استاد دانشکده اقتصاد تهران گفت: ایران به عنوان یکی از کشورهای مهم نفتی میتواند هر چالشی را پشت سر بگذارد. به شرطی که تصمیمهایمان کارشناسی و بر اساس واقعیتها باشد
« از دل درآمد نفتی اشتغال ایجاد نمیشود. بههمین دلیل باید ساز و کاری ترتیب داده شود تا یکبار برای همیشه خامفروشی را کنار بگذاریم تا بتوانیم از درآمدهای نفتی در راستای رونق تولید و در نتیجه شکوفایی اقتصادی بهره ببریم»
محمد خوشچهره در گفتوگو با «نفتما» با طرح اظهارات بالا همچنین ادامه داد: بررسی واقعیتها و تجزیه و تحلیل شرایط و همچنین نوع مدیریت درآمدهای نفتی در چند دهه اخیر ما را به این نتیجه مشخص میرساند که با خامفروشی نفت نمیتوانیم به متغیرهای کلان دست پیدا کنیم. در واقع با درنظر گرفتن اینکه «بیکاری» مشکل یا معضلی است که از میراث دولتها به دولتهای دیگر است، لازم بهنظر میرسد کنکاش کنیم و ببینیم آیا با روش فعلی میتوانیم ایجاد شغل را هدفی محقق شده ببینیم یا نه که قطعا پاسخ به این پرسش «نه» است. کشوری که جمعیتاش بیشتر از ۸۰ میلیون نفر است، به قائده مشکلی بابت نیروی انسانی ندارد و از آنجایی که فاکتوری بهنام نیروی انسانی یکی از المانهای اصلی اشتغال است، میتوانیم به این نتیجه برسیم که تداوم بیکاری در کشور دلیلی جز غفلت و کوتاهی در سطح تصمیمگیریهای کلان ندارد.
استاد دانشکده اقتصاد تهران با اشاره به مضرات خامفروشی ادامه داد: خامفروشی از چند بُعد هزینهساز است. بُعد اولش این است که به سوءاستفادهگران فرصت سوءاستفاده میدهد. یعنی عدهای با نفوذ به بحث صادرات نفت اقدامهایی منفعتطلبانه انجام داده و یکشبه ره صدساله را طی میکنند و بههمین راحتی بیتالمال را نردبامی برای طی کردن پلههای ترقی میکنند. شاهد این صحبت انواع و اقسام اسمها و رقمهای آنچنانی است که در این چند سال اخبار دادگاهی شدنشان برای مردم آشنا است. مخصوصا وقتی در شرایط تحریم قرار میگیریم، بهقول معروف شرایط برای برخی نورعلینور میشود و به بهانههای دور زدن تحریم اموال عمومی را به تاراج میبرند که البته خوشبخانه در چند سال اخیر، دستگاه قضایی با حساسیت بالایی تخلفها را رصد میکند و متخلفان را معرفی و محاکمه میکند که باید اذعان داشت، دادگاهی کردن متخلفان دلیلی برای آسودگی خاطر نیست. افکار عمومی زمانی به آرامش میرسد که شریانهای تخلف بسته شود و گروهی نتوانند بهراحتی به منابع و منافع ملی مملکت دستدرازی کنند.
نماینده ادوار مجلس با اشاره به تداوم روندی که به زعم او غلط است، در دولتهای مختلف اظهار داشت: مساله دولتهای دهه شصت به دلیل نوپایی نظام و همچنین درگیری با شرایط جنگ مسالهای است که باید مجزا مورد بررسی قرار بگیرند. اما با نگاهی به ۴ دولتی که از سال ۶۸ به الان روی کار آمدهاند، میتوان گفت در همه دولتها نوعی بینظمی و بدتر از آن اصرار به خامفروشی مشاهده شده است تا بتوان اینطور گفت مشکل، مشکلی اساسی است که باید برای رفعاش کلِ نظام تشخیص و در نهایت تصمیم برسند. در حالحاضر دولت آقای روحانی در شرایطی اداره امور را در عهده خود میبیند که کشور شرایط تحریمِ نفتی را بهطور پررنگی تجربه میکند تا بتوان اینطور گفت «ضرورت اصلاح» بیشتر از هر مقطع دیگری احساس میشود تا بلکه بتوانیم از این مقطع خطیر و پر از مانع به سلامت عبور کنیم.
محمد خوشچهره در پایان صحبتهایش گفت: ایران به عنوان یکی از کشورهای مهم نفتی میتواند هر چالشی را پشت سر بگذارد. به شرطی که تصمیمهایمان کارشناسی و بر اساس واقعیتها باشد و همچنین تصمیمهای اتخاذ شده با برنامهای دقیق و منظم اجرایی شوند.