به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "
نفت ما"،پایگاه خبری العهد نوشت که به دنبال تلاشهای آمریکا برای سلب حقوق نفتی لبنان به نفع رژیم صهیونیستی، امروز چهارشنبه لحظهای تاریخی که لبنانیها انتظارش را میکشیدند، فرارسید که این اتفاق گواه قدرت معادله طلایی ارتش، ملت و مقاومت در ناکام گذاشتن زیاده خواهیهای آمریکا و رژیم صهیونیستی است.
العهد به نقل از علی حمیه، وزیر حمل و نقل دولت پیشبرد امور لبنان اعلام کرد که کشتی اکتشافی و حفاری نفت و گاز Transocean Barents امروز چهارشنبه برای آغاز فعالیت های اکتشافی و حفاری وارد منطقه بلوک ۹ شد.
برآوردهای اولیه نشان میدهد بلوک شماره 9 که میدان قانا در آن واقع شده، حاوی حدود 4.4 تریلیون فوت مکعب گاز است که این مقدار انرژی در 3 چاه تقسیم شده است. این میزان انرژی بسیار بیشتر از ذخایر میدان کاریش است که طبق توافق مرزبندی، این میدان در اختیار فلسطین اشغالی قرار گرفت.
ولید فیاض، وزیر انرژی دولت لبنان نیز امروز از فرودگاه بیروت تاکید کرد که به دنبال ترسیم مرزهای دریایی لبنان این کشور از حق خود در برخورداری از منابع طبیعی این کشور صیانت کرد و آمادگیها برای شروع حفاری در بلوک 9 تکمیل شده است.
وی با ابراز امیدواری به تبدیل شدن لبنان به یک کشور نفت خیز گفت: این اتفاق یک بارقه امید برای همه لبنانیها خواهد بود و شرکت انرژی توتال به حضور یک بلوک نفتی در میدان قانا خوش بین است و ما در چند قدمی اکتشاف این میدان هستیم.
فیاض گفت که ظرف دو تا سه ماه آینده نتیجه حفاری در بلوک شماره 9 آبهای سرزمینی لبنان مشخص میشود.
شرکت نفتی توتال فرانسه با همکاری شرکت انرژی ایتالیایی انی و شرکت انرژی دولتی قطر مسئولیت اکتشاف و حفاری چاه های نفت و گاز لبنان را برعهده دارند.
حفاری در بلوک ۹ پس از گذشت 10 ماه از امضای توافق ترسیم مرز دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی با وساطت آمریکا آغاز شده است.
لبنان و رژیم صهیونیستی چند سالی بود که برای ترسیم مرزهای آبی و تعیین تکلیف منطقهای به وسعت 860 کیلومتر مربع در شرق مدیترانه که سرشار از منابع نفتی و گازی است، به طور غیرمستقیم مذاکره میکردند.
«ولید فیاض» وزیر انرژی در دولت پیشبرد امور لبنان اخیرا نیز اعلام کرده بود که انتظار میرود کار حفاری در بلوکه 4 و 9 در نیمه اول ماه آگوست آغاز شود که به مدت 90 تا 100 روز طول میکشد و قبل از پایان سال جاری این عملیات تکمیل خواهد شد.
وی تاکید کرد: به این ترتیب لبنان به زودی در نقشه گاز منطقه و جهان قرار میگیرد و این مسئله روی آینده اقتصادی لبنان تاثیر بسزایی دارد و لبنان میتواند با استفاده از منابع طبیعی خود نیازهای سرمایهگذاری کشور را رفع کند و بخشی از بدهیهایش را بپردازد.