۰
۶
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۶
کد مطلب : ۴۹۵۱۰

عسلویه ؛ نفت، گاز و ضرورت توسعه گردشگری

حسین میرافضلی
در تمام کشورهای جهان شهرهای بندری بهترین و مدرن‌ترین شهرها هستند. کراچی، بمبئی، دو‌بی، بصره، طرابلس، شانگهای و ده‌ها شهر مهم بندری دیگر در جهان را می‌توان مثال زد. اما در ایران شهرهای بندری جزء شهرهای درجه‌سه هستند و با این شرایط فرصت بزرگی را از دست داده‌ایم. موضوع این نوشتار، شهر بندری عسلویه است.
عسلویه ؛ نفت، گاز و ضرورت توسعه گردشگری
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی " نفت ما " ،  بخش بزرگی از تولید و اقتصاد ملی کشور در عسلویه متمرکز شده و بیش از ٥٠‌ هزار نفر در شرکت‌های گازی و پتروشیمی آن مشغول به فعالیت هستند که حدود ١٠ ‌هزار نفر از آنان نیروهای تحت پوشش صندوق نفت به شمار می‌روند که متوسط دریافتی نیروهای نفتی در ماه احتمالا ١٠ ‌میلیون تومان و نیروهای قراردادی حدود پنج ‌میلیون تومان است و در مجموع سالانه بین دو تا سه ‌هزار ‌میلیارد تومان حقوق و مزایا به افراد شاغل در این منطقه پرداخت می‌شود. ضریب امتیازات حقوق نیروهای رسمی نفت در منطقه عسلویه از همه ایران بیشتر است چراکه مزایای حقوق کارکنان غیرنفتی نیز نسبت به سایر نقاط کشور حتی ماهشهر، آبادان و امیدیه بالاتر است. دلیل آن این است که عسلویه به‌عنوان منطقه‌ای که آلودگی هوای بالایی دارد و امکانات زندگی در آن کم است، قلمداد می‌شود. البته این مقررات از ١٥ سال پیش تاکنون وجود دارد اما در این مدت برخی اقدامات مثبت انجام شده است؛ مثلا امکانات شهری، تحصیلی، ترددی و ... بیشتر و بهتر شده و تعداد فلرهای فعال نیز کاهش یافته است و طبق برنامه تا دو سال آینده غالب فلرهای گاز در شرایط عادی کار خاموش خواهند بود. برخی ساکنان غیرشیفت، فقط در ساعات کار اداری در منطقه هستند و بعد از آن به شهر خوش‌آب‌وهوای جم می‌روند. اما جم و عسلویه با وضع مطلوب خود فاصله زیادی دارند. چنانچه شرکت‌های پتروشیمی و فازهای گازی در ١٥ سال گذشته جمعا سالی ٢٠٠‌ میلیارد تومان در منطقه جم و عسلویه هزینه می‌کردند، اکنون این مناطق جزء جذاب‌ترین و باامکانات‌ترین مناطق کشور بودند. این شرکت‌ها می‌توانستند جذاب‌ترین امکانات تفریحی، ورزشی و رفاهی را در منطقه ایجاد کنند اما این کار انجام نشد و برای حل مشکل فلرها نیز اقدامی نشد و با این شرایط شرکت‌های فعال در منطقه باید سالانه حدود ١٥٠‌ میلیارد تومان جریمه آلایندگی پرداخت کنند چراکه تاکنون برای مترقی‌شدن منطقه و گسیل امکانات آموزشی، بهداشتی، ورزشی، رفاهی و ... اقدام نکردند که اگر چنین می‌کردند، این منطقه جزء مناطق مناسب برای زندگی در کشورمان ثبت می‌شد و شرکت‌ها مجبور نبودند سالانه حداقل ٥٠٠‌ میلیارد تومان هزینه اضافی برای کارکنان خود بپردازند. به باور نگارنده هنوز هم برای تحقق چنین ضرورتی، دیر نیست.    هم از نظر اقتصادی و هم از زاویه ملی بهتر است شرکت‌های فعال منطقه هرساله به صورت هماهنگ و یک‌صدا بودجه‌ای برای توسعه و آبادانی منطقه اختصاص دهند؛ چه اینکه نفع آن برای مردم شریف این خطه، شرکت‌های فعال در منطقه و اقتصاد و توسعه کشور خواهد بود. چنانچه منطقه عسلویه و جم جزء مناطق مترقی و باامکانات کشور لحاظ شوند، هزینه نیروی انسانی شرکت‌های فعال در منطقه نیز کاهش می‌یابد و از نظر هزینه درآمدی نیز کاملا به نفع شرکت‌ها خواهد بود. با استفاده از آب بی‌انتهای خلیج‌فارس و کوه‌های اطراف آن و امکانات مالی شرکت‌های منطقه، می‌توان مناظر جذاب و بی‌نظیر گردشگری مانند سرسره‌های آبی، انواع تفریحات دریایی و... در منطقه ایجاد کرد. این منطقه بکر دارای مزیت‌ها و امکانات بالقوه‌ای است که می‌توان آنها را در این منطقه مهم و استراتژیک به صورت بالفعل درآورد. منبع : روزنو
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


