بابک افقهی، مدیرعامل هلدینگ تاپیکو در حاشیه مجمع عمومی سال مالی منتهی به 31/02/1403 در گفت و گو با نفت ما در خصوص دلایل افزایش درآمد عملیاتی و سود خالص این هلدینگ اظهار داشت: دلیل افزایش درآمد عملیاتی همت و تلاش زاید الوصف کارگران و کارکنان و مدیران شرکتهای تابعه تاپیکو بوده که رشد حدود 20 درصدی درآمد عملیاتی را در مجموعه شرکتها به طور قابل توجهی به ارمغان آورد که مبین تلاش همه جانبه تمام شرکتهای ما در اقصی نقاط کشور از پتروشیمی خراسان در شهر بجنورد گرفته تا در اقصی نقاط استانهای جنوبی نظیر ماهشهر که عمده شرکتهای ما وجود دارند است که علیرغم قطعی گاز و قطعی برق و افزایش نرخ خوراک این تلاش و همت و غیرت مجموعه کارگران و کارکنان و مدیران تاپیکو بوده که با افزایش تولید نگذاشتند ضرر و زیانی متوجه سهامداران بشود.
افقهی افزود: امیدواریم در سال 1403 این روند پیوسته همچنان استمرار داشته باشد. ما پیش بینی کرده ایم که در سال 1403 تثبیت شرایط کمک بکند که سال مالی خیلی بهتری داشته باشیم به خصوص با توجه به اینکه توسعه و تعمیق بازارهای صادراتی در دستور کار قرار گرفته و امیدواریم درآمدهای صادراتی عواید بسیار بهتری برای سهامداران در پی داشته باشد.
مدیرعامل هلدینگ تاپیکو در خصوص راهبرد تامین خوراک پایدار شرکتهای تابعه با سرمایه گذاری در توسعه میادین بالادست اعلام کرد: اگر به صورت علمی و تحلیل کارشناسانه بخواهیم نگاه بکنیم هلدینگ ها و شرکتهای پتروشیمی آن سرمایه گذاری را که باید در توسعه محصول و کسب و کار خود شان انجام دهند را به سمت حوزه بالادست گاز ببرند از اساس محل تامل است. اما ناچاریم برای اینکه این ناترازی بیشتر از این به ما آسیب نزند سناریوهای متعددی را در پیش بگیریم. در مجموع سناریوهایی برای کاهش اثرات منفی ناترازی گاز بر شرکتهای پتروشیمی در دستور کار قرار داده ایم از جمله تهاتر گاز با کشورهای همسایه و ایجاد مخازن ذخیره سازی ال ان جی و ورود به حوزه بالادست گاز که بررسی های کارشناسی آنها در حال انجام است. آنچه که از شرکت ملی نفت در ابتدای سال 1403 و تقسیم میادین بین شرکتها و هلدینگ های پتروشیمی دیدم بیانگر آنست که شاید جمع بندی دقیقی عاید ما نشده و کارشناسان ما همچنان بر روی این موضوع کار می کنند. به نظر می رسد حجم سرمایه گذاری که برای این بحث نیاز است حتما باید با جذب سرمایه گذار خارجی اتفاق بیفتد یا حداقل با طراحی یک مکانیزمی که از طریق تامین مالی بازار سرمایه یا تعریف پروژه هایی که بتوانیم سرمایه های داخلی را جذب بکنیم همراه باشد، در غیر اینصورت شاید این ناترازی آسیبهای جدی در سالهای آینده به ارمغان خواهد آورد و ما از همین الان باید به فکر راه حل کاهش این تهدیدات باشیم.
افقهی در مورد اینکه آیا ورود هلدینگ تاپیکو به توسعه میادین مستلزم ورود به بحث مدیریت فلرینگ و بهره بردرای از فلرها هم است یا خیر، پاسخ داد: الان خیلی زود است که از بحث بهره برداری از فلرها صحبت کنیم چون به هرحال چاه هایی که فلرینگ انجام می دهند در واقع مالکانش مشخص است و اگر چنین فضایی به وجود بیاید ما استقبال می کنیم. بهره برداری از فلرینگ نیازمند سرمایه گذاری جدی در این بخش است و ما متاسفانه در کشور همچنان نتوانسته ایم در بحث مدیریت فلرینگ موفق عمل کنیم البته در بعضی از هلدینگ ها اتفاقات خوبی افتاده اما مجموعا میادین ما در جنوب مثل یادآوران و فروزان نشان می دهد همچنان فلرسوزی وحشتناکی دارند و همچنان نتوانسته ایم به خاطر نیاز به تکنولوژی و سرمایه گذاری بالا بر آنها فائق بیاییم ولی در هلدینگ تاپیکو به خاطر اینکه نه تکنولوژی و نه سرمایه مورد نیاز این کار را دارد طبیعتا علاقمند نیست به این حوزه وارد شود مگر اینکه با یک طرف خارجی که دانش و تکنولوژی این کار را داشته باشد ما وارد مشارکت می شویم.
مدیرعامل هلدینگ تاپیکو در خصوص اینکه آیا طرح و برنامه ای برای استفاده از فلر هیدروژن در پالایشگاه ستاره خلیج فارس دارید، تصریح کرد: ما در موضوع پالایشگاه ستاره خلیج فارس حتما باید بحث استفاده بهینه از محصولات تبعی از جمله هیدروژنی که الان متاسفانه به جای فروش دارد فلر می شود را داشته باشیم لذا این موضوع را در دستور کار هیات مدیره شرکت قرار دادیم و از مدیران شرکت خواستیم که هرچه سریعتر مکانیزمی را طراحی بکنند که ما بتوانیم این عدم النفع وحشتناکی که در ستاره خلیج فارس اتفاق می افتد را جبران بکند.
خوشبختامه من متوجه شدم که طراحی هایی صورت گرفته و مذاکراتی هم انجام شده است و امیدواریم که هر چه زودتر فلرسوزی هیدروژن در ستاره خلیج فارس را به پایان برسانیم.