۰
plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۳
کد مطلب : ۱۲۳۲۸۵

انعکاس بحران نفت در کل اقتصاد آمریکا

رونق نفت شیل که برای کمک به تحکیم خودکفایی آمریکا در تامین انرژی مورد تحسین بود در پی افت شدید تقاضا در بحران شیوع ویروس کرونا و سقوط قیمت‌ها، جای خود را به از دست رفتن مشاغل تعطیلی چاه‌ها و ورشکستگی‌ تولیدکنندگان داده است.
انعکاس بحران نفت در کل اقتصاد آمریکا
   به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی " نفت ما " ، اکنون دولت فدرال آمریکا سرگرم بررسی راههایی برای کمک به مقابله با ضرر بیشتر صنعت نفت در مواجهه به سقوط تاریخی قیمتهاست و شانس اندکی برای بهبود وضعیت به این زودی وجود دارد و این بحران پیامدهای گسترده‌تری خواهد داشت.
نقطه افول سیکل صنعت نفت همواره به اقتصاد معمولا در سطح منطقه ای آسیب زده است. به عنوان مثال در بحران قبلی، شهرهای کوچک رونق گرفته در تگزاس و نیومکزیکو در نتیجه اخراجهای گسترده‌ای که به اقتصادهای محلی آسیب زدند، کوچکتر شدند. این مسئله قرار است دوباره تکرار شود و تکرار شده است. طبق گزارش روزنامه وال استریت ژورنال، اقتصادهای محلی از وایومینگ تا آلاسکا، اوکلاهاما و داکوتای شمالی از بحران صنعت نفت آسیب دیده‌اند.
طبق اعلام موسسه امریکن پترولیوم، صنعت نفت و گاز در آمریکا از حداکثر ۱۰.۳ میلیون شغل حمایت کرده و نزدیک به هشت درصد تولید ناخالص داخلی را تولید می‌کند. مسلما این آمار در مقایسه با سهم بیشتر از ۵۰ درصدی نفت در تولید ناخالص داخلی عربستان سعودی ناچیز است اما به اندازه کافی قابل توجه است تا بحران صنعت نفت در اقتصاد ملی انعکاس داشته باشد. سوال این است که این تاثیر تا چه حد قوی خواهد بود؟
بنا بر تحلیل گلدمن ساکس، بحران صنعت نفت پتانسیل این را دارد که کاملا قوی باشد. نوسانات قیمت نفت معمولا تاثیر اندکی روی رشد آمریکا داشته است اما رشد چشمگیر احتمال ورشکستگی در بخش انرژی و محدودیتهای هزینه به دلیل شیوع ویروس کرونا، این احتمال را تقویت می‌کند که افت قیمت نفت ممکن است این بار تاثیر بزرگتری روی رشد اقتصادی داشته باشد.
اگر منصفانه نگاه کنیم آسیبی که بحران نفت به اقتصاد آمریکا ممکن است وارد کند به شدت آسیبهای گسترده ناشی از پاندمی ویروس کرونا نخواهد بود. در واقع تحلیلگران انتظار دارند ورشکستگیهای بیشتر، کاهش بیشتر هزینه و سرمایه‌گذاری کمتر انجام شود که به معنای سرازیر شدن جریان کمتر پول به بودجه های ایالتی و فدرال و حسابهای بانکی مردم با افزایش اخراجها است.
این سناریوی بدبینانه اخیرا از نظرها دور شده زیرا تسهیل محدودیتهای قرنطینه باعث شده است خوش بینی نسبت به آینده نزدیک تقاضا برای نفت تقویت شود. بانک آمریکایی گلدمن ساکس اوایل هفته گذشته اعلام کرد که تقاضا برای نفت در آستانه بهبود سریع است اما به طور کامل احیا نخواهد شد و تقاضا برای سوخت جت کاهش بلندمدتی را سپری خواهد کرد. در این بین، میزان عرضه هم ممکن است هرگز به سطح پیش از بحران برنگردد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، در واقع هشدارهایی وجود دارد که تعطیلی چاه‌ها در واکنش به قیمتهای پایین ممکن است به از دست رفتن دائمی تولید منجر شود. با این حال به نظر می‌رسد نسبت به صدماتی که پاندمی ویروس کرونا روی رشد همه بخشهای اقتصاد آمریکا زده است، پیامدهای این مشکل روی کل اقتصاد به صورت کلی تاثیر محدودی خواهد داشت.

منبع: ایسنا 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی