اجرای چنین پروژه پرحجم به خصوص از نظر مالی نشان میدهد که ایران میخواهد برای روزی که از بند تحریمهای نفتی آمریکا خارج میشود خود را آماده کرده و عرضه نفت به بازار جهانی را گسترش دهد.
افزایش هزینههای حمل ونقل، روزنه سودآوری صادرات نفت آمریکا به آسیا را تنگ کرده است و برخی از صادرکنندگان نفت خام آمریکا تمایلی برای رزرو کشتی با نرخ بالا ندارند.
دادههای یادشده نشان میدهد دیروز شمار نفتکشهای معطل در پایانههای رأس تنوره و جعیمه به ۱۱ مورد رسیده، در حالی که این رقم در روز پنجشنبه (۲۱ شهریورماه) پنج مورد بود.
آمارهای رهیابی ریفینیتیو مسیر این نفتکش را « for order» ثبت کرده است که به معنای این است که کشتی در دسترس نیست. پیش از این مقصد این کشتی بندر اسکندرون ترکیه اعلام شده بود.
وزیر انرژی عربستان سعودی پس از حمله به دو نفتکش در دریای عمان، اعلام کرده بود کشورها باید برای باز ماندن خطوط کشتیرانی برای تأمین نفت و سایر منابع انرژی همکاری کنند.
حملات روز پنج شنبه که طی آن نفتکش نروژیفرونت الطیر نیز آسیب دید، تنشها در خاورمیانه را تشدید کرده است. این حملات پس از وقوع انفجارهای مشابه در چهار نفتکش شامل دو نفتکش سعودی در نزدیکی سواحل امارات متحده عربی در ماه میلادی گذشته، روی دادهاند.
در تصاویر، مقدار صدمه وارد شده به هر نفتکش به طور تقریبی مشخص است. یک نفتکش اماراتی (میشل)، یک نفتکش نروژی (اندره ویکتوری) و دو نفتکش (المرزوقه و أمجاد) نیز سعودی است.