به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "
نفت ما " ، براساس اعلام منابع آگاه به امور که به شرط حفظ هویت حاضر به گفتوگو شدند، این صندوق بخش عمده سهام خود را در بزرگترین شرکت تولیدکننده نفت نروژ هفته گذشته جمع آوری کرد.
براساس اظهارات این منابع، به طور دقیق مشخص نیست که صندوق سرمایه گذاری ملی عربستان چه زمانی اقدام به خریداری سهام در این شرکت کرده و اینکه آیا همچنان در حال خرید سهام است یا خیر.
صندوق ۳۲۰ میلیارد دلاری ثروت ملی عربستان که توسط «یاسر الرومیان» اداره و کنترل آن برعهده محمد بن سلمان ولیعهد سعودی است، با هدف تبدیل شدن به بزرگ ترین صندوق سرمایه گذاری ملی جهان، از آشفتگی بازار نفت و افت ارزش بازار بورس استفاده کرده است.
این صندوق اوایل هفته جاری اعلام کرد که سهام خود را در شرکت کارنیوال کورپوریشن (بزرگترین شرکت خدمات توریستی و گردشگری آمریکایی-بریتانیایی) تا ۲۶ مارس به ۸.۲ درصد افزایش داده است.
نشریه اقتصادی
Finansavisen نروژ هفته جاری گزارش داد که شعبه عربستان بانک جیپی مورگان چیس به نیابت از یک موکل ناشناس، در یک نوبت ۱۴.۵ و در نوبت دیگر ۶.۴ میلیون سهم در شرکت اآکوینور خریداری کرده است.
صندوقهای ثروت ملی کشورهای حاشیه خلیج فارس با آگاهی از فروپاشی قیمت نفت و آشفتگی بازار جهان، در حال باز کردن کانالی به منظور بازگرداندن میلیاردها دلار از دست رفته خود هستند تا از این طریق با کاهش رشد اقتصادی ناشی از کووید-۱۹ مقابله کنند.
براساس گزارش موسسه مالی بین المللی (IIF)، کاهش داراییهای صندوقهای سرمایه ملی کشورهایی همچون قطر، امارات و عربستان برای تجاوز از ۳۰۰ میلیارد دلار در سال جاری مستعد است.
عربستان در مقایسه با سال ۲۰۱۵ یعنی آخرین باری که قیمت نفت خام دچار فروپاشی شد، احتمالا به جای برداشت از صندوق ثروت ملی خود بر وام گرفتن تمرکز خواهد کرد. «محمد الجدعان» وزیر دارایی عربستان ماه گذشته گفت که ریاض برای تامین کسری بودجه خود که به شکلی قابل انتظار نسبت به قبل بیشتر خواهد بود، به جای کاهش ذخایر، به وام گرفتن روی خواهد آورد.
صندوق ثروت ملی عربستان به عنوان یکی از بخشهای کلیدی تلاش ولیعهد سعودی در راستای تمرکز زدایی اقتصاد ریاض از وابستگی به نفت، در سالهای اخیر سرمایه گذاریهای جسورانهای را انجام داده و سهام خود را در شرکت اوبر، تسلا افزایش داده و به صندوق گروه سافتبنک موسوم به چشم انداز سافت بنک قول حمایت داده است.
با این حال، افزایش سهام در یکی از بزرگترین شرکتهای بینالمللی نفت همچنان غیرعادی است به ویژه اینکه الرومیان اداره شرکت نفتی آرامکو عربستان را نیز برعهده داشته و در عین حال مشاور نزدیک ولیعهد سعودی نیز محسوب میشود؛ کسی که سیاستهای مرتبط با تولیدات نفتی عربستان را تببین کرده و روی قیمتهای جهانی نفت نفوذ زیادی دارد.
سهام اکوینور پیش از آنکه هفته گذشته ۱۸ درصد رشد کند، در سال جاری بیش از ۳۰ درصد ریزش کرد و ارزش کنونی آن در بازار ۴۴ میلیارد دلار است.
این شرکت همگام با سایر غولهای نفتی جهان اعلام کرد که هزینههای سرمایه ای خود را به به اندازه ۲۰ درصد کاهش خواهد داد.
منبع: ایبنا