کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

نحوه اقدام جهت سلب حضانت

شیدا آریایی پور/ کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی 

8 آذر 1402 ساعت 7:25


برخی از کارکنان اقماری شاغل در مناطق عملیاتی و حفاری سوالاتی را مبنی بر نحوه ی طرح دعوای سلب حضانت پرسیدند که تصمیم گرفتیم تا پاسخ را بصورت یک یادداشت منتشر کنیم. امید است که شما مخاطبین گرامی پاسخ خود را دریافت نمایید و مثمر ثمر واقع گردد.
ابتدا دادخواستی با خواسته سلب حضانت به طرفیت پدر یا مادر یا هر آنکه حضانت فرزند با اوست تنظیم نموده و در یکی از دفاتر خدمات قضایی به دادگاه خانواده تقدیم می شود.پس از رسیدن دادخواست به شعبه دادگاه خانواده مدیر دفتر شعبه عدم وجود نقص و صحیح بودن شرایط شکلی دادخواست را بررسی نموده و به تأیید قاضی رسانده و به دستور قاضی وقت رسیدگی  را تعیین و به طرفین دعوی ابلاغ می نماید. نکاتی که باید در دعوای حضانت مد نظر قرار داد به شرح ذیل است:
بار اثبات سلب حضانت بر عهده مدعی است. برای مثال چنانچه مادر در قید حیات باشد و مدعی حضانت فرزند باید مطابق ماده ۱۱۷۳ قانون مدنی عدم صلاحیت پدر را در دادگاه اثبات کند البته غیر از مواردی که در این ماده هست در مواردی که پدر نه مشکل اخلاقی و نه اعتیاد داشته ولی مثلا پدر به دلیل مشغله های شغلی نمیتواند از فرزند مراقبت کنه و فرزند دچار آسیب جسمی یا روحی روانی باشد یا افت تحصیلی پیدا کند در صورت اثبات دادگاه بنابر مصلحت فرزند از پدر سلب صلاحیت میکند.  
اگر مادر فوت شده یا در دسترس نباشد یا مدعی حضانت هم نباشد درصورت وجود اجداد پدری و اقوام نسبی نزدیک پدری و سپس مادری یا اقوام نسبی نزدیک مادری که مدعی حضانت باشند با اثبات دلایل سلب حضانت میتوانند حضانت را از پدر سلب کنند. 
موردی که باید توجه داشت سلب حضانت از پدر یا مادر یا حتی اجداد یا اقوام مطلق نیست به این معنی که شخصی که حضانت از او سلب شده هر موقع که موانع حضانت را برطرف کند و برای دادگاه هم ثابت شود میتواند مجدد حضانت را بگیرد. مثلا پدر یا مادری اگر اعتیاد داشته باشند درصورتی که ترک کنند و برای دادگاه ثابت شود که دیگر به اعتیاد رو نمی آورند. میتوانند تقاضای حضانت کنند.


کد مطلب: 161049

آدرس مطلب :
https://www.naftema.com/note/161049/نحوه-اقدام-جهت-سلب-حضانت

نفت ما
  https://www.naftema.com