۰
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۱ آبان ۱۳۹۸ - ۰۷:۵۱
کد مطلب : ۱۱۷۸۵۱

چرا غول‌های نفتی از خزر می‌روند؟

شرکت شل در پروژه خزر ۹۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده اما در حالی که سرمایه‌گذاری بالایی انجام داده، با شرایط اقتصادی چالش برانگیز مواجه شده است.
چرا غول‌های نفتی از خزر می‌روند؟
   به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی " نفت ما " ،  غول‌های نفتی دو پروژه دریای خزر در قزاقستان را به دلیل هزینه‌های بالا و سودآوری پایین ترک می‌کنند.

  وزارت انرژی قزاقستان اعلام کرد شرکت شل تصمیم گرفته است از میدان خزر خارج شود و کنسریوم شرکت نورث کاسپین که شل نیز در آن حضور دارد پروژه کالام کاس را ترک می‌کند.

شرکت شل در پروژه خزر ۹۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده اما در حالی که سرمایه‌گذاری بالایی انجام داده، با شرایط اقتصادی چالش برانگیز مواجه شده است.

رویترز به نقل از مقامات شرکت کازمونای گاز نوشت: تصمیم شرکای ما بر مبنای سودآوری پایین این پروژه‌ها با توجه به مخارج بالای سرمایه بوده است.

به گفته اشلی شرمان، تحلیلگر شرکت وود مک کنزی، هزینه‌های پروژه کالام کاس خزر پنج میلیارد دلار و آغاز تولید در اواخر دهه ۲۰۲۰ برآورد شده است.

سهامداران در شرکت نورث کاسپین شرکت نفت و گاز دولتی کازمونای گاز، توتال فرانسه، انی ایتالیا، رویال داچ شل، اکسون موبیل، شرکت ملی نفت چین (CNPC) و اینپکس ژاپن هستند.

قزاقستان امیدوار بود که این کنسرسیوم با شل در توسعه میدان خزر که نزدیک میدان نفتی عظیم کاشاگان است، همکاری کند.

اما از نظر هزینه‌های بالا که دامن گیر توسعه میدان کاشاگان نیز شده بود، شل اکنون در حال بازنگری مشارکت خود در میدان خزر است زیرا غول‌های نفتی همچنان هزینه سر به سر پروژه‌ها را در مقابل سود و بازدهی سرمایه‌گذاری خود بررسی می‌کنند.

تولید نفت در میدان کاشاگان در سال ۲۰۱۶ آغاز شد و اکنون حدود ۴۰۰ هزار بشکه در روز نفت تولید می‌کند که این میدان قزاقستانی را به یکی از بزرگترین میدان‌های نفتی فراساحلی در جهان تبدیل کرده است.

براساس گزارش اویل پرایس، ذخایر کاشاگان ۱۳ میلیارد بشکه نفت است اما توسعه آن به دلیل شرایط جوی و جغرافیایی ویژه و هزینه بیش از حد که باعث دو برابر شدن بودجه نهایی به ۵۰ میلیارد دلار شده، چالش برانگیز بوده است.

منبع: ایسنا 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی