به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "
نفت ما " ، مسعود مردانی عضو هیأت علمی دانشگاه و فوق تخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری با بیان اینکه ۸۰ درصد افراد مبتلا به ویروس کرونا، بدون مشاهده هیچ گونه علامت و یا با علائم خفیف بیماری را پشت سر میگذارند، تاکید کرد: بهتر است افراد در دوره اوج اپیدمی بیماری، از تردد غیر ضروری خودداری کرده و در منزل بمانند.
وی با تاکید بر اهمیت مدیریت خرید اقلام در دوره اپیدمی بیماری کرونا، گفت: بهتر است یک نفر از اعضای خانواده مامور خرید باشد و با آگاهی از اصول پیشگیری از انتقال بیماری برای تامین نیاز های حدود پنج روز خانواده خرید کند.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه رها کردن ماسک و دستکشهای یکبار مصرف در معابر میتواند باعث انتقال آلودگی شود، تاکید کرد: گان، ماسک و دستکشهایی که در این مدت برای پیشگیری از بیماری استفاده میشوند معمولا یکبار مصرف هستند و نباید دوباره استفاده شوند، اما از رها کردن اینها در معابر عمومی و سطلهای زباله بدون در جدا باید خودداری شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توضیح داد: بهترین کار برای دورانداختن این دستکشها و ماسکهای استفاده شده انداختن در سطل زباله در دار و در صورت عدم دسترسی به سطل زباله دردار انداختن آن در کیسه نایلونی و گره زدن است.
وی با تاکید ضرورت شست و شوی دستها با آب و صابون بعد از دور انداختن ماسک و دستکش، گفت: در مورد امحای وسایل عفونی در بیمارستانها قواعد خاصی وجود دارد که در حال انجام است.
مردانی تصریح کرد: مردم باید از رها کردن این زباله ها در سطح شهر خودداری کنند؛ زیرا میتواند برای همه مردم مشکل ایجاد کند.
وی با تاکید بر اهمیت مدیریت خرید اقلام در دوره اپیدمی بیماری کرونا، گفت: بهتر است یک نفر از اعضای خانواده مامور خرید باشد و با آگاهی از اصول پیشگیری از انتقال بیماری برای تامین نیاز های حدود پنج روز خانواده خرید کند.
*آیا لباس منبع مهمی برای انتقال ویروس است؟
این فوق تخصص بیماریهای عفونی درباره میزان ماندگاری ویروس کرونا بر روی لباس و پارچه، توضیح داد: طبق مطالعات چینیها، ماندگاری ویروس روی لباس و پارچه طولانی نیست و بیشتر روی سطوح صافی مانند پیشخوان مغازهها ماندگاری دارد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: لباس منبع چندان مهمی برای انتقال آلودگی از یک فرد بیمار به فرد دیگر نیست.
مردانی با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از افراد بعد از هربار بیرون رفتن از منزل اقدام به شست و شوی لباسهای خود میکنند، گفت: چنین اقدامی ضروری نیست اما بهترین کار برای فردی که از بیرون وارد منزل میشود قرار دادن لباسها در کمد جلوی ورودی آپارتمان است.
وی افزود: افراد بعد از اینکار و شست و شوی دستهای خود با آب و صابون میتوانند لباس منزل را به تن کنند؛ البته لباس کار کادر درمان حتما باید از لباس محلهای دیگر مجزا باشد.
مردانی درباره زمان مناسب شست و شوی لباسها، توضیح داد: افراد در صورت رعایت این نکات می توانند بدون شست و شوی روزانه مجدد لباسشان را به تن کنند و طبق روال عادی اقدام به شست و شوی آن کنند.
*آیا بیرون گذاشتن جاکفشی از خانه برای جلوگیری از انتقال ویروس لازم است؟
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه کفش نیز نمیتواند منبع چندان مهمی برای انتقال ویروس کرونا باشد، یادآور شد: اگر کفش آلودگی ظاهری نداشته باشد قرار دادن آن در جاکفشیهایی که معمولا در ورودی آپارتمان ها قرار دارد مشکلی ایجاد نمیکند.
وی بر ضرورت شست و شوی مکرر دستها برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا تاکید کرد.
منبع: فارس