۳
plusresetminus
تاریخ انتشارجمعه ۱۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۳
کد مطلب : ۱۵۸۱۰۴
جلال ساداتیان در گفت و گو با نفت ما مطرح کرد: 

در میدان گازی آرش با عربستان و کویت با چالش رو به رو خواهیم شد

 انفعال وزارت خارجه در خصوص میدان گازی آرش تامل برانگیز است
یک تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: اینکه ایران با کویت و عربستان بر سر سهم‌شان در میدان گازی آرش دچار فضای چالشی را تجربه کنند، اتفاقی قابل پیش بینی است و چیزی که اهمیت دارد این است که در مذاکرات و تبادل نظر با کشورهای دیگر شرایط را با قواعد کارشناسی در نظر بگیریم تا هزینه ای به منافع ملی تحمیل نشود.
در میدان گازی آرش با عربستان و کویت با چالش رو به رو خواهیم شد
 در شرایطی که ایران به دلیل قرار گرفتن در موقعیت تحریم، تلاش اش را برای بهبودی رابطه با کشورهای همسایه، به ویژه عربستان به کار گرفته است، اختلاف بر سر مالکیت میدان گازی آرش می تواند تهدیدی جدی در راستای این تعامل باشد. در واقع اینکه عربستان با همراهی کویت بر سر مالکیت میدان گازی آرش سیاستی سهم خواهانه در پیش گرفته است، تصمیم گیران دستگاه  دیپلماسی باید رویکردی را در نظر بگیرند که منفعت ملی آسیبی نبیند. 
تحلیلگر مسائل بین الملل در این رابطه به «نفت ما» می گوید: در شرایطی دل خوش به برقراری رابطه با عربستان هستیم که این کشور به دلیل پتانسیل مشترک اقتصادی که با ما دارد، تعامل با سعودی نه تنها نمی تواند در محقق شدن هدف مهم خروج از بحران قدمی بردارد، بلکه عربستان روزها در موضوع میدان گازی آرش رویکردی مالکانه دارد و با اصرار به این امر، هم به ایران هزینه تحمیل می کند و هم اینکه بابِ تعامل های احتمالی را هم می بندد.  
سید جلال ساداتیان در ادامه گفت: باید این نکته را هم در نظر بگیریم که اختلاف نظر بر سر میدان گازی آرش بحث دیروز و امروز نیست و بیش از نیم قرن است که ایران و عربستان هر کدام جداگانه خود را مالک بی حرف و حدیث این میدان ارزشمند می دانند. در واقع عربستان و کویت این روزها با کمبود گاز مواجه اند و به همین دلیل در کنار هم قرار گرفته اند تا با تضعیف و نادیده گرفتن حق ایران، از طریق میدان آرش خلاء گازی شان را پر کنند که این نشانه ای آشکار از عدم تمایل این دو کشور برای برقراری تعاملات در فضای اقتصاد بین الملل دارد. با این حال بنا به دلیلی که معلوم نیست، دستگاه سیاست خارجی دولت جدیتی از خود برای رفع این مشکل نشان نمی دهد. این بی توجهی در شرایطی است که تنها فرصت اثرگذار تجاری در سطح بین الملل، همکاری با کشورهای حوزه خلیج فارس است. 
او افزود: نکته تاٌمل برانگیز چیزی جز این نیست که کویت به طور سیاست مدارانه ای در تلاش برای دور کردن ایران و عربستان از همدیگر است و به همین دلیل در بحث مالکیت میدان گازی آرش در کنار دولت سعودی ایستاده است تا بلکه خسارتی به ایران وارد کند. به همین دلیل لازم است، رایزنی لازم انجام شود و تا به نوعی تلاش های دولت کویت مغفول بماند. 
 ساداتیان در پایان گفت: از آنجایی که «انرژی» تاًثیر زیادی در مناسبات اقتصادی کشورها دارد و خلیج فارس هم منبع اول و اصلی تاًمین انرژی در دنیا است، باید گفت اینکه ایران با کویت و عربستان بر سر سهم‌شان در میدان گازی آرش دچار فضای چالشی را تجربه کنند، اتفاقی قابل پیش بینی است و چیزی که اهمیت دارد این است که در مذاکرات و تبادل نظر با کشورهای دیگر شرایط را با قواعد کارشناسی در نظر بگیریم تا هزینه ای به منافع ملی تحمیل نشود.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی