۰
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۸ - ۰۷:۵۴
کد مطلب : ۱۱۷۴۵۱

چین و هند سرگرم تشکیل بلوک خریداران نفت

  هند و چین سرگرم کار برای تشکیل یک بلوک خریداران با هدف چانه‌زنی گروهی برای خرید نفت خام هستند.
چین و هند سرگرم تشکیل بلوک خریداران نفت
   به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی " نفت ما " ،  چین و هند به توافق برای تشکیل باشگاه خریداران نفت به منظور مقابله با نفوذ تولیدکنندگان روی قیمتهای بازار نزدیک شده‌اند.

  هند و چین سرگرم کار برای تشکیل یک بلوک خریداران با هدف چانه‌زنی گروهی برای خرید نفت خام هستند. لی فانرانگ، معاون مدیر اداره ملی انرژی چین ماه گذشته در راستای یک هیات عالی رتبه برای مشارکت در ششمین دیالوگ اقتصادی استراتژیک هند-چین به دهلی‌نو سفر کرد.

به گفته مقامات دولتی متعدد هندی، پس از سفر وزیر نفت هند به پکن در اکتبر سال گذشته، لی در مارس نیز از دهلی‌نو دیدار کرده بود. چین و هند دومین و سومین واردکنندگان بزرگ نفت در جهان هستند.

پایگاه خبری مینت در ۲۶ آوریل درباره نزدیک شدن چین و هند به توافق برای تشکیل یک بلوک خریداران نفت برای مقابله با نفوذ تولیدکنندگان بزرگ روی قیمتها خبر داده بود. هند همچنین تلاش می‌کند اتحاد گسترده‌تری با ژاپن و کره جنوبی که چهارمین و پنجمین واردکننده بزرگ نفت در جهان هستند، داشته باشد.

ششمین دیالوگ اقتصادی استراتژیک هند-چین از هفتم تا نهم سپتامبر با برگزاری میزگردهایی گروههای کاری مشترک در زمینه زیرساخت، انرژی، فناوری پیشرفته، حفظ منابع و همکاری سیاستی و دارویی برگزار شد و پس از آن در ۱۴ سپتامبر تاسیسات نفتی عربستان سعودی هدف حمله قرار گرفت که به توقف نیمی از تولید این کشور منجر شد و جهش قیمتهای نفت را در پی داشت.

یک مقام دولتی هندی که مایل نبود نامش فاش شود، به پایگاه خبری لایومینت گفت: ضرورت تشکیل یک جبهه مشترک با توجه به تنشهای ژئوپلیتیکی روزافزون و ابهام در بازارهای انرژی وجود دارد.

رویدادهای غرب آسیا گمانه‌زنی معامله‌گران درباره افزایش دوباره قیمت نفت به بالای ۱۰۰ دلار در هر بشکه و خطر افزایش قیمتهای سوخت حمل و نقل در هند را برانگیخته است. هر گونه افزایش ناگهانی قیمتهای نفت روی هزینه واردات نفت خام هند تاثیر می‌گذارد و کسری تجاری این کشور را افزایش می‌دهد. هند ۱۱۱.۹ میلیارد دلار روی واردات ۲۰۷.۳ میلیون تن نفت خام در سال مالی ۲۰۱۹-۲۰۱۸ هزینه کرد.

بر اساس گزارش لایومینت، همکاری میان رقیبان آسیایی تنها شامل خرید نفت خام نیست و ممکن است گاز طبیعی مایع (LNG) را دربر گیرد. اگر چنین همکاری شکل بگیرد، بی‌شک روی معماری انرژی جهانی تاثیر بزرگی خواهد گذاشت. چین و هند دومین و چهارمین واردکننده بزرگ گاز طبیعی مایع در جهان هستند. رشد قیمتهای نفت ممکن است وضعیت مالی هند را وخیم کرده و شرایط را برای دولت و بانک مرکزی این کشور برای مقابله با کندی رشد اقتصادی دشوارتر کند. هند بیش از ۸۰ درصد از نفت مورد نیاز و حدود ۴۸ درصد از گاز طبیعی مورد نیازش را وارد می‌کند.

منبع: ایسنا 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی