سایت خبری
نفت ما در روز 4شنبه مورخ 16 تیرماه 1400 در مطلبی غیرمنصفانه و غیرواقعی با عنوان "
میلیاردها تومان از اموال بازنشستگان در شرکت هامون کیش حیف و میل شد" به بیان اتهاماتی بی اساس و افتراء علیه شرکت سرمایه گذاری هامون کیش از شرکتهای تابعه شستا، اقدام نموده است.
فارغ از تحلیل محتوایی مطلب فوق و بدون پرداختن به ایرادات فنی عدیده موجود در متن منتشر شده از سوی سایت خبری
نفت ما، در پاسخ پیش روصرفا جهت تنویر افکار عمومی، در ادامه، کارنامه شفاف شرکت سرمایه گذاری هامون کیش در 2 سال اخیر به صورت مقایسه ای با عملکرد سالهای گذشته، بر اساس داده های انتشار یافته در سامانه کدال را بیان خواهیم کرد؛
1-بر اساس صورتهای مالی حسابرسی شده و منتشر شده در سامانه کدال، درآمد شرکت سرمایه گذاری هامون کیش در سال مالی منتهی به 29/12/1399 با رشد 312درصدی نسبت به سال 98 به رقم 2،390میلیارد ریال رسیده است. این در حالی ست که این شرکت در سال 1396 در زمره شرکتهای زیان ده شستا محسوب می شد.حال پرسش این است که سایت محترم نفت چرا در دوره زیاندهی شرکت سرمایهگذاری هامون کیش پیگیر حقوق بیمهشدگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی نبود؟!
گذشته از مورد فوق، رقم درآمد شرکت در سال 1397 نیز تنها معادل 150 میلیارد ریال بوده که به ترتیب در سالهای 98 و 99 به ارقام 580 و 2،390 میلیارد ریال افزایش یافته است. ناگفته پیداست که ذینفعان اصلی موفقیت های اخیر شرکت هامون کیش، بیمه شدگان شریف، مستمری بگیران و بازنشستگان عزیز سازمان تأمین اجتماعی به عنوان سهامداران اصلی شرکت، هستند.
2- بر اساس اطلاعات افشا شده در سامانه کدال، مجموع بهای تمام شده و ارزش روز سبد سرمایه گذاری های شرکت سرمایه گذاری هامون کیش در انتهای سال 1397 بترتیب معال 1،351 میلیارد ریال و 1،505 میلیارد ریال بوده که در پایان سال 99 بترتیب به 4،142 میلیارد ریال(افزایش 2،791 میلیارد ریالی و رشد 206 درصدی بهای تمام شده) و حدود 19،000 میلیارد ریال(افزایش 17،495 میلیارد ریالی و رشد 1،162 درصدی ارزش روز سرمایه گذاری ها) رسیده که مابه التفاوت این دو درصد، نشان از رشد قابل توجه ارزش افزوده حسابداری و اقتصادی در شرکت طی دو سال اخیر دارد. بی شک این رشد قابل توجه، در گرو مدیریت موفق سبد سرمایه گذاری ها و معاملات بموقع و هوشمندانه سهام طی دوره مزبور بوده که بعنوان نمونه، مجموعه این عملیات در سال 1399 موجب شناسایی رقمی معادل 1،826 میلیارد ریال تحت عنوان سود حاصل از خرید و فروش سهام در شرکت شده است. آیا علیرغم دستیابی به چنین موفقیت های کم نظیری می توان از حیف و میل امول مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی در شرکت سرمایه گذاری هامون کیش سخن گفت؟!
3-این شرکت در حال حاضر با سرمایه ثبتی معادل 700 میلیارد ریال، تنها با 10 نفر (با احتساب مدیرعامل) با هزینه ای معادل سالانه 19 میلیارد ریال، مدیریت می شود که جملگی همکاران بر اساس قوانین موضوعه کشور و رعایت مقررات و آیین نامه های ابلاغی از سوی شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی، در این مجموعه مشغول به فعالیت هستند.
4-شایان ذکر است طی دو سال اخیر شرکت هامون کیش علاوه بر موضوع فعالیت اصلی خود یعنی سرمایه گذاری در بازار سرمایه، و در راستای احقاق حقوق بیمه شدگان تأمین اجتماعی، پیگیری حقوقی پرونده ملک 20 هزار متری مورد مناقشه با یکی از واردکنندگان اصلی خودرو در کشوررا که مربوط به سال 1393 بوده و تا سال 98 مسکوت باقی مانده بود، در اولویت کاری خود قرار داده که خوشبختانه مجموعه تلاش های انجام شده، در شرف رسیدن به نتیجه مطلوب است.
5-هم راستا با رویکرد کلی شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی(شستا)، شرکت هامون کیش، شفافیت در ارایه عملکرد خود را سرلوحه فعالیت ها قرار داده بطوری که امروز کلیه عملیات شرکت از جمله صورت وضعیت ماهیانه سبد سرمایه گذاری ها و معاملات سهام، عملکرد فصلی، صورتهای مالی حسابرسی شده میان دوره ای و سالیانه، بصورت منظم در سامانه کدال منتشر می شود. همچنین، حسابرس و بازرس قانونی این شرکت ازجمله مؤسسات عضو جامعه حسابداران رسمی ایران، انجمن حسابداران خبره،انجمن حسابداری ایران و حسابرس معتمد سازمان بورس و اوراق بهادار و حائز رتبه الف میباشد.
در پایان معتقدیم که انتشار مطلب فوق، نه به منظور عمل به رسالت اجتماعی رسانه، شفاف سازی عملکرد و انتقاد مشفقانه، بلکه در راستای تأمین منافع دست های قطع شده از اموال و دارایی های مستمری بگیران شریف سازمان تأمین اجتماعی بوده است. فلذا، باید گفت اقدامات این چنین کمترین انحرافی در مسیر خدمت صادقانه هامون کیش به ذی نفعان اصلی نداشته و عزم همکاران ما در طی مسیر پرافتخار کنونی را راسختر خواهد کرد.
همچنین متذکر میشویم که شرکت سرمایهگذاری هامون کیش حق پیگیری حقوقی در خصوص این مطلب را برای خود محفوظ می داند.