۰
plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۱۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۷:۴۲
کد مطلب : ۱۲۱۵۰۰

۲۰ یا ۲۱ فروردین؛احتمال برگزاری نشست اوپک‌پلاس

مقام‌های اوپکی از احتمال تغییر زمان برگزاری نشست فوق‌العاده کشورهای عضو و غیرعضو اوپک موسوم به اوپک‌پلاس خبردادند.
۲۰ یا ۲۱ فروردین؛احتمال برگزاری نشست اوپک‌پلاس
    به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی " نفت ما " ، دو مقام اوپکی دیروز اعلام کردند که نشست فوق‌العاده اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و هم‌پیمانانش از طریق ویدیو کنفرانس روز دوشنبه (۱۸ فروردین‌ماه) برگزار نمی‌شود و احتمال می‌رود برگزاری این نشست با هدف مذاکره برای رسیدن به توافق کاهش تولید با هدف جلوگیری از سقوط بیشتر قیمت‌های جهانی نفت خام تا هشتم یا نهم آوریل (چهارشنبه ۲۰ فروردین یا پنجشنبه ۲۱ فروردین‌ماه) به تعویق بیفتد.
نخستین بار وزارت انرژی جمهوری آذربایجان روز جمعه (۱۵ فروردین‌ماه) اعلام کرده بود که کشورهای عضو و غیرعضو اوپک موسوم به اوپک‌پلاس در حال برنامه‌ریزی برای برگزاری نشست فوق‌العاده اوپک‌پلاس در تاریخ ششم مارس ۲۰۲۰ (۱۸ فروردین‌ماه ۹۹) از طریق ویدئوکنفرانس هستند.
براساس اعلام این وزارتخانه، همه کشورهای حاضر در توافقنامه همکاری (Declaration of Cooperation) موسوم به اوپک‌پلاس انتظار دارند به‌منظور کمک به ثبات قیمت و بازارهای جهانی نفت‌خام در این نشست فوق‌العاده به‌صورت وبینار حضور یابند.
پیش‌تر نیز خبرگزاری دولتی عربستان سعودی (اس‌پی‌ای) روز پنجشنبه (۱۴ فروردین‌ماه) اعلام کرده بود که ریاض خواستار برگزاری نشست فوق‌العاده تولیدکنندگان عضو و غیرعضو اوپک موسوم به «اوپک ‌پلاس» با هدف رسیدن به توافقی عادلانه برای کمک به ثبات قیمت و بازارهای جهانی نفت‌خام شده است.
یک منبع اوپکی هم پس از توئیت اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا درباره توافق احتمالی روسیه و عربستان برای کاهش روزانه ۱۰ تا ۱۵ میلیون بشکه‌ای با هدف احیای بازار نفت گفته بود: اعضای اوپک و همپیمانانش در حال کار روی توافقی برای کاهش عرضه بی‌سابقه معادل ۱۰ درصد عرضه جهانی نفت خام هستند.
در همین حال، ولادیمیر پوتین، روز جمعه (۱۵ فروردین‌ماه) در کنفرانسی ویدئویی با مقام‌های عالی دولت و مدیران ارشد شرکت‌های نفتی روسیه گفت: آماده‌ایم با شریکان خود در چارچوب توافقنامه همکاری کشورهای عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) موسوم به «اوپک پلاس» به توافق برسیم و در عین حال آماده همکاری با ایالات متحده آمریکا هستیم.
وی افزود: معتقدم که برای ایجاد تعادل در بازار و کاستن از مازاد عرضه موجود در بازارهای جهانی نفت خام، لازم است با هم همکاری کنیم.
رئیس‌جمهوری روسیه نیز گفت: روسیه کاهش تولید جهانی نفتی معادل حدود ۱۰ میلیون بشکه در روز را امکان‌پذیر می‌داند و برای همراهی در این کاهش تولید «به‌صورت مشارکتی» آماده است.
یک مقام اوپکی اعلام کرد ه است که برای کاهش عرضه‌ روزانه بیش از ۱۰ میلیون بشکه باید از کشورهای خارج توافقنامه همکاری کشورهای عضو و غیرعضو اوپک موسوم به اوپک پلاس مدد گرفته شود.
اوپک‌پلاس از ۱۳ کشور عضو اوپک و ۱۰ کشور غیرعضو این سازمان (روسیه به علاوه ۹ تولیدکننده دیگر نفت) از سال ۲۰۱۷ میلادی با همکاری یکدیگر به‌منظور بهبود شرایط بازارهای جهانی نفت‌خام، رشته‌ای از توافق‌های کاهش تولید را اجرا کردند.
کشورهایی مانند ایالات متحده آمریکا، کانادا، نروژ و برزیل در توافقنامه همکاری اوپک پلاس حضور ندارند.
سقوط قیمت نفت، تولیدکنندگان ایالت تگزاس آمریکا را هم برای نخستین بار در حدود ۵۰ سال گذشته به بررسی گزینه کاهش تولید واداشته، به‌گونه‌ای که ایالت همسایه یعنی اوکلاهاما هم از برنامه‌ریزان نفتی خواستار بررسی گزینه کاهش تولید شده است.
رایان سیتون، یکی از سه عضو کمیسیون راه‌آهن تگزاس، روز جمعه (۱۵ فروردین‌ماه)، اعلام کرد که اگر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا با تولیدکنندگان جهان درباره کاهش عرضه به توافق برسد، ایالت تگزاس با محدود کردن تولید نفت موافقت می‌کند.
وی گفت: هرگونه کاهش تولید موقت خواهد بود و دیگر به توافق طولانی‌مدت نیازی نیست.
الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه، هم معتقد است که کاهش تولید باید تا چند ماه ادامه یابد تا بتواند کاهش تقاضا و رکود ناشی از ویروس کرونا را بهبود بخشد.
ترامپ روز پنجشنبه (۱۴ فروردین‌ماه) مدعی شده بود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری آمریکا و محمد بن سلمان، ولیعهد پادشاه عربستان سعودی صحبت کرده است و آنها بر سر کاهش عرضه روزانه ۱۰ تا ۱۵ میلیون بشکه‌ای از مجموع تولید روزانه ۱۰۰ میلیون بشکه‌ای نفت خام در سراسر جهان به توافق رسیده‌اند.
قیمت‌ نفت خام برنت از رقم‌های ۲۰ دلار برای هربشکه در هفته گذشته، هم اکنون اندکی بهبود یافته است و در سطوح نزدیک به ۳۳ دلار برای هر بشکه معامله می‌شود، اما همچنان پایین‌تر از رقم ۶۶ دلار در پایان سال ۲۰۱۹ میلادی است.
به گزارش شانا، قیمت‌های جهانی نفت خام از سطوح ۶۵ دلار برای هر بشکه در آغاز سال ۲۰۲۰ میلادی به سطوح کنونی حدود ۲۰ دلار برای هر بشکه سقوط کرده است، هم‌اکنون بیش از سه میلیارد نفر از شهروندان در سراسر دنیا به دلیل همه‌گیری جهانی ویروس کرونا در قرنطینه خانگی به ‌سر می‌برند و این شرایط تقاضا برای نفت خام را به شدت و نزدیک به ۳۰ میلیون بشکه در روز کاهش داده است.
در پی کاهش تقاضا برای سوخت و بالا رفتن سطح ذخیره‌سازی‌های نفت و فرآورده‌های نفتی، بیشتر تولیدکنندگان نفت در سراسر جهان هم‌اکنون تولید خود را کاهش داده‌اند.
بی‌نتیجه ماندن هشتمین نشست مشترک کشورهای عضو و غیرعضو اوپک بدان معنا بود که در پایان ماه مارس کشورهای حاضر در توافقنامه همکاری (Declaration of Cooperation)  متشکل از ۱۳ تولیدکننده عضو اوپک و ۱۰ تولیدکننده غیرعضو اوپک دیگر تعهدی به توافق کاهش تولید روزانه یک میلیون و ۷۰۳ هزار بشکه‌ای مصوب هفتمین نشست مشترک وزارتی اوپک و غیراوپک در دسامبر ۲۰۱۹ ندارند و می‌توانند به هر مقدار که می‌خواهند نفت تولید کنند.
یک روز پس از پایان نشست اوپک پلاس در وین بازارهای جهانی نفت‌خام شاهد آغاز جنگ قیمتی از سوی عربستان در بازارهای جهانی نفت بود، به‌طوری که مقام‌های نفتی ریاض از عرضه بیش از ۱۲ میلیون بشکه نفت‌خام در بازارهای جهانی خبر دادند.
هم‌اکنون بازارهای جهانی نفت‌خام  افزون بر آثار منفی ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا یعنی تضعیف شدید تقاضا به دلیل قرنطینه و اعمال مقررات منع رفت‌وآمد در بیشتر کشورهای جهان، کاهش تولید انواع فرآورده نفتی، تعطیلی بسیاری از پالایشگاه‌ها دنیا، اعلام کاهش هزینه بسیاری از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت و گاز در دنیا، با سیلی از مازاد عرضه نفت‌خام به دلیل جنگ قیمتی بین عربستان و روسیه روبه‌روست.
سقوط شاخص‌های اصلی قیمت نفت در بازارهای جهانی به‌گونه‌ای بوده است که اکنون قیمت دیگر انواع نفت در بخش‌هایی از دنیا تک رقمی و حتی به صفر نزدیک شده است، این شرایط تولیدکنندگان نفت و گاز شیل در آمریکای شمالی را به شدت تحت فشار گذاشته است و از سوی دیگر شاهد افت شدید حاشیه سود تولید بنزین بسیاری از پالایشگران جهان به‌ویژه آمریکا هستیم.
 

منبع: شانا 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی