کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

بازار گرم دلالی سیلندر گاز مایع در سراوان

24 آبان 1402 ساعت 8:30

مردم سیستان و بلوچستان سال‌هاست که مجبورند برای دریافت برخی از ضروریات زندگی خود ساعت‌ها در صف‌های طولانی وقت بگذرانند و منتظر باشند تا شاید بخت یارشان باشد و دست‌خالی راهی منزل نشوند.


به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"،روزهای میانی فصل پاییز در حال رو به سردی می‌رود که در سراوان صف‌های طولانی گاز و سنگینی حمل سیلندرها بر دوش مردم که در حال برگزاری ماراتن برای جستجوی ماشین حمل کپسول گاز هستند حکایت از نارضایتی ساکنان این خطه در تهیه این کالا اساسی دارد.
گویا پایانی بر وجود صف‌های طولانی در سیستان و بلوچستان وجود ندارد یک روز صف‌های شلوغ بنزین روز دیگر نفت، نان و این روزها هم گاز؛ تراژدی تکراری هرساله فصل سرما که کمر مردان و زنان غیور این خطه را زیر سنگینی سیلندرهای گاز خم کرده است.
مردم سیستان و بلوچستان سال‌هاست که مجبورند برای دریافت برخی از ضروریات زندگی خود ساعت‌ها در صف‌های طولانی وقت بگذرانند و منتظر باشند تا شاید بخت یارشان باشد و دست‌خالی راهی منزل نشوند.
یکی از دلایل کمبود گاز در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان ضعف در توزیع کپسول‌های گاز و نبود نظارت است، موضوعی که باعث شده بازار کاذب اما بسیار پردرآمد برای دلالان به وجود آید دلالانی که کپسول‌ها را با نرخ دولتی خریداری کرده و آنها را در بازار آزاد با نرخ بیش از ۳۰۰ هزار تومان و گاهی اوقات بیشتر از این مبلغ به مردم می‌فروشند.
معطلی در صف‌های طولانی تنها تراژدی تکراری هرساله مردمان صبور سیستان و بلوچستان نیست چرا که با نزدیک شدن به فصل سرما و افزایش تقاضای سوخت گاز مایع برای مصارف صنعتی، پخت‌وپز در واحدهای مسکونی و تجاری، تب کمبود و گرانی انواع سیلندرهای گاز مایع در گوشه‌وکنار استان بالا رفته و این موضوع باعث شده تا شهروندانی که وقت کافی برای معطل ماندن در صف‌های طولانی ندارند با مراجعه به بازار آزاد هر سیلندر ۱۱ کیلویی را با قیمت‌های سر به فلک کشیده تهیه کنند.
این روزها نیز شهروندان سراوانی از مشکل کمبود سیلندر گاز رنج می‌برند و برای تهیه یک کپسول ساعت‌ها در صف‌های طولانی به انتظار هستند تا شاید بتوانند یک کپسول گاز تهیه کنند.
به گفته شماری از شهروندان سراوانی هر چه‌قدر تهیه یک عدد سیلندر گاز برای آنها سخت و طاقت‌فرسا شده اما در بازار سیاه به وفور دلالان بازار گرمی کرده و هر کپسول را به قیمت ۳۰۰ هزار تومان به مردم می‌فروشند.
این شهروندان ادامه دادند: وجود سیلندر گاز در بازار آزاد نشان از نبود نظارت و وجود ضعف در نحوه توزیع گاز از سوی متولیان امر دارد چرا که عده‌ای به راحتی در این وضع اقتصادی با برهم‌زدن نظم بازار سعی در ایجاد تنش دارند اما مردم عادی باید ساعت‌ها چشم انتظاری کشیده تا شاید نوبت برسد و بتوانند یک کپسول تهیه و نیاز خود را برطرف کنند.
صف‌های گاز به‌قدری این روزها موجب نارضایتی شهروندان سراوانی شده که واکنش حجت‌الاسلام‌والمسلمین مختار سابکی امام‌جمعه موقت سراوان را نیز به همراه داشت تا جایی که وی در خطبه‌های نمازجمعه هفته گذشته بیان کرد: گرچه هنوز وارد فصل سرما نشده‌ایم؛ اما قصه پر تکرار کپسول گاز و صف‌های طولانی گاز در شهرستان را شاهد هستیم از مسوولان و فرماندار شهرستان می‌خواهیم چاره اساسی برای حل این معضل اندیشیده تا مردم بیش از این دچار مشکل نشوند.
