با بررسی اقدامات صورت گرفته در کیش و تحلیل نقاط قوت و ضعف، باید به تدوین نقشه راه جامع و کلان برای توسعه کیش همت گماشت
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "، ناصر آخوندی عضو هیات مدیره و معاون توسعه مدیریت سازمان منطقه آزاد کیش با بیان این مطلب گفت: در سالهای اخیر، تغییرات ارزشمندی در کیش به وقوع پیوست که اثرات رویکرد جامع نگر، دانش محور و عملگرای خود را بتدریج متجلی خواهد ساخت.
وی با اشاره به اینکه، نزدیکی بازار پول و سرمایه با مناطق آزاد یکی از این دستاوردهای مهمی است است که رفته رفته توسعه خواهد یافت، گفت: البته در حال حاضر کیش به پیشروترین منطقه کشور برای ورود به بازار سرمایه تبدیل شده است.
ناصر آخوندی با اشاره به اینکه تبدیل کیش به هاب فعالیتهای بانکی و مالی از طریق ابزارهایی چون بورس بین الملل و مرکزیت یافتن مذاکرات و معاملات در حوزه متنوع بازار سرمایه و نفت، گاز و پتروشیمی از طریق بورس انرژی کیش در این چشم انداز تعریف شده است، اظهار داشت: جزیره کیش نخستین منطقه آزاد کشور بود که از طریق اتصال به بازار سرمایه ، روش های نوین تامین منابع مالی مانند اوراق صکوک، اوراق خرید دین ، صندوق های زمین و مسکن که مجوزهای قانونی آن نیز کسب شده است توانست با تامین منابع مالی خود و جلب اطمینان سرمایه گذاران آنان را به فعالیت گسترده در کیش ترغیب کند.
وی در ادامه گفت: نقدینگی 1000 میلیارد تومانی ازطریق روش های نوین تامین منابع مالی، دستاورد این دوران درسازمان منطقه آزاد کیش است که با تدوین برنامه 3 ساله و اجرای کامل آن، سازمان منطقه آزاد کیش توانست در برنامه های راهبردی و هدف گذاری های خود موفق باشد. سود حاصل از سپرده گذاری مبلغ حاصله، هزینه های جاری سازمان را تامین می کند و این حجم از منابع مالی حاصل رویکرد و مدیریت هوشمندانه در ایجاد درآمد پایدار برای منطقه است.
عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد کیش با تاکید بر سیاست تامین منابع مالی و تحقق درآمدهای پایدار از طریق تغییر سیاست گذاری ها با هدف اجتناب از خام فروشی زمین و مشارکت در طرح های اقتصادی گفت: بطور تقریبی، ارزش افزوده حاصل از مشارکت سازمان در طرح های سرمایه گذاری در سال گذشته حدود 10 هزار میلیارد تومان بوده است.
وی افزود: در اشاره به مهمترین سرفصل اقدامات، موضوع تعیین تکلیف ویا فعال سازی بیش از 150طرح نیمه تمام در سالهای 98 و 99 جزیره کیش نیز بسیار حائز اهمیت است. با احیای مجدد این طرح های رهاشده که برخی از آنها در سال 1400 به بهره برداری می رسد ، هزاران میلیارد ریال سرمایه معوق به چرخه اقتصادی جزیره کیش بازگشت.
معاون توسعه مدیریت سازمان منطقه آزاد کیش در اشاره به سایر اقدامات صورت گرفته گفت: آزاد سازی سواحل در ایفای حقوق ملت و درآمدزایی از طریق اجاره محل های خدمات گردشگری به بهره برداران از دیگر راهکارهای موفق مدیریتی سازمان منطقه آزاد کیش بود. بازنگری و اصلاح شیوه عقد قرار دادها در جهت حفظ منافع سازمان ، ساماندهی شرکت های تابعه سازمان منطقه آزاد کیش و شفاف سازی سود و درآمدها با تشکیل کمیته های حسابرسی در این شرکت ها و تعیین تکلیق بدهی های معوق مالیاتی و بیمه ای ، بخشی از موفقیت های تیم مدیریتی سازمان منطقه آزاد کیش است که با ایجاد فضای فعالیت دور از استرس و پویا برای همکاران و مدیران سازمان ، برخی شرکت های زیان ده به سودآوری رسیدند . سود عملکردی شرکت سرمایه گذاری و توسعه کیش نیز که از شرکت های تابعه سازمان است و در سال 97 حدود 22 میلیارد تومان بود در سال 99 به بیش از 800 میلیارد تومان افزایش یافته است که این دستاورد بزرگ و قابل تقدیری است.
وی افزود: تعیین تکلیف بخش عمده ای از بدهی های مالیاتی سازمان منطقه آزاد کیش نیز از اقدامات قابل دفاعی است که صورت پذیرفت. بدهی های مالیاتی که از سال 93 معوق شده بود، تا سال 97 تسویه شده است. همچنین بیش از 50 درصد از مطالبات معوق سازمان نیز وصول شده است.
ناصر آخوندی در پایان گفت: سال 1400 فرا رسیده و هر یک از ما در هر مقام و منصبی باید برای رسیدن به قله های پیشرفت باید با قدرت و صلابت فعالیت کند. برای رسیدن به جایگاه آرمانی جزیره کیش که دور از دسترس نیست، کافی است به داشته ها و قابلیتهایمان توجه کنیم.