به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"
نفت ما "، دو کارمند شرکت نفتی دولتی PDVSA ونزوئلا و چندین فرد آگاه در مصاحبه با رویترز اظهار کردند میزان نفتی که به سرقت می رود در مقایسه با تولید نفت ونزوئلا بسیار ناچیز است اما این فعالیت گواهی بر بحرانهایی است که شرکت PDVSA گرفتار آنها شده و نمی توانند بنزین مورد نیاز مردم را تامین کند.
شبکه پالایش نفت ونزوئلا که ظرفیت تولید آن زمانی به ۱.۳ میلیون بشکه در روز می رسد، دچار فروپاشی شده و تاسیسات نفتی و پالایش از تعمیرات مرتب برخوردار نبودند و با سقوط ارزش حقوقها، شرکت PDVSA قادر نیست کارکنان ماهرش را حفظ کند.
این شرکت امسال آسیبهای شدیدتری دید و تحت تاثیر تحریمهای فلج کننده آمریکا، تولید نفت ونزوئلا در سپتامبر به ۳۹۷ هزار بشکه در روز سقوط کرد که پایینترین رکورد تولید از دهه ۱۹۳۰ به این طرف بود. تولید نفت ونزوئلا پیش از وضع تحریمها در ژانویه سال ۲۰۱۹، به ۱.۲ میلیون بشکه در روز می رسید.
تحریمها واردات نفت ونزوئلا را هم هدف گرفتند و مردم این کشور ناچار شدند برای دریافت بنزین ساعتها در جایگاههای سوخت صف بایستند. بسیاری از شهروندان ونزوئلا این موضوع را تحقیر تلخی برای این عضو اوپک می دانند که صاحب بزرگترین ذخایر نفت قطعی جهان است.
زنجیره تامین بنزین دست ساز در میادین نفتی نظیر لاکانسپسیون در ایالت زولیا آغاز می شود. این میدان در ۱۵ سال گذشته بیش از ۱۲ هزار بشکه در روز نفت سبک بسیار ارزشمند تولید کرده اما در دو سال گذشته فعالیتش متوقف شده است.
به گفته یک کارگر شرکت PDVSA، سارقان لوله های کوچکی را به خطوط لوله ای که نفت لاکانسپسیون را به مخازن نفت و تاسیسات صادرات منتقل می کنند، وصل کرده اند.
کارمندان PDVSA که در ماه تنها چند دلار آمریکا حقوق دارند، با دریافت رشوه کوچکی چشمشان را به روی این دزدی می بندند. نیروهای امنیتی هم برای حفاظت از تاسیسات متروک چندان زحمتی به خود نمی دهند. این وضعیت در همه ونزوئلا جریان دارد و طی شش سال فروپاشی اقتصادی این کشور، سرقت تجهیزات از میادین نفتی متداول شده است.
شرکت PDVSA ماهها برای تعمیر پالایشگاههای از کار افتاده تلاش کرده است اما این تلاشها با نشتهای نفتی، نشت گاز و آتش سوزیهای منجر به صدمات جانی، با مانع روبرو شده است. این شرکت موفق شد تولید بنزین در پالایشگاه کاردون به ظرفیت ۳۱۰ هزار بشکه در روز و ال پالیتو به ظرفیت ۱۴۶ هزار بشکه در روز را در ژوئن و ژوئیه از سربگیرد اما هر دو پالایشگاه با اختلالات برنامه ریزی نشده مواجه شده اند که در تولید سوخت وقفه ایجاد کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، تا پیش از امسال مردم ونزوئلا نیازی به سرقت نفت و تولید بنزین دست ساز نداشتند. سوخت در ونزوئلا چند دهه بود که به لطف یارانه های سنگین، تقریبا مجانی بود اما اکنون یک خاطره دوردست به نظر می رسد.
منبع: ایسنا