۰
plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۱
کد مطلب : ۱۶۸۶۲۹

تغییر مسیر صادرات نفت قزاقستان از روسیه به ترکیه

وزیر انرژی قزاقستان، اظهار کرد: صادرات از طریق خط لوله باکو-تفلیس-جیهان (BTC) می‌تواند از ۱.۵ میلیون تن در سال، به ۲۰ میلیون تن در سال افزایش یابد، زیرا تولید نفت این کشور، افزایش یافته است.
تغییر مسیر صادرات نفت قزاقستان از روسیه به ترکیه
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"،قزاقستان ممکن است حجم صادرات نفت خود از طریق روسیه را به شدت کاهش داده و در عوض، صادرات از مسیر بندر جیحان ترکیه را به میزان چشمگیری افزایش دهد.
  الماسادام ساتکالیف، وزیر انرژی قزاقستان، اظهار کرد: صادرات از طریق خط لوله باکو-تفلیس-جیهان (BTC) می‌تواند از ۱.۵ میلیون تن در سال، به ۲۰ میلیون تن در سال افزایش یابد، زیرا تولید نفت این کشور، افزایش یافته است.
وزیر انرژی قزاقستان در پارلمان این کشور اعلام کرد: قزاقستان و شرکای آذربایجانی، علاقه به توسعه و افزایش تدریجی حجم صادرات محموله‌های نفت قزاقستان از طریق ترکیه دارند.
قزاقستان قصد دارد ۸۸.۴ میلیون تن (۱.۸۲ میلیون بشکه در روز) نفت خام در سال جاری تولید کند که نسبت به برنامه اولیه برای تولید بیش از ۹۰ میلیون تن، کمتر است و این موضوع، تعهدات قزاقستان برای کاهش تولید تحت توافق نفتی اوپک پلاس را نشان می‌دهد.
روسیه، عراق و قزاقستان در اوایل سال جاری میلادی، برنامه‌های خود برای جبران حجم بیش از حد تولید نفت خام در شش ماهه اول سال ۲۰۲۴ را به دبیرخانه اوپک ارائه کردند. طبق اعلام اوپک، کل حجم مازاد تولید در ۱۵ ماه منتهی به سپتامبر سال ۲۰۲۵، به طور کامل جبران خواهد شد و روسیه ۴۸۰ هزار بشکه در روز، عراق هزار و ۱۸۴ بشکه در روز و قزاقستان ۶۲۰ هزار بشکه در روز مازاد تولید را جبران می‌کنند.
به گفته کارشناسان کالا در بانک استاندارد چارترد، بخش زیادی از احساسات منفی که در سه ماه گذشته بر بازارهای نفت حاکم بوده را می‌توان به درک نادرست مکانیزم کاهش تولید داوطلبانه هشت کشور اوپک پلاس مربوط دانست.
بر اساس گزارش اویل پرایس، بسیاری از معامله‌گران نگران هستند که تعادل رشد تقاضای نفتی و رشد عرضه غیراوپک پلاس، نتواند احیای تولید مجدد اوپک پلاس را جبران کند و بازارهای نفت را با مازاد عرضه مواجه کند. با این حال، دیدگاه مذکور، تضمین‌های مکرر اوپک پلاس مبنی بر اینکه حذف کاهش تولید، کاملا به شرایط بازار بستگی دارد را نادیده می‌گیرد.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی