به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"
نفت ما "،
محمد ساتکین با اشاره به ظرفیت تولید برق انرژیهای تجدیدپذیر در کشور اظهار کرد: کشورمان پتانسیل بالایی در حوزه انرژیهای نو دارد به گونهای که در صورت استفاده از ظرفیتهای موجود، میتوان تا ۱۲۰ هزار مگاوات برق از محل انرژیهای تجدیدپذیر برای شبکه توزیع برق کشور تأمین کرد.
معاون وزیر نیرو تصریح کرد: کمبود منابع مالی یکی از مهمترین دلایل عقب ماندگی کشور در خصوص توسعه انرژیهای تجدیدپذیر است، در سالهای اخیر منابع مالی انرژیهای نو صرف سایر هزینههای جاری شده است، با توجه به تعامل سازمان برنامه بودجه قرار شده از این به بعد شرایط بهتری برای انرژیهای تجدیدپذیر ایجاد شود.
وی ادامه داد: اعتبار سال ۹۸، هزار و صد میلیارد تومان بود که تاکنون ۹۰۰ میلیارد تومان آن تخصیص یافت و اکنون این اعتبار با کمک دولت و مجلس به ۲ هزار و چهل میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
به گفته وی استفاده نکردن از انرژیهای تجدیدپذیر مشکلاتی در خصوص آلایندههای محیط زیست ایجاد کرده است و برای تولید برق در کشور باید از سایر ظرفیتهای موجود نیز استفاده شود.
مدیرعامل شرکت ساتبا عنوان کرد: عمده توسعه بخش انرژی تجدیدپذیر توسط سرمایههای بخش خصوصی است، وقتی نرخ خرید برق جذاب باشد، بخش خصوصی استقبال خوبی خواهند داشت.
ساتکین با اشاره به قیمت گذاری انرژیهای تجدیدپذیر تصریح کرد: تعدیل قیمت در انرژیهای تجدیدپذیر مشکلات فراوانی ایجاد کرده برنامهریزی برای سه پله کردن تعیین نرخ تعرفه است، در سال سه بار اجرا خواهد شد و برای سال آینده قرار است در خصوص عقد قرار داد شاهد تسهیل گری باشیم.
معاون وزیر نیرو با اشاره به این طرح بیان کرد: در سازمان انرژیهای تجدیدپذیر بخشی با عنوان تعرفه شناسی برای محاسبه دقیق تعرفهها ایجاد شده است.
وی ادامه داد: با احتساب دوره ۵ ساله بازگشت سرمایه این محاسبه صورت خواهد گرفت و پس از عبور دوره ۵ ساله سودهی آغاز خواهد شد.
وی در پایان افزود: امیدواریم توجه همه ارکان کشور و مردم بیشتر از پیش جلب شود و به این روند توسعه جهانی ملحق شویم.
منبع: میزان