلیت‌های منحصربفرد آقای روحانی در قیاس با اعضای فعلی مجمع، ریاست را برعهده آقای روحانی واگذار خواهند کرد».
با این حال شنیده‌ها حاکی از آن است که برخی از افرادی که در زمان ریاست جمهوری حسن روحانی به سمت‌هایی رسیده بودند در تلاشند تا هر چه زودتر رئیس جمهور سابق وارد مجمع تشخیص مصلحت نظام شود، حال باید دید حسن روحانی بعد از غیبت طولانی مدتش مانند سیدمحمد خاتمی قید حضور در مجمع تشخیص مصلحت نظام را خواهد زد یا خود را برای ریاست بر آن و نشستن بر صندلی مرحوم آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی آماده‌ می‌کند.
‏حسن روحانی در استراحت مطلق!
برای بررسی این موضوع و واکاوی دلیل غیبت رئیس جمهور سابق با محمدعلی نمازی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی به گفتگو نشستیم. او در این خصوص به ما گفت: «ما هم از آقای روحانی بی‌خبر هستیم و ظاهرا ایشان در حال استراحت مطلق هستند! همان زمانی هم که ایشان رئیس جمهور بود، اگر مجبور نبود حرفی نمی‌زد و در ملاء عام حاضر نمی‌شد. ما می‌دیدیم که در هیات دولت نشسته بود و اگر خبرنگاری از صدا و سیما به سراغشان می‌رفت صحبتی می‌کرد. همان زمان ریاست جمهوریشان هم پر هیاهو نبودند و زیاد مورد سوال خبرنگاران قرار نمی‌گرفتند بنابراین به نظر می‌رسد غیبت ایشان در حال حاضر بر گرفته از شخصیتشان باشد و طبیعی است.»
وی تصریح کرد: «اما در حال حاضر موضوعاتی مطرح می‌شود که نیاز است دولت گذشته بایستد و درباره آن‌ها پاسخگو باشد. مثلا این روز‌ها روی واردات واکسن مانور داده می‌شود، همه می‌دانند که واردات واکسن دارای مراحلی است و تا آن مراحل طی نمی‌شد امکان واردات واکسن وجود نداشت، اما برخی این روز‌ها می‌گویند دولت قبل واردات واکسن را به FATF منوط کرده بود، در صورتی که همه می‌دانیم واردات واکسن و دارو هیچ ارتباطی با تحریم‌ها و بحث پذیرش FATF ندارد! این در حالی است که می‌بینیم رسانه ملی این روز‌ها به صورت مداوم بر این موضوع مانور می‌دهد بنابر این دولت قبل باید در این خصوص پاسخگو باشد و صحبت کند.»
این فعال سیاست افزود: «اخیرا هم آقای رئیسی گفتند عضویت در سازمان همکاری‌های شانگ‌های موضوع FATF بوده، اما ما رفتیم و عضو شدیم؛ اولا باید گفت نزدیک به ۱۲ سال است که دولت‌های گذشته همه تلاششان را انجام داده‌اند که ایران عضو سازمان همکاری‌های شانگ‌های شود حالا حاصل دست رنج دولت‌های قبل در دولت سیزدهم به ثمر رسیده است، دولت سیزدهم نمی‌تواند صرفا آن را به عنوان دسترنج تلاش خودش تلقی کند.
در حال حاضر که به صورت مداوم روی FATF و تحریم‌ها مانور می‌دهند و می‌گویند که نگاه به داخل قطعا می‌تواند مشکلات را بر طرف سازد، مردم انتظار دارند که دولت قبل نسبت به این مسائل پاسخگو باشد.» نمازی تاکید کرد: «الان می‌گویند یک سری خودرو در گمرک بوده و حالا و در دولت جدید آزاد‌سازی شده است، دولت قبل باید بیاید و توضیح بدهد که چرا این خودرو‌ها در گمرک بوده است تا مدیران جدید از ترخیص خودرو به عنوان باز شدن گره‌های اقتصادی یاد نکنند! باید مشخص شود چرا این خودرو‌ها در دولت قبل توقیف بوده است!
مشخص است که طی سال‌هایی که واردات خودرو ممنوع بوده افرادی که خودرو وارد کرده‌اند خودرو هایشان در گمرک مانده است. حالا باید مشخص شود که چرا در دولت قبل رفع توقیف نشده و حالا و در دولت سیزدهم این اتفاق رخ است؟ موضوع تحریم‌هایی که وجود دارد یا در مسئله مراودات بانکی، این طور که پیداست همه مشکلات و کمبود‌ها را می‌خواهند بر گردن دولت گذشته بیندازند و بگویند تحریم‌ها و FATF بهانه بوده برای کم کاری دولت قبلی، بنابراین لازم است که دولت قبل وشخص آقای روحانی در خصوص این مسائل پاسخگو باشند و توضیح بدهند که مشکلات از کجا نشات می‌گیرد.»
او در خصوص حضور حسن روحانی در مجمع تشخیص مصلحت نظام هم گفت: «اولا که مجمع تا کنون هیچ جلسه‌ای در سال جاری نداشته و ما ندیدیم که جلسه‌ای برگزار کنند، ثانیا اگر آقای روحانی بخواهند عضو مجمع باشند باید حتما برای ایشان حکم جدیدی صادر شود. اگر خودش علاقه‌ای ندارد و به همین دلیل حکمی برای او صادر نشده باید بیاید و در موردش توضیح بدهد، اگر هم علاقه دارد، اما حکمی برای او صادر نشده مجددا باید بیاید و درباره آن صحبت کند، مردم از آقای روحانی انتظار دارند که توضیح بدهد و آن‌ها را در جریان اتفاقاتی که افتاده قرار بدهد.»
 
منبع: روزنامه آفتاب یزد 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی