۱
plusresetminus
تاریخ انتشارشنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۹
کد مطلب : ۱۳۴۷۴۹

جاسک قطب صنعت نفت ایران در قرن جدید

شهرستان جاسک از موقعیت استراتریک بسیار مناسبی بهره‌مند است و همین موقعیت خاص سبب می‌شود در آینده‌ای نه چندان دور، این منطقه به قطب اصلی توسعه و پیشرفت سواحل مکران تبدیل شود.
جاسک قطب صنعت نفت ایران در قرن جدید
 به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "،   شهرستان جاسک با موقعیت ویژه و خاص جغرافیایی، با حضور در کرانه‌های سواحل مکران و موقعیت مستعد اقتصادی در حوزه‌های مختلف از جمله بندرگاه و صادرات انرژی می‌تواند در آینده‌ای نزدیک قطب اصلی صادرات کشور باشد. 
تنوع طرح‌های مختلف اقتصادی در این منطقه و برنامه‌های دولت برای رشد و توسعه منطقه بیانگر این مطلب است که جاسک شاهراه و کلید اصلی پیشرفت همه جانبه سواحل مکران در آینده‌ای نه چندان دور خواهد بود. 
در همین زمینه محمد رادمهر فرماندار جاسک اظهار داشت: در سال‌های اخیر اقدامات و بستر سازی‌های مهم و بسیار ارزشمندی در بخش‌های مختلف در این شهرستان صورت گرفته است به‌طوریکه امروز از جاسک به قطب سواحل مکران یاد می‌کنند.
وی افزود: زمینه سازی و تقویت و توسعه زیر ساخت‌های بندر جاسک با هدف پشتیبانی و تسهیل در امر صادرات محصولات کشاورزی و غیرنفتی، مبتنی بر سیاست‌های ابلاغی در سالی که گذشت در جهت سال جهش تولید و همچنین چشم‌انداز مهم و نقشه راه سال 1400 بود که بحمدالله ادامه این روند با جدیت ادامه دارد.
فرماندار جاسک تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم و حائز اهمیت توجه به بنادر کوچک با هدف رونق صادرات محصولات کشاورزی و کالاهای غیرنفتی با برخورداری از مزیت‌هایی چون مسیر کوتاه دریایی با کشورهای همسایه می‌باشد.
رادمهر گفت: تقویت زیرساخت‌ها و بهره گیری از قابلیت‌های ایجاد شده در بنادر کوچک با هدف تسریع در امر صادرات محصولات غیرنفتی در راستای جهش تولید، ارزآوری برای کشور بوده است که اقدامات بسیار شایسته‌ای طی سالی 99 در این زمینه صورت پذیرفته است.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات بسیار ارزشمندی که در شهرستان جاسک صورت گرفته بحث توسعه پایانه نفتی جاسک است که عنوان بزرگ‌ترین پایانه نفتی کشور در دریای عمان را از آن خود کرده که در کنار تأمین امنیت صادرات نفت، از دیگر مزیت‌های آن می‌توان به کاهش فاصله نفت‌کش‌ها با بازار‌های مصرف و دیگر مزایاست. 
فرماندار و نماینده عالی دولت در شهرستان جاسک خاطرنشان کرد: پایانه جاسک آخرین حلقه از زنجیره انتقال نفت‌خام از گوره به جاسک است که نقش تاسیسات ساحلی و فراساحلی را برای اتصال به کشتی‌های حامل کامل می‌کند.
رادمهر ابراز داشت: طرح پایانه نفتی جاسک امنیت اقتصادی بیشتر را برای خریداران نفت ایران، کاهش مسیر نفتکش‌ها، کاهش زمان تقاضا تا عرضه نفت‌خام و میعانات گازی، کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل و بیمه، زمینه‌سازی برای ساخت صنایع پایین‌دست در منطقه مکران و در نهایت کاهش وابستگی به گلوگاه تنگه هرمز را از جمله مزایای احداث پایانه نفتی جاسک برشمرد.
وی افزود: از جمله اقدامات و پیگیری‌های مهم دیگر در چند سال اخیر برای توسعه سواحل مکران در شرق هرمزگان می‌توان به ساخت بزرگترین شهرک پتروشیمی پتروپالایش مکران در جاسک اشاره کرد.
وی گفت: ساخت زیرساخت چندین پتروشیمی، راه اندازی دومین خط صادرات شناورهای فلزی به صورت شبانه روزی به کشور از مهمترین اقدامات سال 1399 بود.
محمد رادمهر تصریح کرد: با اجرای برنامه‌های حمایتی و فراهم کردن زیرساخت‌ها در ظرف چند سال اخیر جاسک تحولات گسترده‌ای در زمینه افزایش صادرات غیرنفتی داشته است.
وی با بیان اینکه سیاست‌ها و راهبردهای توسعه‌ای دولت با رویکرد توسعه صادرات غیرنفتی همراه است، اظهار کرد: صادرات گسترده‌ای از منطقه از طریق جاسک صورت می‌گیرد که نشانگر تحقق رسالت‌های ارزآوری غیرنفتی و تبدیل شدن این منطقه به قطب صادرات است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بندرجاسک با توجه به نزدیکی به کشور عمان، قطب صادرات غیرنفتی جنوب شرق کشور محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: صادرات می‌تواند موجبات ارزآوری برای کشور را فراهم آورد و جاسک دارای ظرفیت بالایی برای صنعت تولید، ترانزیت و صادرات دارد.
رادمهر با بیان اینکه ظرفیت‌های توسعه صادرات غیرنفتی در جاسک در راستای توسعه اقتصادی کشور است، تصریح کرد: باید بیش از پیش پتانسیل‌های شهرستان را به سمت تولید صادرکننده و حمایت از کسانی که در ایجاد اشتغال و سرمایه‌گذاری نقش دارند سوق دهیم و از این طریق ضمن افزایش تولیدات غیرنفتی در بخش‌های مختلف در بحث خودکفایی و اقتصاد مقاومتی و از سویی به‌طرف صنعت بسیار مهم و ارزآور صادرات حرکت کنیم.
وی بیان کرد: با توجه به زیرساخت‌های ایجاد شده در بندر جاسک، این شهرستان به دروازه صادراتی استان، خصوصاً صادرات محصولات کشاورزی تبدیل می‌شود که به نوعی این شهرستان محور توسعه سواحل مکران نیز محسوب می‌شود. 
فرماندار و نماینده عالی دولت در شهرستان جاسک تشریح کرد: در بخش کشاورزی زیر ساخت های زیادی در منطقه به وجود آمده ‌که توسعه هر یک در رشد اشتغال‌زایی و امرار معاش مردم تاثیر به سزایی خواهد داشت که در این میان می‌توان به پرورش آبزیان و توسعه دشت جگین اشاره کرد که در پی آن صادرات و ارز آوری و اشتغالزایی را به دنبال خواهد داشت.
فرماندار و نماینده عالی دولت در جاسک خاطرنشان کرد: جاسک به منطقه‌ای ایده‌آل برای توسعه سرمایه‌گذاری، تولید و صادرات محصولات مورد نیاز بازارهای مصرف منطقه‌ای تبدیل شده است.
وی، سواحل جاسک را یکی از نزدیک‌ترین و کم‌هزینه‌ترین مسیر دسترسی به بازارهای کشور عمان و حوزه خلیج فارس دانست و بیان داشت: این طرح منطقه و سواحل جاسک را به منطقه‌ای برای تبدیل‌شدن به کانون مهم سرمایه‌گذاری در ابعاد مختلف اقتصاد دریا محور و هاب لجستیک و ترانزیت منطقه‌ای فراهم کرده است.
رادمهر در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: شهر جدید مکران به وسعت پنج هزار هکتار در 30 کیلومتری غرب جاسک احداث می‌شود که این مهم نوید ارزشمندی برای توسعه این شهرستان می‌باشد.
رادمهر افزود: ایجاد این شهر جدید با توجه به مطالعات صورت گرفته در حوزه سواحل مکران و تاکیدی که نسبت به ایجاد شهر جدید در برنامه توسعه این منطقه وجود داشت، برنامه‌ریزی شده است.
رادمهر در ادامه افزود: در افق 20 سال آینده برای اسکان 200 هزار نفر جمعیت در این شهر جدید پیش‌بینی شده است.
وی از دیگر اقدامات انجام سده در جاسک را ایجاد منطقه آزاد جاسک را اعلام نمود و در ادامه خاطر نشان کرد: منطقه آزاد باعث تحولات اقتصادی و سرمایه گذاری و گردشگری در شهرستان می‌شود که در پی آن جذب سرمایه گذار در این حوزه‌ها را به دنبال خواهد داشت.
وی ابراز داشت: ایجاد منطقه آزاد جاسک با استفاده بهینه از منابع موجود، موجب ارتقای امنیت، رفاه اجتماعی و توسعه اقتصادی سواحل مکران می‌شود.

منبع: تسنیم 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی