> چرا نباید باک بنزین را کاملا پر کنیم؟ | نفت ما
۰
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۵۱
کد مطلب : ۱۱۵۳۷۹

چرا نباید باک بنزین را کاملا پر کنیم؟

بنزین به دلیل ماهیت شیمیایی خود مقداری بخار تولید می‌کند که تجمع بیش ‌از ‌حد این بخارات در باک بنزین می‌تواند خطر‌آفرین باشد.
چرا نباید باک بنزین را کاملا پر کنیم؟
 
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی " نفت ما " ،بنزین‌زدن کاری‌ست که هر راننده‌ای به ‌صورت‌ معمول هرچند ‌وقت یک‌بار انجام می‌دهد؛ ولی اکثر افراد معمولا به نحوه و کیفیت سوختگیری در جایگاه پمپ بنزین چندان توجه نمی‌کنند و اصرار عجیبی به پرکردن کامل باک بنزین دارند، غافل از این‌که این‌ کار چه مشکلاتی را می‌تواند در پی داشته باشد.

وقتی اقدام به سوختگیری خودرو می‌کنیم، نازل پمپ‌ بنزین مقدار مناسب بنزین را تشخیص داده و بعد از پر‌شدن باک خودرو، با یک صدای کلیک و به ‌صورت خودکار جریان بنزین را قطع می‌کند. در واقع این کار به دلایل افزایش ایمنی و محافظت از قطعه‌ای مهم در خودرو به نام کنیستر که اکثر مردم از وجود این قطعه و اهمیت آن در سیستم سوخت خودرو اطلاع ندارند، انجام می‌شود.

بنزین به دلیل ماهیت شیمیایی خود مقداری بخار تولید می‌کند که تجمع بیش ‌از ‌حد این بخارات در باک بنزین می‌تواند خطر‌آفرین باشد. در خودروهای امروزی راه‌حل مناسبی برای کنترل بخارات بنزین درنظر گرفته شده است، این راه‌حل چیزی نیست جز استفاده از فیلتر بخارات بنزین یعنی قطعه کنیستر.

کنیستر قطعه‌ای‌ است که با کربن اکتیو پر شده و به‌ صورت دایمی بخارات بنزین را کنترل می‌کند و آن را به مسیر سوخت برمی‌گرداند. بنزین مایع تأثیر مخربی روی کنیستر دارد. این اثر مخرب درحدی است که بعد از مدتی می‌تواند باعث خراب‌شدن کنیستر شود و شما را مجبور کند تا این قطعه را تعویض کنید. معمولا هزینه زیادی را نیز برای این‌ کار باید بپردازید. عملکرد صحیح کنیستر علاوه بر بهینه‌سازی مصرف سوخت و کاهش آلودگی هوا در ایمنی خودرو نیز تاثیرگذار است. البته می‌توانید تا حدودی از خراب‌شدن این قطعه جلوگیری کنید، به شرطی که موارد زیر را رعایت کنید.

چه زمانی بنزین‌زدن را متوقف کنیم؟
وقتی در پمپ بنزین درحال سوختگیری خودرو هستید، هنگامی که نازل پمپ جریان بنزین را به‌ منزله پرشدن باک بنزین قطع کرد، به بنزین‌زدن ادامه ندهید. معمولا عده‌ای پس از این‌که نازل پمپ بنزین جریان را قطع کرد، باز هم به بنزین‌زدن ادامه می‌دهند، زیرا می‌خواهند به یک عدد رند برسند و هنگامی که به عدد مورد نظر نزدیک می‌شوند، شروع به فشردن لحظه‌ای نازل می‌کنند یا احساس می‌کنند که بنزین بیشتری در باک جا می‌شود و با فشاردادن مجدد و چندباره نازل یا بیرون‌کشیدن نازل تا دهانه باک بنزین این کار را تا پرشدن کامل باک و گاهی سرریزشدن آن ادامه می‌دهند که کار کاملا اشتباهی است.

چرا نباید باک بنزین را کاملا پر کنیم؟
پرکردن باک بنزین، باعث ورود بنزین به داخل کنیستر می‌شود و موجبات خرابی آن را فراهم می‌کند. از‌طرفی پر‌کردن بیش از اندازه باک موجب ریختن بنزین روی زمین می‌شود و علاوه‌ بر کثیف‌شدن و بو‌گرفتن لباس، ممکن است باعث به ‌وجود آمدن خطرات مهمی مانند آتش‌سوزی و انفجار در جایگاه سوخت شود. با توجه به موارد گفته‌شده، پیشنهاد می‌کنیم هرگز سعی نکنید که باک بنزین خودروی خود را بیش از اندازه پر کنید؛ زیرا همان‌طور که توضیح دادیم، این کار ممکن است ایراداتی را برای خودروی شما به‌ وجود بیاورد.
 
منبع: روزنامه شهروند 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی