۰
plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۲۴ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۸
کد مطلب : ۱۳۴۳۸۱

وضعیت مرگ و میر در خوزستان فاجعه است

استاندار خوزستان گفت: در کل کشور ۶۴ هزار فوتی بر اثر کرونا داشته‌ایم که ۵ هزار مورد از این تعداد در خوزستان بوده است؛ خوزستان ۵ درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است اما تعداد فوتی‌های کرونا در خوزستان حدود ۹ درصد فوتی‌های کشور است که عدد بالا و قابل توجهی است.
وضعیت مرگ و میر در خوزستان فاجعه است
 به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "،   قاسم سلیمانی‌دشتکی در خصوص آخرین وضعیت شیوع کرونا در خوزستان اظهار کرد: از ابتدای اسفندماه سال ۹۸ تاکنون، یک میلیون و ۲۴۴ هزار نفر مشکوک به کرونا بوده‌اند که از این تعداد، ۲۱۴ هزار بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: تاکنون در استان خوزستان بیش از ۵ هزار نفر به صورت قطعی بر اثر ابتلا به کرونا فوت شده‌اند و یک هزار و ۷۰۰ فوتی محتمل کرونا نیز داشته‌ایم که این وضعیت در خوزستان، فاجعه است.
استاندار خوزستان تصریح کرد: در کل کشور ۶۴ هزار فوتی بر اثر کرونا داشته‌ایم که ۵ هزار مورد از این تعداد در خوزستان بوده است؛ خوزستان ۵ درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است اما تعداد فوتی‌های کرونا در خوزستان حدود ۹ درصد فوتی‌های کشور است که عدد بالا و قابل توجهی است.
وی گفت: با اعمال محدودیت‌ها به این اعداد رسیده‌ایم و اگر محدودیت‌ها را برداریم، فاجعه ملی رخ می‌دهد بنابراین در بدترین شرایط، تصمیمات متناسبی می‌گیریم به گونه‌ای که مردم کمتر خسارت ببینند و پیشگیری مطلوبی انجام شود و تعداد مبتلایان و فوتی‌ها نیز به حداقل ممکن برسد تا شرایط مدیریت شود.
سلیمانی‌دشتکی ادامه داد: اوایل اسفندماه به عنوان استاندار خوزستان منصوب شدم؛ ویروس انگلیسی از نیمه اول بهمن‌ماه در خوزستان شیوع پیدا کرده بود و شرایط به گونه‌ای بود که روزانه در استان خوزستان یک هزار و ۷۰۰ تا ۲ هزار مورد بستری داشتیم و بیمارستان‌ها به ویژه ICUها اشباع شده بودند بنابراین ابتدا، بخش مسافری مرزها را بستیم.
استاندار خوزستان افزود: برای اولین بار در کشور و تنها برای خوزستان، مشوق‌ها و بسته‌های حمایتی قوی برای گروه‌های شغلی آسیب‌دیده ۲، ۳ و ۴ گرفتیم. در دوره قبلی در جذب اعتبارات زیاد موفق نبودیم بنابراین سعی کردیم مقدار قابل توجهی در دریافت تسهیلات و وام‌ها، مالیات و موارد دیگر اقدام کنیم و در مجموع ۱۴ امتیاز برای خوزستان گرفتیم.
وی بیان کرد: ۱۰ روز پیش، بیماری در سطح کشور تنها در خوزستان نزولی شد و بسیار خوشحال شدیم اما با توجه به آغاز موج چهارم بیماری در سطح کشور، مجددا روند بیماری در خوزستان افزایش یافت و تعداد شهرهای قرمز خوزستان که از ۱۳ شهر به ۵ شهر کاهش یافته بودند مجددا افزایش یافتند به طوری که اکنون ۱۶ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و ۹ شهر در وضعیت نارنجی و مابقی در وضعیت زرد هستند بنابراین وضعیت مطلوبی نداریم.
سلیمانی‌دشتکی گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۴ هزار مورد مشکوک به کرونا در خوزستان داشته‌ایم که ۲ هزار و ۷۷۷ نفر مثبت قطعی بوده‌اند.
وی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۳۴ مورد مرگ قطعی بر اثر کرونا و هشت مورد مرگ محتمل به کرونا نیز در استان خوزستان رخ داده است.
استاندار خوزستان تصریح کرد: در همین مدت بیش از ۲۲۰ مورد بستری داشته‌ایم؛ تقریبا عدد بستری‌ها خوب است زیرا پیش از این، بستری‌ها به روزانه ۳۰۰ مورد رسیده بود.
وی گفت: اکنون محدودیت‌های ملی در خوزستان نیز اعمال شده است. چاره‌ای جز اعمال محدودیت‌ها نداریم و اگر محدودیت‌ها اعمال نشوند به استقبال مرگ رفته‌ایم.
سلیمانی‌دشتکی با اشاره به انجام روزانه تا ۲۷ هزار تست در استان خوزستان، افزود: در حال حاضر داریم در خصوص تست PCR و رپید مشکل پیدا می‌کنیم. پیش از این روزانه تا ۲۷ هزار تست در خوزستان انجام می‌شد اما به دلیل اینکه اپیدمی قوی در کل کشور رخ داده است، امکانات نمونه‌گیری محدود شده و از روزانه ۲۷ هزار تست، برخی روزها به ۵ تا ۶ هزار تست رسیده‌ایم.
استاندار خوزستان بیان کرد: هنوز عوارض تحریم وجود دارد. با کشورهای خارجی برای خرید ۱۶ و نیم میلیون دوز واکسن کرونا توافق و پول را پرداخت کردیم اما تنها حدود ۴۰۰ هزار واکسن وارد کشور شد. با وجود اینکه قراردادها منعقد و پول واریز شده بود اما بار متوقف شد و واکسن وارد نشد بنابراین برای واردات واکسن دچار مشکلات تحریم و بین‌المللی هستیم و نظام و دولت در حال تلاش برای رفع این مشکلات هستند.
وی ادامه داد: واکسن‌های داخلی نیز تا اواخر اردیبهشت‌ماه یا خردادماه تولید خواهند شد که امیدواریم هر چه سریع‌تر به تولید انبوه برسند. همچنین امیدواریم زودتر واکسن‌های خارجی وارد کشور شوند.
سلیمانی‌دشتکی با اشاره به علل عمده ابتلا به کرونا در خوزستان گفت: ۲۵ درصد موارد ابتلا بر اثر تماس در خانواده‌ها، ۲۳ درصد در اثر شرکت در مهمانی‌ها و دید و بازدیدها، ۱۸ درصد در ترددهای مکرر درون شهری، ۱۱ درصد بر اثر تماس با موارد مشکوک یا مثبت در محل کار، ۱۱ درصد بر اثر شرکت در سایر تجمعات، ۹ درصد در شرکت در مراسم ازدواج و ترحیم و ۳ درصد بر اثر مسافرت خارج از شهر رخ داده است.
وی افزود: بیشترین میزان ابتلا، بر اثر تماس در خانواده‌ها است. حضور در مهمانی‌ها و یا دید و بازدیدها بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام می‌شود و اگر یک نفر مبتلا باشد همه را آلوده می‌کند.
استاندار خوزستان با اشاره به برگزاری مراسم بزرگ عروسی و ترحیم در خوزستان و وجود اقوام مختلف گفت: متاسفانه تیراندازی در مجالس بزرگ، به غلط در خوزستان باب شده است که در این راستا ما اعلام کردیم اسلحه‌هایی که در این مراسم استفاده می شوند را ضبط کنند.
وی با اشاره به تعطیلی پارک‌ها بیان کرد: تردد مکرر درون شهری، حضور در بانک‌ها و دیگر تجمعات و شرکت در مراسم، ۳۸ درصد موارد ابتلا را تشکیل می دهند بنابراین میزان ابتلا در هوای آزاد، کم نیست و اگر بگوییم حضور پارک‌ها آزاد است، مردم به این اماکن هجوم می‌آورند بنابراین مجبور هستیم که پارک‌ها را تعطیل کنیم.
سلیمانی‌دشتکی افزود: اجرای طرح بیماریابی شهید سلیمانی، حلقه بیماری را قطع می‌کند و همه باید به اجرای این طرح کمک کنند. در این طرح به ازای هر بیمار مثبت، ۱۰ تا ۱۱ نفر تست می‌شوند و از گروه‌های پرخطر نیز مراقبت می‌شود تا کمتر از منزل خارج شوند زیرا در صورت ابتلای این افراد، خطر مرگ و میر آن‌ها بیشتر می‌شود.
استاندار خوزستان با اشاره به اعمال محدودیت‌ها به مدت ۱۰ روز بیان کرد: در این راستا، اهواز به ۲۴ بلوک تقسیم شده است و در راس هر کمیته‌ای یکی از افسران نیروی انتظامی یا سپاه و در کنار آن‌ها نماینده دیگری از دستگاه‌های ذی‌ربط حضور دارد تا بر اجرای مقررات محدودیت‌ها نظارت کنند. در شهرهای دیگر نیز به نسبت جمعیت، این اکیپ‌ها تشکیل شده‌اند.
وی افزود: یکی از عوامل افزایش ابتلا به کرونا، ناوگان اتوبوسرانی درون شهری است که در این راستا به مدت ۱۰ روز فعالیت اتوبوسرانی را تعطیل کردیم. فعالیت تاکسی‌ها نیز حداکثر با سه مسافر و بدون افزایش نرخ خواهد بود و در صورت تخلف، برخورد می‌شود.
سلیمانی‌دشتکی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، با تشکر از همکاری مردم و سایر عوامل اجرای طرح بیماریابی شهید سلیمانی، گفت: درخواست افزایش کیت‌های تست‌های رپید و کیت‌های مربوط به سایر تست‌ها را داده‌ایم. با توجه به اینکه اگر بانک‌ها را تعطیل کنیم ازدحام در بانک‌ها بیشتر می‌شود، به بانک مرکزی پیشنهاد کردیم که بانک‌ها در دو تا سه شیفت فعالیت کنند.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی