۸
۱۲
plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۰
کد مطلب : ۱۶۹۰۰۵

عزم ملی؛ لازمه تحقق رفع ناترازی انرژی

سیدحمیدرضا فاطمی حسینی
عزم ملی؛ لازمه تحقق رفع ناترازی انرژی
 ناترازی در بخش انرژی، دیگر اصطلاح نامانوسی برای مدیران، کارشناسان و مردم نیست. اگر تا پیش از این، ناترازی انرژی، صرفا دغدغه بخشی از مدیران ارشد بود و به دلایل مختلف از بیان علنی آن خودداری می کردند امروزه، ناترازی به مسئله عمومی تبدیل شده و تا پایین ترین لایه های اجتماع با موضوع ناترازی در بخش انرژی کشور آشنا بوده و در مورد آن گفتگو می کنند. این اتفاق مثبتی است؛ چرا که طرح مشکل، خود بخشی از فرایند حل مشکل است. 
تردیدی نیست که رفع ناترازی در بخش انرژی کشور، به دو مسئله "بهینه‌سازی مصرف" و "افزایش تولید" بستگی دارد. این موضوع، کاملا بدیهی است که هم لازم است از یک سو، الگوی مصرف انرژی ایرانیان، اصلاح و در ادامه، بهینه شود و از سوی دیگر باید تلاش کرد تا با افزایش تولید، رفع ناترازی، محقق شود. در این میان، تدوین، ابلاغ و اجرای برنامه های اصلاح الگو و بهینه‌سازی مصرف، اگرچه تکلیف دولت است؛ اما بی شک، تحقق آن، به همراهی و همکاری مردم بستگی تمام دارد و افزایش تولید نیز که لازمه رفع ناترازی انرژی است نیازمند سرمایه‌گذاری است. 
طبیعی است که وقتی مشکلی تبدیل به مسئله ای عمومی می شود  و همه سطوح جامعه فارغ از پایگاه اجتماعی و طبقاتی خود به آن توجه می کنند برنامه ریزی برای رفع آن نیز باید تبدیل به دغدغه ای عمومی شود و این دقیقا همان نکته ای است که این مطلب در پی بیان آن است و می کوشد تا تصریح کند که همراه و همگام با جامعه که به ناترازی در بخش انرژی کشور توجه دارد و همزمان با تکلیفی که به مردم برای صرفه جویی در مصرف و پرهیز از مصرف بی رویه می شود و رعایت الگوی مصرف و مصرف بهینه به عنوان یکی از الزامات رفع ناترازی بیان می شود لازم است تا برنامه ریزی برای افزایش تولید به عنوان مکمل بهینه سازی مصرف، مسئله و دغدغه ای عمومی برای نهادهای قانونگذار، مدیران تصمیم ساز و مدیران اجرایی شود. 
از آنجا که افزایش تولید انرژی در کشور نیازمند، جذب سرمایه و سرمایه گذاری در این بخش است و با توجه به این که سرمایه، نیازمند امنیت و سرمایه گذار خواهان اطمینان خاطر است، برای سرمایه گذاری هدفمند در بخش انرژی که تولید را افزایش دهد، اجماع در سطح دولت (در معنای حاکمیت) لازم و ضروری است. این که دولت (به معنای کابینه)، بستر لازم را برای جذب سرمایه فراهم کند شده و مجلس نیز با وضع قوانین حمایتی و تشویقی، سرمایه و سرمایه گذار را برای حضور و نقش آفرینی در طرح های توسعه و افزایش تولید نفت و گاز کشور ترغیب و تشویق کند و در نهایت این که سیستم قضایی کشور در زمان بروز اختلاف، میان سرمایه گذار و دولت، به عنوان داوری بی طرف، منصفانه و مبتنی بر منافع ملی داوری کند، همان عزم و اراده ملی با هدف برآوردن منافع ملی کشور و در جهت رفع ناترازی بخش انرژی است.
عزم و اراده ملی برای رفع ناترازی در بخش انرژی به این معنا است که به این موضوع به عنوان موضوعی ملی، فراتر از بحث های جناحی، جدل های انتخاباتی، کش و قوس های سیاسی و رفت و آمد دولت های مختلف نگریسته شود. چرا که اولا نگاه مردم به نحوه مواجهه مسئولین با موضوع ناترازی انرژی، ترسیم کننده نوع رفتار مردم در قبال رعایت الگو و بهینه سازی مصرف است و ثانیا افزایش تولید که نیازمند جذب سرمایه است در صورتی محقق می شود که در سایه دولت قانون، امنیت و آرامش لازم برای سرمایه گذاری در بخش انرژی کشور که به دلایل مختلف از توان و عهده دولت خارج است و تحقق آن، نیازمند حضور و فعالیت بخش خصوصی و جذب سرمایه خارجی است مهیا و فراهم باشد.  
 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


