به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "
نفت ما " ، سخنگوی دولت با تاکید بر مقابله با قاچاق سوخت و اینکه چرا باید یارانه استفاده از سوخت را در کشورهای دیگر بدهیم، گفت: مدیریت مصرف امکان صادرات بنزین را فراهم میکند و جلوگیری از فساد و رانتهای نهفته در دل آن، آثار مثبتی خواهد داشت.
علی ربیعی ظهر امروز (دوشنبه، ۲۷ آبانماه) در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با موضوع اصلاح قیمت بنزین گفت: این طرح براساس تصمیم شورای عالی هماهنگی سه قوه درباره تصمیم مهم و ملی اجرای طرح حمایت اجتماعی و معیشتی از اقشار کم برخوردار با منابع حاصل از اصلاح قیمت بنزین اجرا شد.
وی با بیان اینکه اصلاح قیمت حاملهای انرژی بهویژه بنزین در ۶۰ سال اخیر، همواره مهم و چالشبرانگیز بوده است، اظهار کرد: دلایل متعددی برای اصلاح قیمتها وجود دارد. در شرایط حاضر که کشور با بیسابقهترین تحریمها و فشارها روبهرو شده است، اصلیترین دلیل برای اصلاح قیمتها، ایجاد عدالت اجتماعی یا حرکت به سمت آن است. اقشار با دهک پایین جامعه زیر فشار هستند و دولت خود را موظف به حمایت از این اقشار میداند.
سخنگوی دولت ادامه داد: میخواهیم هر چقدر میتوانیم به قدرت خرید این خانوادهها بیفزاییم، باید این مسئله از محلی تامین میشد. درآمدهای دولت به دلیل افت فروش نفت، کاهش یافته و تامین منابع درآمدی دولت از طریق فروش نفت و مالیات یکی از هنرمندیهایی است که دولت داشته و حتی کارهای زیربنایی و ساختوسازها معطل نمانده است.
ربیعی با بیان اینکه تامین منابع برای حمایت معیشتی از منابع حاصل از اصلاح قیمتهاست، تصریح کرد: یکی از راهها برای این کار مالیات است، اما با توجه به ضرورت تولید و ایجاد اشتغال شاید ایجاد فشار بیشتر به تولیدگران کار منطقی و علمی نبود، بنابراین بهترین منابع حمایت از اقشار پایین، توقف یارانه به اقشار برخوردار و اختصاص آن به اقشار پایین بود.
وی با تاکید بر اینکه اقشار برخوردار بیشترین بهرهمندی را از یارانه بنزین داشتهاند، یادآور شد: خانوادههای برخوردار ۲۳ برابر از این یارانهها بهرهمند میشدند، بنابراین منطقیترین راه ممکن اصلاح قیمت بنزین بود. در ۶۰ سال اخیر درباره بیماری اقتصاد ایران بحثهای زیادی شده است، یکی از دلایل این بیماری، یارانههای پنهان و عدالت نابرابر در جامعه بوده است.
یکی از دلایل بیماری اقتصاد یارانه سوخت است
سخنگوی دولت افزود: درباره برداشتن یارانه بنزین بارها در دولتهای مختلف بحث شده است. بسیاری معتقدند یکی از دلایل بیماری اقتصاد همین یارانه سوخت است، دولتهای زیادی هم در این باره تلاشهایی را انجام دادند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه افزون بر مبارزه با قاچاق سوخت، چرا باید یارانه استفاده از سوخت را در کشورهای دیگر بدهیم، گفت: مدیریت مصرف امکان صادرات را فراهم میکند و همینطور جلوگیری از فساد و رانتهای نهفته در دل آن، آثار مثبتی خواهد داشت.
ربیعی افزود: البته بسیاری از سیاستها باوجود درست بودن، تبعاتی هم دارند، دیگر ارکان نظام بر ضرورت گرفتن این تصمیم در سه جلسه مختلف تاکید کردند و بر این تصمیم کلیدی صحه گذاشتند. خوشحال هستیم که این مصوبه با توجه به تایید سران سه قوه مورد موافقت مقام معظم رهبری هم قرار گرفت. رهبر معظم انقلاب هم به همین دلیل و با علم به اینکه تصمیمگیری برای اصلاح ساختاری و تصمیمگیری در سران سه قوه تصویب شده است، شجاعانه از آن دفاع و حمایت کردند و همگان را بر حمایت از آن فراخواندند.
وی با اشاره به اینکه این تصمیمهای ساختاری دارای موافقان و مخالفانی هم هست، تصریح کرد: دولت در ادامه مسیر نقدهای سازنده و دیدگاههای کارشناسان و خبرگان آن حوزه را خواهد شنید. دولت همواره انتقادها را شنیده است و در ادامه این روند نیز گوش شنوا خواهد داشت.
کشور نیازمند اصلاحات ساختاری اقتصاد است
سخنگوی دولت گفت: کشور ما چه با تحریم چه بیتحریم نیازمند اصلاحات ساختار اقتصادی است و در همین زمانهاست که شجاعت افراد و مسئولیتپذیری اشخاص، جریانها و جناحهای سیاسی و بیداری و بصیرت و هوشیاری ملت نمایان میشود.
ربیعی افزود: در این ایام سخت است که چه کسانی پای منافع ملی ایستادهاند و حاضرند برای آن هزینه دهند و چه کسانی به دنبال کار خود هستند و سعی میکنند از درون حوادث برای خود منافع کوچک جناحی یا محبوبیتهای گذرا به دست آورند.
وی ادامه داد: در همین ایام موضعگیری رهبر معظم انقلاب به همه ما درس داد و نشان داد با آگاهی و تسلط بر مسائل ملی شجاعانه در برهههای خطرناک که برخی مدعیان خود را کنار میکشند از ایشان دوباره تشکر میکنیم.
سخنگوی دولت گفت: امیدواریم با درایت و کمک مردم آگاه و فهیم کشور که تا همین الان با صبوری و مقاومت مدنی با مقاومت ایستادهاند و نقش خود را ایفا کردند بتوانند این طرح را بهطور کامل اجرا و آثار مثبت آن را نمایان کنیم و بتوانیم از عواقب نگرانکنندهای که مردم نگران آن هستند بدون شک اینها را پاسخ دهیم و بکاهیم.