۴
۶
plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۴
کد مطلب : ۱۴۰۷۴۵

محاسبه گاز مورد نیاز برای گرم کردن خانه ها

سیدحسین میرافضلی
با سوختن هر متر مکعب گاز ده هزار کیلو کالری انرژی تولید می شود. حال می خواهیم محاسبه نمائیم که برای گرم کردن یک خانه با طول و عرض ۴ متر و ارتفاع ۲.۵ متر چه میزان گاز طبیعی مورد نیاز است. فرض کنیم یک روز سرد زمستان است و ما می خواهیم دمای این خانه را از صفر درجه به ۲۰ درجه سانتی گراد برسانیم.
محاسبه گاز مورد نیاز برای گرم کردن خانه ها
برای این محاسبه از فرمول Q=mc&t استفاده می کنیم. ابتدا با فرض اینکه هیچگونه هرز روی و هدر رفت انرژی نداشته باشیم  محاسبات را انجام می دهیم. که با این محاسبات انرژی مورد نیاز برابر 280 کیلو کالری می باشد. با فرض اینکه در هر ساعت 40 درصد این انرژی از طریق درب و دیوار و پنجره از بین برود پس ما باید در هر ساعت 40 درصد انرژی از دست رفته را جبران کنیم لذا میزان انرژی مورد نیاز در 24 ساعت برابر می شود با 40%*280*24=2688کیلو کالری به این ترتیب برای گرم کردن خانه ذکر شده نیاز0.27 متر مکعب گاز طبیعی در طول 24 ساعت می باشد با همین روش محاسبه میزان گاز مورد نیاز برای گرم کردن یک واحد صد متر در 24 ساعت نیاز به 1.7 متر مکعب گاز طبیعی می باشد.
حتی اگر در هر شبانه روز 80 درصد انرژی تولیدی به هدر برود نیاز به 3.5 متر مکعب در شبانه روز و 102متر مکعب در ماه گاز طبیعی مورد نیاز خواهد بود.
حال دلیل مصرف بسیار شدید گاز در خانه های ایران چیست:
  1. هدر رفتن بیش از 80 درصد انرژی  تولیدی از طریق درب و پنجره ها و درب و دیوار و غیره
    افزایش بیش از حد دمای خانه ها بعضا دمای خانه ها به بالای 25 درجه می رسد
تاثیرات مصرف بی رویه و بی مهابای گاز در ایران:
  1. سوزاندن سرمایه های ملی این نسل و همه نسل های آینده
    انتشار سالانه 270 میلیون تن کربن در هوا. میزان آلودگی هوای ناشی از انتشار این میزان کربن حدودا 4 برابر کل وسایل بنزین سوز و گازوئیل سوز ایران است. با این شدت مصرف مردم ایران از جمله اصلی ترین  آلوده کننده ترین هوای جهان می باشند.   
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


حسین یوسف زاده
با سلام
ضمن تشکر از ارایه مقاله جناب مهندس میرافضلی ، به نظر میرسد اگر در زمان اجرای ساخت و ساز ، اقدامات لازم در خصوص عایق بندی سازه و بخصوص نظارت ویژه بر اجرای آن توسط چندین سازمان (شهرداری، نظام مهندسی ، بازرسی ) همراه با مستند سازی از کلیه اقدامات ، بعمل آید، در اتلاف انرژی مفید باشد.
هم با زنگنه هم با اوجی !
استاد میر افضلی! بهتر نیست مسئولیت هایتان در تاپیکو را انجام دهید؟
غلامحسین بابلی
ضمن تشکر از پیشنهاد ارزنده استاد سید حسین میرافضلی اضافه نمایم که اگر با بودجه کشور کلیه درب و پنجره ها دو جداره شود. و صدا و سیما در فرهنگ سازی مصارف خانگی
تلاش نماید قطعا توجیه اقتصادی خواهد داشت. تشکر
داود
، این محاسبات برچه اساس انجام شده در حالیکه برای یک خانه 100 متر مربع.با یک عایق متوسط ​​400-500 متر مکعب گاز برای گرمایش ماهانه مورد نیاز است این محاسبه مصرف که ذکر شده به نظر من واقعی نیست وحتی در شرایط ایده آل هم وجود ندارد.
غلامحسین
تحلیل مفیدی نمودند
امیدوارم هموطنان به عمق مطلب پی ببرند.