بسیار عالی و آموزنده بود
مفرد
موضوع بسیار مهم می‌باشد و بایستی دولت و مردم هرکدام سهم خود را انجام نمایند
رضا
تازمانی که اینهمه اسکله بدون حساب وکتاب سپاه موجوده وهیچ کنترلی روی ورود وخروج کالاهای این قشر وجود نداره،صحبت ازناترازی کاملا حرف چرتی بیشتر نخواهد بود.هرچه ما ببافیم ،آنها نخ خواهند کرد.
استاد موضوع ناترازی انرژی هست و بحث شما مقوله ای متفاوت هست
راستی این واقعیت داره که اسکله فاز ۱۳ یعنی اون اسکله ای که پایین تپه اختر هست فقط متعلق به یک نفر هست؟ امیدوارم شایعه باشه. ولی این موضوع رو چند جا شنیدم.
ابتدا یک سر به میدان بزنید و وضعیت پروژه های کلنگ خورده و فنس کشیده و فاقدالپرسنل و عاجزالبودجه رو ببینید. یه وقت سکته تون نزنه. این همه پروژه نیمه کاره و رها شده در عسلویه!!؟؟ آخه چرا زمین های زبان بسته و لانه موریانه و اکو سیستم اون زمین ها رو تخریب و تسطیح کردید اگر بودجه نداشتید. فاز ۱۳ و ۱۹ انشاالله کی قراره به بهره برداری برسه؟
هر دو فاز ذکر شده به بهره برداری رسیده و در اختیار مجتمع گاز پارس جنوبی قرار گرفته البته هر دو فاز پانچ لیستهای زیادی داره که شرکتهای پتروپارس و‌خاتم ملزم به برطرف کردنش هستند
پس با این اوصاف چرا مشکل کمبود گاز داشتیم امسال؟ حاجی من از صنعت می ام. هر جا دوتا فلر روشن شد دال بر کارکرد صحیح اون مجموعه نیست. شاید مردم عادی فکر کنند ارتفاع ۳۰ تا ۴۰ متری شعله های فلر نشان از عملکرد صحیح اون پالایشگاه هست ولی واقعیت اینه که گاز ترش مستقیم از دریا به Slug Catcher به طرف Flare و بدون طی کردن فرایند پالایش انجام می شه. من کارم یه طوریه که هر روز غروب ها از اتوبان نزدیک چاه مبارک به هنگام برگشت از کار خود همه این Flare ها رو می بینم. ممنون می شم پاسخ سوال اول رو بدید؟
اگر توسط خاتم و به قول شما با پانچ لیست های زیادی که حتما مربوط به محدوده فرایند هستند تحویل داده شده اند هم مثل فاز ۱۵ و ۱۶ نیمی از سال در شأت داوون و خرابی به سر می برند و خواهند برد.
رضا اکبریان
مطلب را با دقت خواندم نویسنده بر مطلب احاطه داشته ودارد درست بیان نموده که نانرازی وجود دارد و به یک عزم ملی برای برون رفت لازم است با احترام به نویسنده عرض شود کشور ما در همه ابعاد نا ترازی دارد مردم همیشه در صف اول کمک به دولت بوده وخاهند بود اما بخش خصوصی کدام خصوصی همه رانت باز شده آمد حد اقل تا حالا اینجور بوده معذالک راه دیگری هم بنظر نمیرسد با این وجود مطلب بسیار ذسایی است
فازهای گازی که با سرمایه گزاری شرکت توتال و مجری آن هیوندای انجام شد در مدت زمان کمتر از ۴ سال یه بهره برداری رسیدند. ولی فازهایی که توسط شرکت های غیر تخصصی و نااهل اجرا شدند فقط ۶ سال تاخیر داشتند+ ۴ سال =۱۰ سال
الان هم که به قول خود دولت پول ندارند برای سرمایه گذاری و سرمایه گذاری خارجی هم که روند معکوس داشته.
پریسا
بسیار عالی بود قابل تفکر