٢٠ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت ریالی با سود سالانه ٢٣ درصد برای تسریع در توسعه میدان پارس جنوبی در نیمه نخست سال آینده منتشر می شود.
انتشار اوراق مشارکت توسعه پارس جنوبی با سود ۲۳درصد
12 اسفند 1392 ساعت 11:22
٢٠ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت ریالی با سود سالانه ٢٣ درصد برای تسریع در توسعه میدان پارس جنوبی در نیمه نخست سال آینده منتشر می شود.
به گزارش نفت ما ،بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته تمامی اوراق مشارکت ریالی منتشر شده برای شرکت نفت و گاز پارس در نیمه نخست سال آینده به طرح های اولویت دوم میدان گازی پارس جنوبی اختصاص داده می شود. هم اکنون طرح های اولویت دار نخست پارس جنوبی (فازهای ١٢ و ١٥ تا ١٨) به مراحل نهایی خود در بخش طراحی، تامین و ساخت رسیده اند و بیشتر نیاز به منابع ارزی دارند، از این رو اوراق مشارکت ریالی منتشر شده برای شرکت نفت و گاز پارس به فازهای ١٣٥ ماهه اختصاص خواهد یافت. فرآیند انتشار اوراق مشارکت صنعت نفت به دلیل انتخاب و توافق با بانک عامل برای انتشار این اوراق و تصویب لیست پروژه های صنعت نفت از سوی شورای اقتصاد طولانی و پیچیده است، همچنین این اوراق بی نام، قابل باز خرید قبل از سررسید و قابل انتقال به غیر است. اوراق مشارکت پارس جنوبی معاف از مالیات بر پایه این گزارش مجلس شورای اسلامی سهم وزارت نفت برای انتشار اوراق مشارکت در سال جاری را در مجموع ٥٠ هزار میلیارد ریال درنظر گرفته که معاف از پرداخت مالیات است. موضوع معافیت اوراق مشارکت و صکوک از مالیات در بند "ح" تبصره ٦ لایجه بودجه ٩٣ کل کشور مورد اشاره و در مجلس شورای اسلامی به رای گذاشته شد و در نهایت با ١٦١ رأی موافق، ٢١ رأی مخالف و ٤ رأی ممتنع از مجموع ٢١٣ نماینده حاضر در صحن مجلس به تصویب رسید. براساس اعلام مدیریت برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران، کارگروه اولویت بندی و غربالگری طرح ها و پروژه های سرمایه ای شرکت ملی نفت ایران تشکیل شده؛ این کارگروه با هدف استفاده بهینه از منابع سرمایه گذاری موجود و جلوگیری از تصویب و اجرای طرح ها و پروژه های بدون توجیه فنی و اقتصادی یا بدون اولویت اجرایی و عملیاتی، در حال فعالیت است. مساحت میدان گازی پارس جنوبی ۹۷۰۰ کیلومتر مربع است که ۳۷۰۰ کیلومتر مربع آن در آبهای سرزمینی ایران و ۶۰۰۰ کیلومتر مربع آن در آبهای سرزمینی قطر قرار دارد. حجم گاز قابل برداشت میدان به همراه میعانات گازی، معادل ۲۳۰ میلیارد بشکه نفت خام است.ذخیره بخش ایرانی میدان ۱۴ تریلیون مترمکعب گاز درجا و ۱۰ تریلیون مترمکعب گاز قابل برداشت و ۱۷ میلیارد بشکه میعانات گازی (۹ میلیارد بشکه قابل برداشت) است که ۵۰ درصد ذخایر گازی ایران و ۸ درصد از ذخایر گازی جهان است. ذخیره بخش قطری میدان ۳۷ تریلیون مترمکعب گاز درجا و ۲۶ تریلیون مترمکعب گاز قابل برداشت و ۳۰ میلیارد بشکه میعانات گازی (۱۰ میلیارد بشکه قابل برداشت) است که معادل ۹۹٫۹ درصد ذخایر گازی قطر و ۲۱ درصد ذخایر گازی جهان است.
کد مطلب: 3174