در این میان اما صنعت پتروشیمی با چالشهایی از جمله تامین خوراک، جذب سرمایه و تامین مالی، تضامین طرحها، دسترسی به تکنولوژی، تامین قطعات و… مواجه است .
با توجه به اهمیت ویژه توسعه صنایع پتروشیمی در رونق بخشیدن به سایر بخشهای اقتصادی و ارزآوری برای کشور، انتظار میرود وزارت نفت به عنوان سازمان اصلی، شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عنوان سازمان حاکمیتی و وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان حامی صنایع کوچک این صنعت را تحت حمایت خود قرار دهند.
با توجه به شرایط موجود و همچنین واگذاری صنایع پتروشیمی بخش خصوصی در این حوزه لازم است این صنعت در تمام ابعاد مورد حمایت قرار گیرد به طور مثال از آنجایی که نقش این صنعت در افزایش اشتغال به ویژه در مناطق محروم کشور قابل چشمپوشی نیست میتوان با راهاندازی تعاونیهای محلی و واگذاری پروژههای خدماتی به آنها گام موثری در ایجاد اشتغال در مناطق عملیاتی که طرحهای پتروشیمی در آن محل راهاندازی میشود برداشت.
از سوی دیگر در شرایطی که تحریمها جذب سرمایه و تامین مالی طرحهای پتروشیمی را با مشکل مواجه کرده است، بانکها میتوانند با تسهیل شرایط و تضامین برای صنعتگران با سابقه در تولید تجهیزات و قطعات مورد نیاز صنعت پتروشیمی نقش موثری در شکوفایی و توسعه این صنعت داشته باشند.
همچنین باید توجه داشت که مهمترین ابزار قدرت پتروشیمی طی دهههای پس از پیروزی انقلاب اعتماد به توان متخصصان داخلی و رشد این بخش بوده است بنابراین انتظار میرود در این شرایط دولت با حمایت از سازندگان تجهیزات صنعت نفت و گاز ایران، صنعت پتروشیمی را در تامین تجهیزات و قطعات یاری کند.
در بحث تامین خوراک پتروشیمیها لازم به ذکر است که با راهاندازی پالایشگاه گاز بید بلند خلیج فارس بخش عمدهای از خوراک گاز مورد نیاز مجتمع پتروشیمی بندر امام و طرح پتروشیمی گچساران که دومین تامینکننده خوراک مورد نیاز طرح های خط لوله اتیلن غرب است، تامین خواهد شد.
امید است با حمایتهای دولت و مجلس تنگناها و چالشهای پیش روی این صنعت برداشته شده و شاهد توسعه و شکوفایی بیش از پیش این صنعت باشیم.