۳
۱
plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۷
کد مطلب : ۱۶۸۳۳۱

دولت با پیشنهاد بنزینی «نفت‌ما» موافقت کرد

رسانه نفت ما پیشنهاد داد که به منظور رفع کمبود این فرآورده در کشور، بنزین سوپر با قیمت تمام شده در جایگاه ها توزیع شود که از مصرف بی رویه آن نیز جلوگیری به عمل آید.
دولت با پیشنهاد بنزینی «نفت‌ما» موافقت کرد
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"،چندی پیش رسانه تخصصی نفت ما، پیشنهادی در خصوص آزدسازی قیمت بنزین سوپر به منظور رفع کمبود این فرآورده را به معاونت پالایش و پخش فرآورده های نفتی داد که هیات دولت در مصوبه اخیر خود با این پیشنهاد موافقت کرد.
در ماه های اخیر و با اورهال پالایشگاه شازند که تولید کننده اصلی بنزین سوپر در کشور است، با چالش جدی بنزین سوپر در جایگاه های سطح کشور مواجه بودیم.
از این رو رسانه نفت ما پیشنهاد داد که به منظور رفع کمبود این فرآورده در کشور، بنزین سوپر با قیمت تمام شده در جایگاه ها توزیع شود که از مصرف بی رویه آن نیز جلوگیری به عمل آید.
در نتیجه اینکه هیات وزیران در مصوبه مورخ ٢٠ آبان ماه سال جاری خود اعلام کرده که: واردات و توزیع بنزین سوپر توسط اشخاص حقوقی دارای مجوز از وزارت نفت با قیمت غیر یارانه ای به صورت مجزا از زیرساخت های توزیع سوخت یارانه ای، با رعایت قوانین و مقررات مجاز است. 
گفتنی است مجموعا ۵ درصد از تولید بنزین مصرفی در کشور به بنزین سوپر اختصاص دارد که بالغ بر ٢ میلیارد  لیتر در سال است که با قیمت یارانه ای عرضه می شود.
یارانه اختصاص یافته به بنزین سوپر برابر با ٢٠ هزار میلیارد تومان است که با این روش یارانه بنزین سوپر به بخش دیگری تعلق خواهد گرفت.
البته از یگر مزایای این طرح، در دسترس بودن بنزین سوپر در تمام روزهای سال و در اغلب جایگاه های سطح کشور خواهد بود. لازم به ذکر است قیمت پایین این فرآورده سبب شده بود تا مالکین اغلب خودروها به مصرف بنزین سوپر متمایل تر باشند حال آنکه این فرآورده برای برخی خودروهای وارداتی بسیار ضروری بوده و کمبود آن آسیب های جدی را به این خودورها وارد می کند.
مصوبه مهم هیات وزیران درحالی به تصویب رسید که نباید از تلاش های محمدصادق عظیمی فر، مدیرعامل جوان شرکت ملی پالایش ‌و پخش را نادیده گرفت.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


North Pars Gas Field
سردبیر محترم نفت ما
سلام و احترام

ممنون می شم این مطلب رو پیگیری کنید.
پارس شمالی حدودا بیست سالی هست که دو تابلو که دیگه رنگ و رویی ازشون نموند در فاصله ۷۰ کیلومتری همدیگه نصب کرده اند و در خوابگاهی که نزدیک لاور می باشد تعدادی کانکس که به ظاهر خوابگاه پرسنل این پروژه باید باشد ساکن هستند.و اما موارد مهم:
۱- پروژه ای که نه قرارها اجرا بشه چون به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست و با توجه به افت فشار گازی پارس جنوبی قطعا در آینده گاز اون رو به پالایشگاه های پارس جنوبی منتقل می کنند چرا باید براش هزینه بشه؟ چند خودرو داره که سرجمع روزی سیصد کیلومتر رفت و آمد می کنند از لاور تا حدودا بیست کیلومتری بندر دیر ،و اون نفراتی که توی خوابگاه لاور هستند چه کسانی هستند که پروژه ای که بیش از بیست سال هست که فقط دو تابلوی رنگ پریده ازش مونده و نهایتاً و در سالهای شاید نه چندان دور گازش از طریق دریایی به عسلویه منتقل بشه چرا این همه هزینه براش می شه. ظاهراً این مخزن گازی که ذخایرش هم خیلی محدود هست و فقط ظرفیت پالایش چهار پالایشگاه رو داره و هر پالایشگاه حدودا یک و نیم میلیارد دلار هزینه EPC اش هست آیا منطقی هست ۶ میلیارد دلار براش هزینه بشه .!؟ شما خودتون روی نقشه وسعت این منبع گازی رو ببینید . به نظر شما اصلا مقرون به صرفه هست که هزینه ای برای ساخت پالایشگاه براش بشه ؟ و اون هم بعد از یه مدتی گازش تمام بشه و بخوان این تأسیسات رو رها کنند و کلی به محیط زیست اون منطقه آسیب بزنند. انتقال گاز این مخزن به پارس جنوبی هم کم هزینه تر و هم مقرون به صرفه تر. و هم مشکلات محیط زیستی ایجاد نمی کنه و هم مشکل ورودی گاز پالایشگاه های عسلویه رو تا حدی حل می کنه.

درود و سپاس فراوان