۲
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۵
کد مطلب : ۱۳۱۸۶۶

۴۲روستای استان مرکزی هیچ‌گاه گازرسانی نمی‌شوند

با گذشت بیش از 20 سال از آغاز فرایندهای گازرسانی به شهرها و روستاهای کشور، هنوز هم بسیاری از روستاها در مناطق محروم و دورافتاده از گاز طبیعی برخوردار نیستند. استان مرکزی نیز از این قاعده مستثنی نیست و در حال حاضر بیش از یکهزار روستا در استان فاقد گاز طبیعی هستند.
۴۲روستای استان مرکزی هیچ‌گاه گازرسانی نمی‌شوند
 به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "،   چنین موضوعی در استانی که شاهراه اصلی انتقال گاز در کشور است، ذهن ها را به این سمت و سو می کشاند که چرا هنوز هم مناطقی در استان مرکزی باید وجود داشته باشند که از گاز طبیعی برخودار نباشند.

42 روستا هیچ‌گاه امکان گازرسانی ندارند
مدیرعامل شرکت گاز استان مرکزی گفت: در استان مرکزی تمامی 34 شهر در 12 شهرستان گازرسانی شده اند و صددرصد خانوارهای شهری تحت پوشش گاز طبیعی هستند. همچنین حدود 99 درصد خانوار روستایی نیز با گازرسانی به بیش از 1005 روستا در سطح شهرستان های استان گازرسانی شده اند و از گاز طبیعی برخوردار هستند. با این تفاسیر یک استان سبز محسوب می شویم و در زمینه گازرسانی به شهرها و روستاها پیشرو هستیم. همچنین در سال جاری 10 روستا در شهرستان تفرش در دستور کار گازرسانی قرار گرفته اند که فرایندهای انتقال گاز به این روستاها در مسیر عملیات اجرایی است و با گازرسانی به این روستاها حدود 200 خانوار تحت پوشش گازرسانی قرار می گیرند.
محمدرضا سمیعی  با بیان اینکه تعداد 1038 خانوار در استان برخی از مناطق محروم و دورافتاده استان مرکزی شامل شهرستان های ساوه، زرندیه و تفرش از گاز طبیعی برخوردار نیستند، افزود: حدود 19 روستای بالای 20 خانوار در شهرستان های ساوه، زرندیه و تفرش باقی مانده اند که به دلایلی از جمله صعب العبور بودن، عدم امکان فنی گازرسانی، بالا بودن هزینه های گازرسانی و سرانه انشعاب، هنوز از گاز طبیعی برخودار نیستند. در این راستا ابتدا باید زیرساخت‌های دسترسی به این روستاها ایجاد شود تا بتوان امکانات فنی را برای گازرسانی به این مناطق منتقل کرد، چرا که هزینه های جاده سازی و برداشتن کوه و همچنین هزینه های ترانشه برداری برای حفاری به دلیل قرار داشتن این روستاها در مسیرهای کوهستانی و صعب العبور، بسیار بالا است. تمامی این 19 روستا در لیست گازرسانی قرار دارند، به شرط آنکه  منابع مالی و بودجه لازم برای فرایند گازرسانی به این روستاها تأمین شود.البته فرآیندهای طراحی برای گازرسانی به این 19 روستا انجام شده و در انتظار تأمین منابع مالی و بودجه هستیم.
او ادامه داد: برخی از روستاهای زیر 20 خانوار که در مسیر گازرسانی به روستاهای دیگر قرار گرفته اند، گازرسانی می شوند. کما اینکه در استان مرکزی بسیاری از روستاهای زیر 20 خانوار وجود دارد که گازرسانی شده اند و این اقدام به این دلیل بوده که این روستاها در مسیر گازرسانی قرار داشتند و فاصله آنها از خطوط گازرسانی بسیار کم بوده است. روستاهایی که باقی مانده‌اند، مسیرهای دسترسی آنها طولانی است و فاصله بسیاری با شبکه‌های اصلی گازرسانی دارند و مضاف بر این صعب العبور نیز هستند. بنابراین امکان گازرسانی به این روستاها وجود ندارد، چرا که سرانه انشعاب گازرسانی به این روستا بالا می رود و هزینه‌های بسیار سنگینی را شامل می شود. در حال حاضر 42 روستای زیر 20 خانوار در استان مرکزی وجود دارد که به دلیل اینکه تعداد خانوارهای آنها پایین است و همچنین در مسیر گازرسانی قرار ندارند، هیچگاه امکان گازرسانی به این روستاها وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت گاز استان مرکزی اظهار داشت: قرار داشتن استان مرکزی در شاهراه انتقال گاز کشور، دلیلی بر این امر نیست که تمامی روستاهای دورافتاده نیز گازرسانی شوند. شاهراه خطوط انتقال اصلی کشور از استان مرکزی عبور می کند و ارتباطی با گازرسانی به تمامی روستاها ندارند. حجم گاز کم نیست و کمبود گاز نداریم، اما امکان انتقال گاز و عملیات گازرسانی به چنین روستاهایی بنابر دلایلی که گفته شد، یک مقدار دشوار است. به همین دلیل است که هنوز این روستاها در دستور کار گازرسانی قرار نگرفته اند. موضوع عدم امکان گازرسانی به روستاهایی که شرایط آنها دشوار است، تنها مختص به استان مرکزی نیست و در تمامی کشور چنین رخدادی وجود دارد.
سمیعی با تأکید بر اینکه تسهیلات گازرسانی را شرکت گاز نباید تأمین کند، تسهیلات این فرایند در سطح کلان کشور بایستی پیش بینی شود و فرایندهای گازرسانی هزینه ای برای خانوارها در پی ندارد، تصریح کرد: در حال حاضر هیچگونه کمبود گاز طبیعی در استان نداریم و در سطح کشور حجم تولید گاز طبیعی ثابت است. در فصول گرم سال هنگامی که مصارف خانگی کاهش پیدا می کند، گاز را می توانیم به بخش صنعتی تخصیص دهیم. اما در فصول سرد سال با توجه به اینکه اولویت گازرسانی بخش خانگی است، تأمین گاز در این بخش بسیار مهم است. بنابراین و با توجه به بالا رفتن مصرف در بخش خانگی، به ناچار مجبور می شویم مصرف صنایع را محدود کنیم.

کمبودی در راستای فرآورده های نفتی نداریم
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه استان مرکزی گفت: سوخت LPG تنها برای انجام پخت و پز به خانوارهایی که از گاز طبیعی برخوردار نیستند، تعلق می گیرد. برای انجام فرایندهای گرمایشی این خانوارها نیز نفت سفید در بین آنها توزیع می شود. در این راستا از طریق زیرساخت‌هایی که دولت به صورت الکترونیکی ایجاد کرده نفت سفید در اختیار این خانوارها قرار می گیرد. به این ترتیب مشکل خاصی برای گرمایش این خانوارها وجود ندارد. سهمیه ماهانه LPG برای هر خانوار 4 سلیندر 11 کیلوگرمی است که در مجموع برای هر خانوار 44 کیلوگرم LPG در هر ماه در نظر گرفته می شود و سهمیه ماهانه نفت سفید برای هر خانوار نیز 400 لیتر در نظر گرفته شده است.
سعید جمشیدی افزود: بر اساس قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز نمی توانیم حتی یک لیتر از فرآورده های نفتی را خارج از این سامانه توزیع کنیم. بنابراین برای دریافت LPG و نفت سفید ثبت نام در سامانه صدف یک الزام است و خانوارهایی که از گاز طبیعی برخوردار نیستند با ثبت نام در سامانه صدف در لیست دریافت LPG و نفت سفید قرار می گیرند. در حال حاضر تمامی خانوارهایی که گاز طبیعی ندارند، شناسایی شدند و در لیست توزیع دریافت LPG و نفت سفید قرار گرفته اند. کمبودی به لحاظ LPG، نفت سفید و نفت گاز وجود ندارد و به اندازه کافی برای خانوارهایی که از گاز طبیعی برخوردار نیستند، این فرآورده های نفتی در دسترس قرار دارد.

منبع: ایلنا 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی