وزیر صنعت، معدن و تجارت از کمبود گاز واحدهای فولادی در چند ماه گذشته خبر داد و گفت: به دلیل اجرا نشدن به موقع پروژههای گازرسانی کارخانه های فولاد با کمبود گاز مواجه شدهاند.
نعمت زاده هشدار داد
کمبود گاز کارخانههای فولاد
29 بهمن 1392 ساعت 11:47
وزیر صنعت، معدن و تجارت از کمبود گاز واحدهای فولادی در چند ماه گذشته خبر داد و گفت: به دلیل اجرا نشدن به موقع پروژههای گازرسانی کارخانه های فولاد با کمبود گاز مواجه شدهاند.
به گزارش نفت ما ،به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران ، محمدرضا نعمت زاده در چهارمین همایش چشم انداز صنعت فولاد و معدن ایران با نگاهی به بازار با تاکید بر ضرورت ایجاد توازن در زنجیره تولید فولاد کشور گفت: در برنامه چشم انداز باید ظرفیت تولید فولاد خام در ایران به 55 میلیون تن برسد. امروز ظرفیت تولید 24 میلیون تن اما تولید حدود 15 میلیون است که نشان دهنده فاصله 8 تا 9 میلیون تنی است. این فاصله به دلیل نابه سامانیها رخ داده است. وی افزود: باید توازن در زنجیره تولید فولاد کشور ایجاد شود که در دو سه فاز این کار انجام خواهد شد. از سوی دیگر متاسفانه در دولت قبل کارخانه های فولاد را در مناطقی احداث کرده اند که نه آب دارد و نه گاز و برق و این اشتباه بوده است. وی افزود: در دو سه ماه اخیر اغلب واحدهای فولادی با مشکل کمبود گاز مواجه بودند. به همین دلیل به سمت مصرف سوختهایی رفتهاند که مشکلات زیست محیطی ایجاد شده است. قرار بود پروژههای گاز کشور به موقع اجرا شود که این اتفاق رخ نداد و مشکل ساز شد. این مقام مسئول با اشاره به اینکه می توانیم 80 درصد تجهیزات کارخانه های فولادسازی را در ایران طراحی و تولید کنیم، گفت: بنابراین از شرکتهای خارجی درخواست می کنیم تا در ایران اقدام به احداث ساخت کارخانه و تولید تجهیزات کنند، وگرنه فروش صرف تجهیزات کاری است که از گذشته نیز وجود داشته و ادامه دارد. وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه می شد قراردادهای طرحهای فولادی استانی را به ارقام کمتری اجرایی کرد، گفت: حتی در این زمینه به آقای کرباسیان هم اعتراض کردم که می شد با قیمتهای پایین تری این طرحها را اجرا کرد اما به هر صورت وقت زیادی نداشتیم و باید سریعتر تکلیف این طرحها را مشخص می کردیم. متاسفانه در دولت قبل حتی برای زمین طرحهای فولادی مالکیت آن کسب نشده بود. نعمت زاده با اشاره به اجرای سه طرح فولادی در خرمشهر که هنوز به بهره برداری نرسیدهاند، عنوان کرد: این طرحها در منطقهای ایجاد شدهاند که بیشترین نرخ بیکاری را در کشور دارد. از سوی دیگر اغلب کشورهای اطراف ایران حداقل یک میلیون تن تولید آلومینیوم دارند اما ما برای اجرای یک طرح 300 هزار تنی هنوز مشکل داریم. وزیر صنعت، معدن و تجارت با انتقاد از عدم ارائه آمارهای ایران به سازمانهای جهانی آمار اظهار کرد: زمانی که دلیل این اتفاق را از مسئولان داخلی پرسیدم آنها گفتند اینها جاسوسند و می خواهند آمار ایران را بدزدند! من به آنها اعتراض کردم و در نهایت آمارهای ایران به سازمانهای جهانی ارائه شد و جای خالی ایران نیز پر شد. به گفته وی با اجرایی شدن طرحهای نیمه تمام فولادی برای 90 هزار نفر به صورت مستقیم و برای 800 هزار نفر به صورت غیرمستقیم شغل ایجاد می شود. انتهای پیام
کد مطلب: 2932