۲
۶
plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۷
کد مطلب : ۱۶۸۴۲۲
وقتی دیگر پترولی نباشد؛

مرزهای ضعف مدیریتی در زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس جابجا شد

به نظر می رسد پترول با اوضاع نا به سامان مدیریتی و عدم آینده نگری و کفایت تصمیم گیری برای اندک سرمایه خود، در آینده ای نزدیک توسط طرح هایی نیمه کار خود بلعیده خواهد شد.
مرزهای ضعف مدیریتی در زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس جابجا شد
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"، گروه سرمایه گذاری و توسعه صنایع پتروشیمی خلیج فارس با نماد پترول یکی از شرکت های زیرمجموعه شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس که فعالیت اصلی این شرکت سرمایه گذاری در سهام و همچنین سرمایه گذاری در پروژه های پتروشیمی در سایزهای مختلف می باشد. 
با توجه به صورت های مالی و مدل شرکت های سرمایه گذاری، در اینگونه شرکت ها، اصلی ترین فیلد درآمدی از طریق سود سهام شرکت های سرمایه پذیر است. مهم ترین شرکت های موجود در پرتفوی سهامی پترول، پتروشیمی کرمانشاه، پتروشیمی جم و پتروشیمی لردگان می باشند.
 
 
هزینه های عمومی سود اندک پترول را بلعید
مطابق با صورت سود و زیان سال 1402 هزینه های عمومی شرکت حدود هزار میلیارد بوده که سود اندک 500 میلیاردی را بلعیده و 500 میلیارد زیان بر جای گذاشته است. 
 اوضاع نامساعد سه زیرمجموعه اصلی پترول
همانطور که مشاهده می شود 3 شرکتی که می تواند برای درآمد پترول تاثیرگذار باشد در حال حاضر در وضعیت مساعدی قرار ندارند. در این بین 2 شرکت اصلی یعنی کرمانشا و شلرد، تولید کننده اوره هستند که با توجه به مشکلات و مصائب و نابسامانی های این صنعت نمی توان انتظار چندانی از سودآوری این شرکت ها داشت.
 
 از جمله این مشکلات می توان به نوسانات نرخ های جهانی اوره، نرخ فروش دستوری به وزارت کشاورزی که به مراتب پایین تر از نرخ های صادراتی می باشد اشاره کرد و عدم دریافت مطالبات این شرکت ها از دولت که درواقع همان سودی است که از جیب سهامداران رفته است. در کنار آن قطعی گاز در نیمه سرد سال (در سال جاری زودتر از سال های گذشته آغاز شده است) چالش جدی این صنعت است که موجب می شود حدود یک سوم تولید کاهش یابد. امسال در کنار قطعی گاز باید قطعی برق را نیز به آن اضافه کرد و هنوز اثرات منفی آن بر میزان فعالیت و تولید این واحد های پتروشیمی مشخص نشده است. 
  
 
 
موارد ذکر شده در نمودار سودآوری پتروشیمی کرمانشا به وضوح قابل مشاهده است.
جم وارد فاز تنزل سودآوری شده است
پتروشیمی جم نیز با وجود قرار گرفتن در دسته الفینی ها همچنان در روند نزولی سوددهی قرار گرفته است. 
  
 
شلرد در باتلاق زیاندهی
گفتنی است که پتروشیمی لردگان نیز بعد از دو سال فعالیت نه تنها به سود دهی نرسیده است بلکه همچنان زیان 500 میلیاردی را به سهامداران خود تقدیم کرده است. موضوع قابل توجه در صورت های مالی شلرد روند فزآینده هزینه های عمومی و اداری می باشد که موجب شده است تا شرکت به زیان دهی دچار شود.
پر واضح است که تمامی موارد منفی مطرح شده از ضعف شدید مدیریتی در این شرکت ها، حاصل شده است که در طی دو سال گذشته این چنین روند رشدی شرکت های تولید کننده با سقوط آزاد مواجه کرده است. این ضعف مدیریتی نیز از عدم نظارت درست از سوی شرکت بالادستی که پترول می باشد صورت گرفته و اینگونه پتروشیمی های سودساز را در باتلاق زیان رها کرده است.
 روزهای سیاه پترول ماحصل ضعف مدیریتی است
همانطور که بیان شد با وجود این نابسامانی در شرکت های زیرمجموعه پترول، روند درآمد حاصل از سود این شرکت شیب نزولی به خود گرفته و نسبت به سال ماقبل خود افت قابل ملاحظه ای را تجربه کرده است. اما در سال گذشته پترول اقدام به فروش دارایی نموده است که این امر تنها برای یکبار در صورت های مالی خواهند آمد و دیگر تکرار نخواهند شد. 
با اینکار شرکت سعی کرده است تا مقداری درآمد را برای سهامداران به مجمع بیاورد. در سوی دیگر با استمرار این روند نزولی سال 1403 -1404 بسیار سال ناخوشایندی برای سهامداران این شرکت خواهد بود. زیرا با توجه به عدم اتمام پروژه های در دست ساخت و همچنین افت سودآوری شرکت های سرمایه پذیر، درآمدی در صورت های مالی باقی نخواهد ماند تا پس از عبور از هزینه های بسیار بالای این شرکت مبلغ سودی هرچند اندک بین سهامداران تقسیم کند. 
بی پولی پترول و طرح های روی زمین مانده
در کنار تمامی مسائل و مشکلات درآمدی پترول، تعداد کثیری از طرح ها و پروژه ها به چشم می خورد که حدود 380 میلیون یورو منابع ارزی نیاز دارند که در طی 3-4 سال گذشته به دلیل عدم تامین منابع مورد نیاز، زیر 10 درصد پیشرفت داشته اند. اصلی ترین طرح ها در جدول زیر آمده است که البته باید در نظر داشت که شاید تمامی این طرح ها از توجیه اقتصادی مناسب و به روزی برخوردار نبوده و شاید سرمایه گذاری در آن ها زنده به گور کردن پول سهامداران باشد. برای مثال می توان به پتروشیمی لردگان و از همه فاجعه بار تر پتروشیمی گچساران اشاره کرد که با مشکلات خود شرکت های سرمایه‌گذار و سهامداران خود را با چالش جدی مواجه کرده اند. 
 

وقتی دیگر پترولی نباشد
 با در نظر گرفتن شرایط فعلی به نظر می رسد پترول با اوضاع نا به سامان مدیریتی و عدم آینده نگری و کفایت تصمیم گیری برای اندک سرمایه خود، در آینده ای نزدیک توسط طرح هایی نیمه کار خود بلعیده خواهد شد.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


یعنی منظور شما اینه که مدیریت های امنیتی و با سابقه نظامی هم بر می گردند به پادگان ها و شغل گمنام خودشون یا اونها جز مستثنیات هستند.
مدیر پترول هم معلومه پول و باج بهتون نمیده که همیشه بر علیه ایشان هستید😂
سید محمد علی موسوی
پتروشیمی لردگان فقط بخاطر مديران بی لیاقت وناشی که هیچگونه دلسوز سرمایه ملت ونیستن وفقط برای ریخت وپاشهای بی خود این شرکت رابدنام کردن وبدرفتاری در حق جوانان این شهرستان لردگان که داشتن لذا از دلسوزان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران درخواست‌ رسيدگي و انتخاب مدیران دلسوز وقوی انتخاب‌ شود.برای مديريت پتروشیمی لردگان
بنده خدا
باسلام
در مورد شلرد ، باید گفت اشاره به سود عملیاتی شرکت مثبت بوده و دارای بازدهی نیز میباشد ، اما بدهی ارزی ایجاد‌مجموعه پتروشیمی و همچنین هزینه های ناشی از تسعیر ارزی مندرج در حساب ها باعث زیان منفی در مجموعه شده . کارامدی مدیریت عامل نشان میدهد ، ایشان با دست خالی و با وام و تسهیلات این مجموعه معظم‌ را راه اندازی نموده و طبعا با چالشهای متفاوتی روبرو بوده و هست ، بی انصافی است سهم زیان افشا شده در صورت مالی این شرکت را به ناکارآمدی مدیریت مجموعه پیوند دهید .
عباس
خدا شاهده سهامداران خرد لردگان در این سو ئ مدیریت ها نابود شدند. مدیر عامل ها عوض شدند اما کارشناسهایی که طراح ،مجری و ناظر بودند همه در خود هلدینگ هستند وچه حق و حقوق و پادش وحق ماموریت های که نگرفتند . الان منتشر کردند که به علت قرار دادهای بدی که بسته شده لردگان با دوبرابر قیمت معمول تمام شده جالب با تمام قصوری که خود هلدینگ خلیج فارس در این طرح داشته شک دارد که آورده خود را هم با سود ارزی به پای شرکت بنویسد یا به جهت اصلاح این ساختار مالی فاجعه صرفنظر کند شاید امید به تدوام تولید این شرکت روشن تر بشود
یا حق
باسلام
متأسفانه انتصاب ها در دولت گذشته بر اساس ظاهر افراد در نزدیکی به اهداف پوپولیستی. از جمله در شرکتهای صنایع صورت گرفته است . ببینید مدیرعامل شرکت پتروشیمی ارومیه که یک ... است چگونه به این سمت منصوب شده است که هر دقیقه افکار و تصمیمات و... ثبات ندارد.