به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "
نفت ما"، سیاوش محمودی شامگاه سهشنبه در نشست با اصحاب رسانه که در محل سالن جلسات مجتمع فجر اهواز برگزار شد، با اشاره به ثبات مدیریت در شهرداری، اظهار داشت: در دورههای گذشته شورای شهر اهواز ایرادی وجود داشت که در پستهای مدیریتی هیچ گونه ثباتی نداشت.
وی با بیان اینکه هر مجموعهای که میخواهد حرکت کند باید برنامه داشته باشد، افزود: برنامهای که در دوره قبل توسط دانشگاه شهید چمران اهواز نوشته شد هزینه زیادی بابت آن به شهرداری تحمیل شد، متاسفانه این برنامه علاوه بر اینکه عملی نشد تا پایان دوره شورای قبل هم به تصویب نرسید.
رئیس شورای اسلامی شهر اهواز با بیان اینکه در روزهای نخست آغاز کار شورا برنامه 5 سالهای برای شهرداری که بر اساس آن حرکت کنیم نداشتیم، گفت: در ابتدای دوره ششم، شورا 22 طرح مصوب کرد، همچنین برنامه راهبردی عملیاتی 5 ساله شهرداری اهواز از افق 1401 تا 1405 طراحی شده و شاخصهها و سرانهها مشخص شده تا بتوانیم بر اساس آن حرکت کنیم.
محمودی با اشاره به اینکه در گذشته برای اینکه به سمت شهر سالم، تابآور، آرام و هوشمند حرکت کنیم هیچ برنامهای نبود، گفت: این موضوع جزو اولین برنامههای شورا بود که شهرداری در حال حاضر آن را آماده کرده و با تصویب آن تبدیل به الگویی برای ادامه مسیر میشود.
وی عنوان کرد: برخی از شهرها اکنون برای سال 1420 برنامهریزی کردند در حالی که اهواز فاقد چنین برنامهای است.
رئیس شورای اسلامی شهر اهواز با بیان اینکه این دوره تلاش کردیم با نگاه تحولی حرکت کنیم، بیان کرد: سال 1400 وقتی که شورا را تحویل گرفتیم بودجه شهرداری اهواز 3500 میلیارد تومان بود. این رقم در بودجه پیشنهادی سال 1401 شهرداری به شورا به هفت هزار میلیارد تومان رسید که بیش از 80 درصد آن محقق شد.
محمودی در ادامه افزود: در هیچ دورهای از شورا بودجه شهرداری به این میزان محقق نشده و معمولا بین 50 تا 55 درصد بوده است.
وی گفت: در سال 1402 نیز پیشنهاد شهرداری برای بودجه، 10 هزار میلیارد تومان بود که پس از بررسیهای صورت گرفته در شورا 8 هزار و 300 میلیارد تومان تصویب و 5 هزار و 800 میلیارد تومان نیز به عنوان پیوست سرمایهگذاری به شهرداری اهواز ابلاغ شد که نشانگر نگاه تحولی شورا و شهرداری است.
رئیس شورای اسلامی شهر اهواز با بیان اینکه شهرداری 2 منبع برای درآمد دارد، گفت: یکی از درآمدهای شهرداری اختصاصی بوده مانند پروانه ساخت و ساز و دیگری عوارض آلایندگی است.
وی افزود: اگر بخواهیم شهر اهواز را به یک نقطه مطلوب برسانیم بیش از 120 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که فقط 30 هزار میلیارد آن برای راهاندازی پروژه قطار شهری است.
محمودی ادامه داد: 12 شرکت آلاینده نفتی و غیرنفتی در اهواز شناسایی شدهاند که باید عوارض آلایندگی پرداخت کنند.
رئیس شورای اسلامی شهر اهواز با بیان اینکه با فشار برخی از این شرکتها عوارض آلایندگی از یک درصد به نیم درصد کاهش دادند، گفت: به جز یک یا دو شرکت که علیالحساب پرداختی داشتند مابقی هیچ عوارضی پرداخت نکردند.
وی تصریح کرد: چهار شرکت بزرگ نفتی مارون، کارون، آغاجاری و مسجدسلیمان از سال 93 تا 1400 بالغ بر 50 هزار میلیارد تومان بدهی عوارض آلایندگی به خوزستان دارند که تابه امروز 8 هزار میلیارد آن به استان پرداخت شده است.
محمودی با بیان اینکه محل هزینه کرد عوارض آلایندگی بارها اعلام شده است، گفت: هزار میلیارد تومان از این مبلغ به شهرداری اهواز اختصاص پیداکرد درحالی که شهرداری اهواز فقط ظرف 4 ماه ابتدایی امسال 1100 میلیارد تومان حقوق و دستمزد پرداخت کرده است.
وی در خصوص وضعیت کمربند سبز اهواز عنوان کرد: در کمربند سبز اهواز فقط شهرداری به تعهدات خود عمل کرده و سایر دستگاه ها به هیچ یک از تعهدات خود عمل نکردند.