به گزارشنفت ما، یک کارشناس صنعت خودرو گفت: کمپین نخریدن خودروهای داخلی تلفیقی از احساسات و خواستههای بهحق مصرفکنندگان ایرانی با دستهای پشت پرده و سازماندهی واردکنندگان خودروهای چینی و کرهای است.
مجتبی نظری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: با امیدواریهای ایجاد شده در دوره پس از توافق هستهای، برخی واردکنندگان خودروهای چینی و کرهای وارد جنگ بازار شده و با سوءاستفاده از احساسات مصرفکنندگان، کمپین نخریدن خودروهای داخلی را سازماندهی کردهاند.
این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: در این کمپین خواستهها و توقعات مصرفکنندگان از خودروسازان داخلی بهحق و درست است بهگونهای که مصرفکنندگان توقع افزایش تنوع و کیفیت محصولات در سالهای گذشته را داشتند که البته خودروسازان به دلیل شرایط تحریم و نبودن امکان همکاری با خودروسازان جهانی نتوانستند نسبت به انتقال تکنولوژی اقدام کنند.
وی افزود: از آن سو نیز در برخی دولتهای گذشته نگاه سیاسی به صنعت خودرو وجود داشت و درآمدهای خودروسازان به جای آنکه صرف تحقیق و توسعه و طراحی محصولات جدید شود صرف مصارف دیگری شد که این نیز باعث شد خودروسازان نتوانند توقعات مردم را برآورده کنند.
نظری با بیان اینکه بنابراین در چند سال اخیر مطالبات انباشتهای از خودروسازان در بین مردم شکل گرفته است، تصریح کرد: دقیقا در همین فضا و در شرایطی که خودروسازان با توافق هستهای به دنبال مشارکت با خودروسازان جهانی، انتقال تکنولوژی و تولید محصولات جدید هستند؛ برخی واردکنندگان خودروهای چینی و کرهای احساس خطر کرده و نسبت به سازماندهی و جهتدهی کمپین نخریدن خودروهای داخلی اقدام کردهاند.
وی ادامه داد: براساس شواهد موجود این واردکنندگان که بعضا پرونده تخلفات آنها به دلیل گرانفروشی از سوی برخی مراجع رسمی کشور اعلام شده و در دست بررسی است، با سوءاستفاده از احساسات و خواستههای بهحق مصرفکنندگان سعی در تضعیف صنعت خودروی داخلی با هدف سوق دادن تقاضای بازار به سمت خودروهای وارداتی چینی و کرهای دارند.
این کارشناس صنعت خودرو افزود: این وضعیت در حالی است که در شرایط سخت تحریم و زیاندهی خودروسازان، این شرکتها از بیکاری کارگران جلوگیری و هماکنون نیز به دنبال مشارکت با خودروسازان خارجی و انتقال تکنولوژی برای جبران کمبود تنوع محصول در سالهای گذشته هستند.
وی خاطرنشان کرد: البته این همکاریها زمانبر بوده و حدود یک سال و نیم تا دو سال زمان میبرد تا محصولات جدید حاصل از همکاری خودروسازان داخلی و خارجی وارد بازار شود با این حال واردکنندگان خودرو با پیشبینی این موضوع، از هماکنون به دلیل از دست دادن بازار در آینده احساس خطر کرده و میخواهند با هدایت کمپینهای اینچنینی، سوار بر موج احساسات مردم شده و ذائقه مصرفکنندگان را به سمت خودروهای چینی و کرهای کشانده و بازار خود را حفظ کنند.
آقای نظری چرند نگو اونها هر چی که هستن شماها صدبرابراونها منفعت طلبید کارتون رودرست انجام بدید دنبال بهانه وبازی با احساسات مردم نباشید مردم دیگه جون به لب شدن ودوست ندارن ماشین سه میلیونی رو بیست میلیون بخرن چرا مغلطه میکنی
جناب آقای نظری
مردم ما علاقه به مصرف کالاهای خارجی ندارند چون می دانند باعث ضعف ما می شود. ولی شما خودروسازها یه جای این که از این احساس برای رشد و توسعه کشور استفاده بهتر بکنید سوء استفاده کردید. الآن هم خواهشا این ضعف خود را سیاسی نکنید. پشت پرده این کمپین چیزی غیر از ضعف شما وجود ندارد. این مردم شاه را ادب کردند صدام را ادب کردند آمریکا را وادار به تسلیم کردند الآن تصمیم گرفته اند خودروسازان کشور را ادب کنند و این هم یک فرصت بسیار عالی است بنده فکر می کنم این حرکت مردمی سرآغاز صنعتی شدن ایران خواهد بود. شما الآن با مردم آشتی کنید بعدآ با افزایش کیفیت به طور منطقی افزایش قیمت بدهید مطمئن باشید اینها چین و انگلیس و آمریکا را استعمارگر می دانند و به خاطر منافع ملی به سمت ماشین ایرانی برخواهند گشتد. این چوبی هم که امروز خودروسازان می خورند ننتیجه بی توجهی به درخواستهای افزایش کیفیت است
اقای نظری این حناها دیگه واسه ماملت رنگی نداره ازکدوم صنعت خودرو کشورحرف میزنید توی این ٣۶ساله که از انقلاب میگذرد به غیر از مونتاژ آیا کاردیگه ای هم انجام داده اند؟دیگه بسه هرچی به سرماملت اوردن ،ازاین به بعد جواب ماملت همین نخریدن است تاوقتی که کیفیت وقیمت درست نشود.