به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "
نفت ما"، بورس اوراق بهادار تهران امروز در یک روند رو به رشد قرار گرفت، به گونهای که در پایان معاملات با افزایش 18 هزار و 636 واحد به رقم یک میلیون و 467 هزار و 100 واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هموزن با افزایش 6282 واحد به رقم 395 هزار و 884 واحد رسید. ارزش بازار در بورس تهران به بیش از 5 میلیون و 542 هزار میلیارد تومان بالغ شد.
معاملهگران امروز بیش از 6.5 میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب 313 هزار فقره معامله و به ارزش 4 هزار و 5 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
همه شاخصهای بورس امروز سبز بودند، شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی 1.2 درصد رشد کردند، این دو شاخص با معیار هموزن 1.6 درصد افزایش یافتند.
شاخص آزاد شناور 1.5 درصد رشد کرد. شاخص بازار اول بورس 1.7 درصد افزایش یافت و شاخص بازار دوم بورس 0.73 درصد نسبت به روز قبل رشد کرد.
امروز نمادهای فولاد مبارکه، شستا، ملی مس، بانک ملت،ایرانخودرو، بانک پارسیان و کشتیرانی جمهوری اسلامی به ترتیب بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را داشتند.
در فرابورس ایران هم امروز شاخص کل با 113 واحد افزایش به رقم 19 هزار و 264 واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران بیش از یک میلیون و 62 هزار میلیارد تومان شد.
ارزش بازار پایه فرابورس 341 هزار میلیارد تومان شد. معاملهگران امروز بیش از 3.9 میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب 174 هزار فقره معامله و به ارزش 12 هزار و 484 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز نمادهای آریا ساسول، بهمن دیزل، فولاد غدیر ایرانیان، صبا تأمین، بانک دی و پتروشیمی تندگویان بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را داشتند و نماد پالایش نفت شیراز بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشتهاند.
این روزها خبرهای خوبی از فضای سیاسی و مذاکرات به گوش میرسد، از طرفی منابعی از صندوق توسعه ملی برای صندوق توسعه و تثبیت بازار اختصاص داده شده است که چشمانداز خوبی برای حمایت از بازار به شمار میرود.
سرمایهگذاری در بورس همراه با ریسک و نوسان است، اما کسانی که در این بازار تحت تأثیر جو قرار نگیرد و سهام خود را با زیان نفروشند میتوانند در آینده پاداشهایی از قبیل سود سهام، حقتقدم و افزایش قیمت سهام دریافت کنند.
در عین حال ریسک و نوسان یعنی سود و زیان جزء ذات بازار سرمایه است و هیچ کس نمیتواند از بازار سرمایه فقط سودآوری را انتظار داشته باشد.
یکی از مشکلات بازار از جمله صنعت لاستیک و تایر سازی، به گفته فعالان این صنعت این است که قیمت مواد اولیه آنها شناور است و با رشد 77 درصدی همراه شده اما نرخ محصول یعنی تایر مشمول قیمت گذاری شده و با 30 درصد همراه است که باعث زیان این صنعت شده است.