۰
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۶
کد مطلب : ۱۵۰۲۰۸

صادرات ۱.۳ میلیارد دلاری پتروشیمی پردیس 

مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس با اشاره به اینکه تمرکز بر توسعه بازار و صادرات مناسب به اروپا، آفریقا و آمریکای جنوبی موجب مطرح‌شدن برند اوره پتروشیمی پردیس در بازار‌های صادراتی شده است، اظهار کرد: چند پروژه توسعه‌ای در دست اجرا است که موجب متمایز کردن اوره تولیدی پردیس در جهان می‌شود.
صادرات ۱.۳ میلیارد دلاری پتروشیمی پردیس 
  به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"، غلامرضا جمشیدی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس درباره میزان تولید، فروش و قیمت فروش محصولات پتروشیمی پردیس در بازار داخلی و صادراتی مطابق با آخرین آمارها، تصریح کرد: پتروشیمی پردیس باوجود قطعی‌های مکرر و قطع ۸۲ روزه گاز در فاز سه این پتروشیمی، در یک سال مالی، بیش از ۹۷ درصد تولید داشته است.

صادرات 1.3 میلیارد دلاری پتروشیمی پردیس 
وی درباره میزان صادرات پتروشیمی پردیس در یک سال مالی، گفت: حدود ۱.۳ میلیارد دلار محصولات پتروشیمی پردیس به بازار‌های هدف صادراتی، صادر شده و ۴۰۰ میلیون دلار نیز از محصولات این شرکت در بازار داخلی عرضه شده است.

مزیت‌های تولید در پتروشیمی پردیس
وی درباره مزیت‌های تولید در پتروشیمی پردیس، اظهار کرد: دسترسی به آب‌های آزاد، استقرار در عسلویه، در اختیار داشتن اسکله و تخلیه در کشتی به صورت فله از جمله مزیت‌های تولید در پتروشیمی پردیس است. البته مشکلاتی نیز وجود دارد به طور مثال امکان ذخیره‌سازی تنها برای ۱۵ روز امکان‌پذیر است. در صورتی که با توجه به تناژ ۳۰۰ هزارتنی ماهانه اگر کشتی به موقع نرسد موجب کاهش ظرفیت تولید این واحد پتروشیمی خواهد شد.

صادرات مناسب به اروپا، آفریقا و آمریکای جنوبی
مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس در پاسخ به این پرسش که علت بالاتر بودن کیفیت آمونیاک و اوره در پتروشیمی پردیس چیست، عنوان کرد: برخی معتقدند کیفیت اوره پتروشیمی پردیس نسبت به سایر واحد‌ها بالاتر است، اما اعتقادی به این نظر ندارم. کیفت اوره تولیدی در واحد‌های مختلف تقریبا در یک سطح است، اما آنچه موجب موفقیت پتروشیمی پردیس شده است بحث توسعه بازار و صادرات مناسب به اروپا، آفریقا و آمریکای جنوبی است. به عبارتی برند محصولات پتروشیمی پردیس در سطح دنیا شناخته‌شده‌تر است و این شرایط موجب شده تا برند اوره پتروشیمی پردیس در بازار‌های صادراتی متمایزتر از واحد‌های دیگر به نظر برسد، اما باید گفت تمامی واحد‌های پتروشیمی در کشور اوره با کیفیت و مناسب تولید می‌کنند.

پروژه همت ظرفیت تولید در پتروشیمی پردیس را یک میلیون تن افزایش می‌دهد
جمشیدی درباره برنامه‌های توسعه‌ای پتروشیمی پردیس، عنوان کرد: دو پروژه توسعه‌ای در دستور کار است. یکی پروژه «همت» که با مجوز وزارت نفت، کلید خواهد خورد و پروژه بسیار ارزشمندی است که به دلیل جمع‌آوری co۲ منطقه و مازاد آمونیاکی که داریم، پروژه مهمی است که می‌تواند ظرفیت تولید در پتروشیمی پردیس را به میزان یک میلیون تن افزایش دهد. این پروژه زیست‌محیطی بوده و برای این واحد پتروشیمی بسیار حیاتی است.
وی بیان کرد: پروژه توسعه‌ای بعدی آنتی کیکی است که دو ویژگی منحصر به فرد در دنیا دارد، یکی بحث ماندگاری اوره از سه ساعت تا سه ماه است و می‌تواند به دلیل تبدیل به کود کوره قابل تنظیم باشد. موضوع مهمتر دیگر این است که از کلوخی‌شدن اوره جلوگیری می‌کند.

امیدواری به همکاری وزارت نفت در جلوگیری از قطع گاز زمستان
جمشیدی تصریح کرد: برنامه‌های دیگری نیز در بحث ال ان جی پتروشیمی پردیس در دست اجرا است که با توجه به مشکل قطعی گاز جلساتی از امروز برگزار و این امیدواری وجود دارد که با همکاری وزارت نفت، مشکل قطع گاز زمستان پردیس را نیز با تبدیل گاز به گاز مایع برطرف کنیم.
وی ادامه داد: این چند پروژه توسعه‌ای برای پتروشیمی پردیس بسیار حیاتی است و این امیدواری وجود دارد که با پروژه آنتی‌کیک در بحث متمایز کردن اوره تولیدی، ابتدا درپتروشیمی پردیس و پس از آن در دنیا، گام‌های مهمی برداشته شود.
جمشیدی در پاسخ به این سوال که با توجه به گسترش سایه تحریم و چالش‌برانگیز بودن تامین قطعات و نوسان‌های ارزی چه برنامه‌ای برای به روز کردن تولید وجود دارد، اظهار کرد: وضعیت تحریم‌ها و مشکلات ناشی از آن‌ها همچنان برای صنایع باقی است، البته به عقیده من پتروشیمی‌ها غیرقابل تحریم هستند. به ویژه در بخش اوره زیرساخت‌های خوبی ایجاد شده و با همه فشار‌هایی که تحریم‌ها در بحث بستن مسیر‌های صادراتی دنبال می‌کند ما نشان داده‌ایم که تحریم‌ناپذیر هستیم. روزبه روز به میزان صادرات ما در پتروشیمی پردیس افزوده شده، تولید را به خوبی پوشش داده و توانسته‌ایم با بالاترین ظرفیت کار کنیم.

۱۰۰ درصد از ارز حاصل از صادرات پردیس به سامانه نیما برگشته است
وی در مورد نرخ دلار نیمایی و بازگشت ارز حاصل از صادرات تصریح کرد:‌۱۰۰ درصد ارز حاصل از صادرات واحد پتروشیمی پردیس به کشور برگشته است. زیرساخت‌های خوبی نیز برای گرفتن ارز ایجاد شده و تاکنون مشکل خاصی نداشته‌ایم. علیرغم تحریم‌های ظالمانه به دلیل ایجاد زیرساخت‌های مناسب، خوشبختانه هیچ ارزی از ما سوخت نشده و کلیه ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما برگشت داده شده است.

ضرروت تثبیت نرخ سوخت برای واحد‌های پتروشیمی
مدیرعامل پتروشیمی پردیس در مورد تاثیرات منفی افزایش قیمت سوخت بر قیمت‌تمام‌شده محصولات پتروشیمی پردیس، خاطرنشان کرد: بار‌ها در جلسات عنوان شده که مجموعه‌های پتروشیمی نباید مکرر افزایش قیمت متفاوت سوخت داشته باشند، چون آن‌ها برنامه سالانه برای تولید دارند که در آن قیمت‌ها مشخص بوده و بر آن اساس برنامه‌ریزی کرده‌اند بنابراین اینکه در میانه سال افزایش نرخ‌هایی در مورد سوخت به آن‌ها اعلام شود سود شرکت‌ها را تحت تاثیر قرار داده و کلیه برنامه‌های سهامداران و ... را تحت شعاع تاثیرات منفی خود قرار خواهد داد؛ بنابراین باید در بحث نرخ سوخت و یوتیلیتی، تثبیت بهتری ایجاد شود این افزایش نرخ‌های سوخت برای شرکت‌های پتروشیمی مناسب نبوده و آن‌ها را درگیر چالش‌های اساسی خواهد کرد.
وی عنوان کرد: این امیدواری وجود دارد که با مدیریت خوب مجموعه وزارت نفت به تولیدکنندگان این اطمینان داده شود که با خیال راحت برنامه‌های تولید را پیگیری کرده و برنامه‌ریزی‌های آن‌ها دستخوش تغییرات ناشی از افزایش یکباره گاز و یوتیلیتی قرار نخواهد گرفت.
مدیرعامل پتروشیمی پردیس تصریح کرد: شرکت‌ها برای حیات و آینده خود برنامه‌ریزی‌هایی دارند که با افزایش‌های قیمتی در سوخت واحد‌های پتروشیمی، دستخوش تغییرات می‌شود.
جمشیدی خاطرنشان کرد: این امیدواری وجود دارد که با شنیده‌شدن صدای مدیران پتروشیمی به گوش مدیران بالادست بتوان گام‌های بزرگی در این صنعت ارزشمند برداشته شود.

 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی