همزمان با وزیدن نسیم خنک پائیزی در برخی از استانهای کشور متوسط مصرف روزانه گاز خانگی ۳۵ تا ۴۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته که این جهش مصرف منجر به قطع گاز ۱۶ نیروگاه و مصرف سوخت مایع در این واحدها شده است.
جزئیات جهش یکشبه مصرف گاز خانگی
22 مهر 1392 ساعت 14:08
همزمان با وزیدن نسیم خنک پائیزی در برخی از استانهای کشور متوسط مصرف روزانه گاز خانگی ۳۵ تا ۴۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته که این جهش مصرف منجر به قطع گاز ۱۶ نیروگاه و مصرف سوخت مایع در این واحدها شده است.
به گزارش نفت ما، به نقل از مهر، وزیدن نسیم خنک پائیزی و کاهش دمای هوا در برخی از استانهای کشور، منجر به یک جهش ۳۵ تا ۴۰ میلیون متر مکعبی در مصرف روزانه گاز طبیعی بخش خانگی، تجاری، صنایع غیر عمده شده است.
از این رو متوسط مصرف روزانه گاز بخش خانگی و تجاری در مقایسه با روزهای گرم تابستانی با افزایشی حدود ۳۵ تا ۴۰ میلیون مترمکعبی در روز به بیش از ۱۸۵ میلیون مترمکعب در روزهای اخیر افزایش یافته که از رشدی حدود ۱۰ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حکایت دارد.
همزمان با جهش مصرف گاز خانگی و تجاری و عدم اتمام تعمیرات اساسی و دورهای پالایشگاهها و تاسیسات گازی، شرکت ملی گاز ایران به منظور تامین گاز بخش خانگی، ارسال گاز طبیعی به نیروگاههای برق کشور را کاهش داده است.
آمارهای رسمی نشان میدهد که در شرایط فعلی نیروگاههای برق به حدود ۱۵۵ تا ۱۶۰ میلیون مترمکعب گاز نیاز دارند که هم اکنون میزان گاز تحویلی به نیروگاهها تا ۱۰۰ میلیون مترمکعب در روز کاهش یافته است.
بر این اساس هم اکنون از مجموع ۶۲ نیروگاه برقی که در مدار بهره بردایر قرار دارند گاز ۱۶ نیروگاه به طور کامل قطع و یا با اعمال محدودیت روبرو شده است.
کاهش گازرسانی به نیروگاهها در حالی توسط شرکت گاز اعمال شده است که در روزهای اخیر میزان مصرف گازوئیل و نفت کوره به منظور جبران کسری گاز افزایش یافته است.
از سوی دیگر، از ابتدای سالجاری تاکنون حدود ۲۶.۵ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی تحویل نیروگاه ها شده است که دو میلیارد مترمکعب کمتر از سال گذشته بوده و کاهشی حدود هفت درصدی را ثبت کرده است.
در همین حال با کاهش گازرسانی به نیروگاهها، از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از ۳.۲ میلیارد لیتر نفت کوره و گازوئیل بیشتری در نیروگاه های برق مصرف شده است.
کاهش گازرسانی به نیروگاهها در نخستین فصل پائیز در حالی به وقوع پیوسته است که بیژن زنگنه وزیر نفت بارها در گفتگوهای تلویزیونی نسبت به افزایش مصرف سوخت مایع در نیروگاه های کشور انتقاد کرده است.
وزارت نفت برای زمستان سالجاری به منظور تامین پایدار گاز مشترکان بر روی سه طرح توسعه فاز ۱۲، ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی و طرح ذخیره سازی گاز شوریجه خراسان حساب باز کرده است.
حسن روحانی رئیس جمهوری هم پیشتر در یک گفتگوی تلویزیونی از قول وزیر نفت به رئیس دولت مبنی بر افزایش ۳۰ میلیون مترمکعبی تولید گاز برای زمستان سالجاری خبر داده بود.
کد مطلب: 915