علی شعبانی
بسیار نکته دقیق و کارشناسی و بجاست.
متأسفانه توازنی در توسعه گردشگری وجود ندارد و توجهی به ظرفیت های شکوفا نشده این صنعت نمی شود. اساسی ترین مشکلات در این حوزه دو چیز است:
1- فقدان سیاستگذاری درست در بخش دولتی
2- عدم رغبت بخش خصوصی داخلی به سرمایه گذاری و ایجاد بازارهای جدید به دلیل کشش و درآمد مناسب فعلی برای دست اندرکاران؛ و نبود بستر قانونی مناسب و روان برای سرمایه گذاران خارجی.
زکیه
بسیار عالی بود. دست مریزاد
مقاله در مورد گردشگری صنعتی در عسلویه میخام
میشه راهنماییم کنید
باتشکر
ali
به نظر می رسد آقای میر افضلی در منطقه حظور ندارد و یا کمترین حضور را در منطقه دارد. بیشترین آلودگی در سال های قبل و در حال حاظر مربوط به پتروشیمی جم بوده و می باشد و بیشترین گزارش رخداد فلرینگ این مجتمع از HSE پتروشیمی منطقه پارس به مراجع ذیصلاح (منطقه ویژه-سازمان محیط زیست استان- NPC و ....) متعلق به آن مجتمع می باشد(مکاتبات موجود می باشد)
چرا آقای میر افضلی بصورت خام و نسنجیده در مورد مراکز صنعتی به شدت آلوده از گردشگری و حقوق های میلیونی کارکنان صحبت می کند؟
چرا فیش های حقوقی کارکنان را مصور ارسال نمی کند؟
حقوق های بالا مختص مدیران و سرپرستان بوده و کمترین زمان را در منطقه سپری میکنند. چه ظلمی به نیروی انسانی در وزارت نفت شده که هیچ مرجعی به داد این قشر زحمتکش نمی رسد.
ایرج صمدانی -عسلویه
بررسی خوب وبجایی بود ولی ایشان اشاره نفرمودند که وظیفه منطقه ویژه که حکم استاندار ووالی منطقه را با بودجه هنگفت بعهده دارد چیست ؟ضمن اینکه بتازگی مدیرش بعنوان نخبه جهان اسلام معرفی شده وجایزه از مالزی دریافت کرده!منطقه ویژه که صرفا با سرانه دریافتی وبودجه لازم تنها متولی عمران وابادانی منطقه است حتی ساختمان سوخته مرکزی خود را که 3 سال از سوختن ان می گذرد اباد نکرده دیگر چه توقعی از عمران وابادی منطقه!؟ پارس جنوبی ومنطقه عسلویه با نعمتهای خدادادی دریا وافتاب وکوه شاید یکی از معدود مناطق جغرافیای جهان باشد که با نرخ ارزان حاصل از تولید انرژی خورشید وبرق حاصل وشیرین کردن اب وخشک کردن دریا برای توسعه ساحل وتوسعه فضای سبز...ودراخر وجود منابع گاز ونفت در دسترس بتواند به یکی از زیبا ترین مناطق صنعتی توریستی تبدیل گردد. این طرف ساحل چه از دوبی کم دارد درحالی که انها با خاکی که از ما میخرند به توسعه جزایر مشغولند وما مست از درامد خام فروشی نفت وگاز بی توجه به سایر امکانات خدادادی!و.....وانگاه خواهید دید که نه تنها کارمند وخانواده از زندگی وکار درآن لذت خواهند برد بلکه خانواده نفت وگاز از سراسر ایران چون ساحل محمود اباد میتوانند بنوبت از ان استفاده نمایند. همچنین با ایجاد خطوط ریلی برقی حاصل از انرژی پاک خورشیدی میتوان نیروهای انسانی را از محل اسکان تا محل کار جابجا نمود .و.....این ایده ها تنها از مدیرانی بعمل درمیاید که تنها به منافع ملی میاندیشند وسودای خدمت به کشور دارند.
ایرج صمدانی -عسلویه
چرا مطلب من رو سانسور ودرج نکردید؟
ایرج صمدانی -عسلویه
با تشکر از درج دیر هنگام یادداشت