دکه‌های فروش کپسول گاز بزرگ‌ترین چالش در سراوان
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت سراوان بیان کرد: هم اکنون عرضه و تقاضا برابر نیست، روزانه حدود سه تانکر گاز وارد شهرستان می‌شود؛ اما ما ظرفیت هشت تانکر را هم داریم، در دستگاه تعریف شده هر خانوار ماهیانه چهار عدد کپسول می‌تواند دریافت کند.
غلامرضا اله دوست افزود: نظارت ما بسیار شدید شده حتی در فکر این هستیم که نظارت را ۲۴ ساعته و چند نفر را در جایگاه توزیع گاز مایع مستقر کنیم تا نظارت به‌صورت مستقیم صورت گیرد، یکی از برنامه‌ریزی‌های ما این است که شرکت‌ها موظف شدند ذخیره‌های خود را افزایش دهند.
وی ادامه داد: گشت‌های نظارتی از قبل فعال بود؛ اما حال که وضعیت نسبت به قبل بحرانی شده گشت‌های مشترک نظارتی با همکاری فرمانداری و سایر ادارات در حال نظارت هستند، از کارهای مثبت دیگری که در زمینه گاز شهرستان انجام شده نصب دوربین در مراکز توزیع گاز و اختصاص حداقل ۱۰ خودروی توزیع است که کمک شایانی به توزیع عادلانه گاز در شهرستان کرد.
رئیس اداره صمت سراوان اذعان کرد: با صبوری و همکاری مردم در چند روز آینده می‌توانیم نسبت به تأمین گاز اقدام کنیم، در توابع سراوان همچون گشت، بم‌پشت، مهرگان و ناهوک از طریق عاملان مجاز که توسط بخشداری مشخص شده‌اند توزیع صورت می‌گیرد و به روستاها و عشایر از طریق دستگاه‌های متولی و بخشداری توزیع انجام می‌شود که جای نگرانی نیست.
وی تصریح کرد: در سراوان چهار مرکز توزیع سیلندر گاز وجود دارد که عدم استقلال (وابستگی به سیستان و بلوچستان) این مراکز مشکلاتی را به وجود آورده در حالیکه در شهرستان شرکت مستقل پرسی و ایران گاز نداریم.
اله دوست اذعان کرد: ، حال که وضعیت گاز بحرانی هست باید مدیریت و تحت نظارت قرار بگیرند.
وی گفت: تمام تلاش ما رفع سریع مشکل گاز است تا مشکل مردم سراوان را مرتفع کنیم، از شهروندان تقاضا داریم اگر تخلفی مشاهده کردند به سامانه ۱۲۴ و یا شماره ۰۵۴۳۷۶۲۷۴۰۱ اداره صمت سراوان ارتباط برقرار کنند و تخلفات را گزارش دهند تا برخورد صورت گیرد.
رفع کمبود گاز در دستور کار
فرماندار سراوان در این رابطه بیان کرد: چند روزیست که از سهمیه نزدیک به سه تن گاز شهرستان متأسفانه حدود یک هزار و ۴۰ تن وارد می‌شود و این امر بر وقوع مشکل افزوده است.
سعید تجلیلی افزود: از آنجایی که اختصاص سهمیه با تراکنش انجام می‌شود و بر اساس آن سهمیه اختصاص می‌یابد متأسفانه در این رابطه شرکت‌های موجود در سراوان ضعیف عمل کردند.
وی ادامه داد: هم اکنون موضوع از طریق شرکت ایران پرسی‌گاز کشور، معاون اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان و شرکت نفت استان در حال پیگیری است.
فرماندار سراوان تأکید کرد: امیدواریم طبق وعده‌های داده شده بخشی از کمبود جذب درصد سهمیه تا حدود ۴۰ درصد افزایش یابد و شاهد رفع کمبود گاز در این شهرستان باشیم.
منبع:ایرنا 


کد مطلب: 160633

آدرس مطلب :
https://www.naftema.com/news/160633/بازار-گرم-دلالی-سیلندر-گاز-مایع-سراوان

نفت ما
  https://www.naftema.com