به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "
نفت ما " ، روزنامه "وانگارد" نیجریه روز دوشنبه در گزارشی به نقل از "محمد بوهاری" رئیس جمهوری این کشور اعلام کرد که کارهای عمرانی راه اندازی خط لوله انتقال گاز از نیجریه تا شمال قاره آفریقا به زودی آغاز می شود تا این قاره بتواند از مواهب این انرژی فسیلی هم در داخل بهره لازم را ببرد و هم به قاره اروپا صادر شود.
وی دیروز در پنجمین نشست یک روزه کشورهای صادر کننده گاز در مالابو، پایتخت کشور آفریقایی گینه استوایی گفت که خط لوله ۶۰۰ کیلومتری "آجاتوتا - کادونا - کانو" در نیجریه به زودی کار خود را برای انتقال گاز از جنوب به شمال نیجریه آغاز می کند تا از آنجا با گذشت از چند کشور آفریقایی به کشور مغرب برسد و سپس راهی اروپا شود.
بوهاری در این نشست با موضوع "گاز طبیعی-انرژی برای توسعه پایدار" گفت که در حالی که ۶۰۰ میلیون جمعیت کشورهای در حال توسعه آفریقایی هیچ بهره ای از منابع طبیعی فسیلی قاره ندارند، انتقال این گاز به بخش های مختلف این قاره یک ضروروت اجتناب ناپذیر است.
وی با اعلام اینکه این خط لوله گاز نیاز به انرژی کشورهای منطقه و کشورهای اروپایی برای مدت ۲۵ سال تامین خواهد کرد، مسافت کلی آنرا را نیز ۵ هزار و ۶۶۰ کیلومتر اعلام کرد و گفت: احداث این خط لوله در عین حال برای شهروندان نیجریه فرصت کار و اشتغال ایجاد می کند.
بر اساس این گزارش، در تیرماه سال گذشته بود که رئیس جمهوری نیجریه در سفری به رباط پایتخت مغرب و دیدار با محمد ششم، پادشاه آن کشور یک قرارداد انتقال گاز از قاره آفریقا به اروپا را از خاک آن کشور امضاء کرد.
کشور نیجریه در غرب آفریقا در عین حال صادرکننده گاز به کشورهای جنوب صحرای آفریقا هم هست که این بار قصد دارد از طریق مغرب این انرژی را به اروپا نیز صادر کند.
به همین دلیل خط لوله مشترک گاز که قاره های آفریقا و اروپا را به هم مرتبط می سازد به تدریج در چند کشور مسیر این خط لوله در حال احداث است تا این طرح در آینده نزدیک مراحل نهایی خود را طی کند.
در اسفند ماه سال ۱۳۸۶ بود که وزیر انرژی الجزایر در شمال آفریقا نیز برای راه اندازی این خط لوله گاز از آفریقا به اروپا به ابوجا پایتخت نیجریه رفته بود تا با مقامات آن کشور در باره عملی کردن هرچه سریعتر این طرح از نیجریه به الجزایر با نیجریه ای ها مذاکره کند.
پیشتر در سال ۲۰۱۵ هزینه اجرای این پروژه تا ۱۸ میلیارد دلار برآورد شده بود تا روزانه بتواند ۲۰ تا ۳۰ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی نیجریه را از طریق کشورهای الجزایر و نیجر به اروپا صادر کند اما مذاکرات اخیر نشان داد که این طرح قرار است از نیجریه به مغرب و سپس از آن کشور به اروپا صادر شود.
شرکت نفت الجزایر (سوناتراک) پیش از این با برگزاری نشست توجیهی در شهر بروکسل پایتخت بلژیک تلاش کرد سرمایه گذاران خارجی را به حضور در این پروژه تشویق کند.
طول خط لوله قبلی از نیجریه به الجزایر و اروپا ۴ هزار و ۱۲۸ کیلومتر بود که یک هزار و ۳۷ کیلومتر آن در کشور نیجریه، ۸۴۱ کیلومتر آن در کشور نیجر و دو هزار و ۳۱۰ کیلومتر آن تا دریای مدیترانه در کشور الجزایر احداث می شد اما براساس طرح جدید برای احداث خط لوله دوم این مسیر ۵ هزار ۶۶۰ کیلومتر خواهد بود.
گزارش ها حاکی است که دولت امارت متحده عربی نزدیک ۲ میلیارد دلار تا کنون برای احداث این خط لوله سرمایه گذاری کرده است.
منبع: ایرنا