۱
plusresetminus
تاریخ انتشارشنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۹
کد مطلب : ۱۴۱۰۸۳

سرمای زودرس مصرف گاز را افزایش داد

کاظمی گفت: مصرف گاز در برخی روز‌های آبان ماه، بین ۱۰۰ تا ۱۴۰ میلیون مترمکعب افزایش داشته و دلیل اصلی آن، سرمای زودرس هواست.
سرمای زودرس مصرف گاز را افزایش داد
  به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "،    مسعود کاظمی معاون دیسپچینگ شرکت ملی گاز بیان کرد: امروز میزان تولید گاز حدود ۸۰۰ میلیون مترمکعب است که نزدیک به ۵۰۰ میلیون متر مکعب از آن، در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده مصرف می‌شود و مابقی این گاز نیز به صنایع عمده نظیر پالایشگاه‌های نفت، پتروشیمی‌ها، فولاد، سیمان، آلومینیوم و ...  اختصاص پیدا می کند.
او افزود: حدود ۱۳۰ میلیون متر مکعب نیز به نیروگاه‌ها اختصاص دارد و مابقی آن، به مصارف صادراتی و عملیاتی می‌رسد. در این فصل، بیشترین مصرف مربوط به بخش خانگی است، اما از نیمه دوم آبان ماه امسال، نسبت به پنج سال گذشته، مصرف خانگی به شدت افزایش پیدا کرده است.
کاظمی اظهار کرد: این مصرف در برخی روز‌ها بین ۱۰۰ تا ۱۴۰ میلیون مترمکعب افزایش داشته و دلیل اصلی آن، سرمای زودرس هواست؛ به طوری که نیمه دوم آبان امسال، دمایی مشابه نیمه دوم آذر سال قبل است. با توجه به این که اولویت شرکت ملی گاز، تامین پایدار بخش های خانگی و تجاری است؛ به همین دلیل، ممکن است گاز کمتری به سایر بخش ها و صنایع اختصاص پیدا کند.
مصرف بهینه باید در دستور کار باشد
او در ادامه گفت: ۲۵ درصد مشترکان، ۵۰ درصد مصرف خانگی را به خود اختصاص داده اند و اگر الگوی مصرف را رعایت نکنند، جریمه شامل حال آن‌ها خواهد شد.
کاظمی گفت: در بهینه سازی مصرف، دو رویکرد کوتاه مدت و دراز مدت وجود دارد؛ در رویکرد دراز مدت، متولیان امر، باید  بهینه کردن مصرف سوخت موتورخانه ها، عایق بندی و افزایش راندمان وسایل گرمایشی را در دستور کار قرار دهند.
معاون دیسپچینگ شرکت ملی گاز اظهار کرد: در وضعیت فعلی، باید رویکرد کوتاه مدت در نظر گرفته شود. یعنی مشترکان بخش خانگی از راهکار‌های ساده مانند پوشیدن لباس گرم و قرار دادن دمای منزل در دمای رفاه، یعنی ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتی گراد، خاموش کردن وسایل گرمایشی در زمانی که در منزل حضور ندارند،  در جهت کاهش مصرف گاز استفاده کنند.  
او افزود: این اقدامات می‌تواند معادل ۱۰ درصد یعنی ۵۰ میلیون متر مکعب صرفه جویی کند. در نهایت می‌توان معادل دو فاز پارس جنوبی با این روش‌ها صرفه جویی کرد. بیش از ۹۰ درصد تولید گاز کشور در جنوب است، اما بیش از ۷۲ درصد مصرف در خطه شمالی یعنی از تهران به بالاست. استان‌های شمال شرق، شمال غرب، شمال و استان تهران در این خطه قرار دارند.
این مقام مسئول گفت: استان تهران بیشترین مصرف گاز را به خود اختصاص داده به طوری که نزدیک به یک چهارم مصرف کل کشور در این استان انجام می‌شود. بعد از آن نیز استان‌های اصفهان و خراسان رضوی پرمصرف‌ترین استان‌های کشور هستند.
 
منبع: باشگاه خبرنگاران 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی