۰
plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۶
کد مطلب : ۱۶۶۸۱۵

برق سراسر لبنان با اتمام سوخت نیروگاه‌ها قطع شد

فرودگاه بیروت اعلام کرد که برق فرودگاه فعلا با ژنراتورهای خصوصی وصل است اما امیدوار است که قطعی برق طولانی نشود.
برق سراسر لبنان با اتمام سوخت نیروگاه‌ها قطع شد
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"،شرکت برق لبنان از قطعی جریان برق در سراسر این کشور از جمله مراکز اساسی شامل فرودگاه، ‌بندر و تاسیسات حیاتی خبر داد.
   شرکت برق لبنان عصر امروز شنبه از قطعی جریان برق در سراسر این کشور از جمله مراکز اساسی شامل فرودگاه، ‌بندر و زندان‌ها خبر داد.این شرکت در بیانیه‌ای اعلام کرد که آخرین مجموعه از واحدهای تولیدی نیروگاه الزهرانی که برق کشور را تامین می‌کند، به دلیل تمام شدن سوخت مورد استفاده از کار افتاده است.
این شرکت توضیح داد که قطع برق شامل تأسیسات اصلی در کشور از جمله فرودگاه بین المللی رفیق حریری، بندر بیروت، زندان ها، تأسیسات بهداشتی و ایستگاه‌های پمپاژ آب آشامیدنی می شود.
با این حال رسانه‌های لبنانی امشب خبر دادند که برق برخی ایستگاه‌های اصلی پمپاژ آب در جبل لبنان،‌جنوب و بیروت با برق اضطراری نیروگاه برق آبی وصل شده است.
فرودگاه بیروت هم امشب اعلام کرد که برق فرودگاه فعلا با ژنراتورهای خصوصی وصل است اما امیدوار است که قطعی برق طولانی نشود.نیروگاه زهرانی در جنوب لبنان واقع شده است و یکی از مهم ترین نیروگاه‌های تولید برق در این کشور است و تنها نیروگاهی است که در حال حاضر فعال است و اکثر نیازهای برق آن را تامین می‌کند.
شرکت برق لبنان در بیانیه خود اعلام کرد که توقف کلیه واحدهای تولیدی در این نیروگاه پس از اتمام تمام اقدامات پیشگیرانه ممکن (توسط آن) به منظور طولانی کردن دوره تولید انرژی به حداکثر ممکن صورت گرفته است.
این شرکت تأکید کرد که یکبار دیگر واحدهای تولیدی نیروگاه الزهرانی را که از کار افتاده با ذخیره‌سازی مجدد سوخت «نفت گاز» راه‌اندازی خواهد کرد تا جریان الکتریکی به تدریج بازیابی شود بدون اینکه مشخص شود چقدر طول می‌کشد.
دفعات قطع برق در لبنان طی سال‌های اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته زیرا دولت از مشکلات مالی رنج می‌برد که منجر به ناتوانی آن در تامین ارز خارجی برای واردات سوخت شده است.
به عقیده کارشناسان کمبود سوخت نیروگاه‌های لبنان ناشی از این است که گازوئیل و مازوت وارد نمی‌شود، در واقع دولت لبنان سوخت موردنیاز لبنان را وارد نمی‌کند، زیرا بانک مرکزی لبنان که تحت سیطره کامل آمریکا است نمی‌خواهد حواله سوبسیددار برای واردات سوخت بدهد، رئیس کل بانک مرکزی لبنان به دنباله‌روی از سیاست‌های آمریکا برای فشار بر لبنان متهم است. حجم تولید انرژی در لبنان بین 1600 تا 2000 مگاوات در روز بوده، اما کمبود سوخت در سال‌های اخیر به تدریج تولید را به سطوح پایین بی سابقه‌ای کاهش داده است.
این در حالی است که دولت عراق یک ماه قبل اعلام کرد که با تداوم صادرات سوخت به نیروگاه‌های برق لبنان با وجود عدم پرداخت بدهی‌ها از سوی بیروت موافقت کرد و هنوز معلوم نیست که از آن زمان سوختی از عراق به نیروگاه الزهرانی لبنان رسیده است یا خیر.
لبنان به دلیل مسائل اقتصادی در سایه تحریم‌های آمریکا با بحران تامین سوخت مورد نیاز برای راه اندازی نیروگاه‌ها مواجه است.ولید فیاض وزیر انرژی لبنان هم همان یک ماه قبل خبر داده بود که از شش نیروگاه برق حرارتی این کشور، تنها نیروگاه الزهرانی با ظرفیتی بیش از 200 مگاوات برق تولید می‌کند در حالی که ظرفیت کامل همین نیروگاه هم 465 مگاوات است.
بحران برق لبنان البته از اکتبر۲۰۱۹ به دنبال تشدید بحران اقتصادی این کشور وخیم شد. شهروندان لبنانی در اکثر مواقع روز برق ندارند و بسیاری از آنها به ژنراتورهای خصوصی گران‌قیمتی که با گازوئیل کار می‌کنند و سطح آلودگی را افزایش می‌دهند متکی کردند. اگرچه بسیاری هم در طول سال‌های گذشته پنل‌های خورشیدی را در خانه‌های خود نصب کرده‌اند.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی